FOTBAL  »  Superliga  »  CUPA UEFA / ELFSBORG - DINAMO ( IN TUR 1-2), JOI, ORA 20:00, PRIMA TV / STIREA 42

Evitati rusinea!

Articol de GSP - Publicat joi, 04 octombrie 2007 00:00

Elfsborg a eliminat pina acum doar formatii extrem de modeste din Irlanda de Nord, Ungaria si Estonia. 103 ani de istorie pentru Elfsborg. Desi este campioana en-titre a Suediei si una dintre cele mai constante formatii din campionat in ultimele sezoane, renumele echipei din Boras nu se compara cu cel al lui IFK Goteborg, Malmo sau IFK Norrkoping. Adversara "ciinilor" din turul I al Cupei UEFA a cistigat campionatul de 5 ori (1936, 1939, 1940, 1961 si 2006) si de doua ori Cupa Suediei (2001, 2003). Are putina experienta europeana, a petrecut si 9 sezoane in liga secunda.

"Batem iar"

Galben-negrii sint in fata celei mai importante performante pe plan continental a istoriei lor de peste un secol. Pentru Dinamo ratarea ar avea proportiile unei drame. "Calificarea in grupele Cupei UEFA ar fi un rezultat fantastic. Orasul nostru ar deveni cunoscut in Europa, am scrie o pagina de aur in istoria clubului", sustine una din vedetele lui Elfsborg, Stefan Ishizaki. "Uau, ce sarbatoare ar fi! Sintem siguri ca o putem bate pe Dinamo, mai ales dupa meciul pe care l-am facut noi la Bucuresti. Am batut cu 2-1, a fost o mare victorie a noastra in Europa", este de parere si antrenorul Magnus Haglund.

Ce companie!
Formatia din Boras a jucat pina in prezent doar 23 de partide in cupele europene. Singurele echipe care n-au rezistat in fata celor de la Elfsborg sint din lumea a treia a fotbalului: nord-irlandezii de la Glentoran si Linfield, estonienii de la Trans Narva si ungurii de la Debrecen! In rest, suedezii au fost sparring-partneri pentru formatii cunoscute ca Valencia, Hertha sau Strasbourg, dar si pentru modestele Widzew Lodz, St. Mirren, Legia ori Dinamo Zagreb. Ca un amanunt, Elfsborg n-a reusit sa treaca niciodata de turul I al Cupei UEFA, competitie in care a fost angrenata de cele mai multe ori!

"Suedezii nu sint niste elfi sau niste pitici, dar, desi ii respectam si au avantajul scorului de la Bucuresti, eu cred ca vom reusi sa intoarcem soarta calificarii la Boras"
Cristi Borcea

"Eu am incredere in Walter Zenga, in toti jucatorii ca vor face un meci mare si vor reusi sa ne califice pentru a treia oara consecutiv in grupele Cupei UEFA"
Vasile Turcu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează