FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Eveniment important în arbitrajul din România » Cristi Balaj a condus meciul 300 din carieră!

Articol de GSP - Publicat joi, 30 aprilie 2015 14:47

Cristi Balaj e al doilea arbitru român care atinge bariera de 300 de jocuri: are cu 30 la sută mai multe decît Ion Crăciunescu şi cu 50 la sută peste Ioan Igna, ultimul "fluier" din ţara noastră prezent la un turneu final.

Meciul pe care l-a condus azi n-a fost spectaculos, CSMS Iaşi - Ceahlăul 2-0, dar nu la fel stau lucrurile şi în privinţa carierei lui Balaj. În toamnă acesta va împlini 15 ani exclusiv în Liga 1. Adică o medie de 20 de partide conduse pe sezon!

"Arbitrajul este o meserie frumoasă, chiar dacă nu-s condiții de profesionism. Am avut multe satisfacţii în meseria asta, mai ales cînd am arbitrat bine. Oricît aş da înapoi fotbalului, nu o să-i pot da nici douăzeci la sută din satisfacţiile pe care mi le-a oferit el", spune "centralul" de 44 de ani.

"Dacă cineva mă compară cu Rainea sau cu Igna trăieşte într-o mare eroare. Cînd nu respectăm oameni care au făcut performanţă înseamnă că sîntem pe un drum greşit. Nu avem dreptul să ne comparăm cu ei!"
Cristi Balaj, arbitru FIFA

CV - CRISTI BALAJ

- s-a născut în august 1971, la Baia Mare, unde şi locuieşte
- ocupaţia este profesor de educaţie fizică şi sport
- e preşedintele AJF Baia Mare
- dacă nu devenea arbitru îşi dorea să fie medic sau avocat
- este căsătorit şi are două fete, Alisa (10 ani) şi Aida (17 ani)

În ediția tipărită de azi și pe platforma digitală puteți citi pe larg mai multe momente amuzante din cariera lui Balaj, dar și lucruri neștiute din cariera acestuia.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
whiteredarad
whiteredarad  •  30 Aprilie 2015, 18:28

Balas este un arbitru cu calitati reale,insa a fost afiliat unor grupuri de interese, a arbitrat destule meciuri cu dedicatie. Nu voi putea uita vreodata finala Cupei,de la Targu Jiu intre CFR Cluj si Poli Timisoara. Nimeni nu poate spune ceva sa-l apere a fost "omul cu cutitul" pentru banateni. Si au mai fost...Numarul partidelor arbitrate in tara arata mai mult relatiile sale,daca era de valoare se impunea si afara.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  30 Aprilie 2015, 18:22
Postat de redshow pe 30 Aprilie 2015, 16:55

Eveniment important va fi atunci can dvor intra banii de la ASA...mai ales in cazul unei calificari in grupele CL.

tu visezi cai verzi pe pereti ,chiar daca ia asa titlul,tot nu se califica in ch league,o sa vedeti ! dar asta e bucuria voastra,atat va ramas sa va bucurati cand pierde steaua !

andyandrei2015
andyandrei2015  •  30 Aprilie 2015, 18:21

respect balaj ,asta e arbitru care trebuia sa arbitreze steaua-asa

Vezi toate comentariile (4)
Comentează