FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV A jucat împotriva voinței lui! Dezvăluiri din vestiar despre ultima țintă a lui Becali: patronul a trecut și peste preparatorii fizici

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 septembrie 2018 09:00

Nici nivelul pregătirii fizice nu mai contează când Becali cere ca un anumit jucător să fie pe teren. Preparatorii fizici nu au niciun cuvânt de spus. Dacă fotbalistul inclus de patron în echipa titularilor nu e accidentat, va trebui să joace, chiar dacă el mărturisește că nu e capabil, cazul lui Zlatinski!

Zlatinski a semnat cu FCSB înaintea returului cu Rapid Viena, din Europa League. Pentru că nu avea drept de joc contra austriecilor, nu se afla pe lista UEFA de Europa League, bulgarul a debutat în roșu și albastru în jocul cu Botoșani.

Prima apariție a lui trebuia să se producă mai târziu, însă Becali a insistat ca el să evolueze pentru a fi testat, să se convingă Gigi pe cine a achiziționat.  Hristo le spusese oamenilor din staff că nu se simțea gata de un meci. "Nu sunt pregătit fizic, de trei săptămâni mă antrenez singur. Mi-ar trebui un timp să-mi revin" a fost cererea mijlocașului în vârstă de 33 de ani.

Mărturisirea lui Zlatinski nu a valorat nimic, Becali l-a titularizat, l-a schimbat după pauză și l-a plasat deja printre afacerile cele mai slabe ale lui: "Despre Zlatinski ce să mai spun? Îmi pare rău că l-am adus!". Bulgarul avusese dreptate, nu era pregătit.

Cum sinceritatea lui nu a contat, a fost judecat pentru prima lui repriză la FCSB și i s-a lipit deja eticheta "slab". Culmea, echipa se descurcase mai bine cu el pe teren.
La pauză era 2-1 pentru roș-albaștri, după o repriză în care FC Botoșani păruse un adversar condamnat. A ieșit Zlatinski și au dominat moldovenii partea a doua, în care au și egalat. 

Așa au procedat și cu Andrey

Steaua a mai folosit un jucător prea devreme. În 2007 l-a adus pe portarul brazilian Andrey, de la Figueirense, și de la aeroport l-a implicat direct în antrenament. Drumul, schimbarea fusului orar, stresul transferului l-au înmuiat pe goalkeeperul care părăsise Brazilia pentru prima oară în cariera lui. A suferit o leziune musculară de la primul antrenament din Ghencea. În locul unui transfer tare, roș-albaștrii s-au ales cu un pacient.

Are și pretenții exagerate!

Zlatinski era pe lista de transferuri la Craiova și a fost achiziționat de FCSB cu 100.000 de euro, prețul pe care i-l fixaseră oltenii pentru oricare destinație, cu excepția Dinamo. Roș-albilor li se impusese embargo. Gigi l-a ales pe bulgar după ce s-a convins că nu putea să-l achiziționeze pe Nistor.

"Vreau un număr 8, un mijlocaș care să joace lângă Pintilii și care să fie ofensiv, să dea măcar patru goluri și zece pase decisive pe sezon! Pentru așa ceva l-am luat pe Zlatinski. Dacă nu va fi el suficient de bun, pleacă și vine altul! Și tot așa, până-l găsesc pe acel mijlocaș pe care-l doresc!" era planul pe care-l pronunțase patronul.

Becali nici nu mai avea nevoie de experiment, putea să se uite pe CV-ul jucătorului și s-ar fi convins că bulgarul nu e capabil de atingerea standardelor. În sezonul trecut, Hristo a bifat un gol și o pasă de gol la Craiova! Gigi îi cere de patru ori mai multe goluri și de zece ori mai multe pase! 

A sacrificat trei în trei luni

Misiunea lui Zlatinski era grea și înainte să fie supus la judecata lui Becali după doar 45 de minute. Gigi mai "tocase" doi mijlocași încercați în parteneriatul cu Pintilii. L-a folosit pe Ovidiu Popescu "număr 8" și l-a exclus după partida tur cu Rapid Viena, 1-3: "Popescu a atins mingea de cinci ori. Nu se poate așa ceva la un mijlocaș central! Să fugi de minge când ai 23 de ani? Să nu ai curaj? El se demarcă în așa fel încât să nu i se paseze!".

Dică l-a testat și pe Qaka lângă Pintilii. Nici albanezul nu i s-a părut bun lui Becali, pentru că nu era un marcator, nici un pasator decisiv. Qaka ocupase postul acesta și la Iași, alături de un închizător de forță, și Stoican îl aprecia pentru capacitatea lui de construcție, pentru tehnică. La FCSB n-au fost de ajuns armele acestea. Zlatinski e doar cea mai recentă "victimă".

12 meciuriare Zlatinski în naționala Bulgariei, pentru care a evoluat ultima oară în octombrie 2015. La 33 de ani, Hristo spera să revină în reprezentativa țării lui, grație transferului la FCSB

Vezi și: Qaka a fost dat afară de FCSB după doar 109 zile! Suma incredibilă pierdută de Becali pentru fiecare zi petrecută de albanez la club

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
7martie2018
7martie2018  •  05 Septembrie 2018, 14:04

Singurul moment de luciditate a lui Gigi a fost când a spus: "NU suntem echipă mare!"

martinpen
martinpen  •  05 Septembrie 2018, 08:50
Postat de vlad.dracul. pe 05 Septembrie 2018, 06:12

Pentru că aseară la Digi MM-ul a susţinut sus şi tare că FCSB e Steaua! A zis că au continuitate, că au palmaresul, că au coeficientul, că-l au pe Gigi, că au brânză de oaie, că au de toate, prin urmare FCSB tre' să fie Steaua şi nu Oieşti Leordeni cum ar spune răutăcioşii.

Si daca a zis mm sus si tare, tu chiar ai crezut? Nu e normal sa zica ce-i place lui gg? sa isi justifice banii... Adevarul este insa altul, vezi deciziile tribunalelor... Eu nu inteleg de ce exista oameni care trec peste aceste decizii? Ne trezim ca cineva ne impusca si nu face puscarie pe viata, daca tot continuam asa...

2229523903941341
Jincan Florin  •  05 Septembrie 2018, 08:16

FCSB este jucăria dl. Gigi Becali.........noi ceilalți ne jucam Manager FIFA pe calculator......acolo suntem manageri, antrenori, preparatori etc.....dl.Gigi Becali și-a construit "o jucărie, o echipa" și se comporta în consecința. Ce este grav .............. nu ii înțeleg pe suporterii hard ai acestei pseudo-becali-jucarie-echipa FCSB de ce sunt pătimași și agresivi deoarece ei fac parte (fără sa își dea seama) din jucăria dl. Becali......tot respectul pentru suporteri, simpatizanții acestei echipe.....care ca și mine urmăresc acest fenomen .........neutru...fără implicație sentimentala. Cei care se implica sentimental ca și suporteri( asa ziși fani hard) sunt acele persoane care nu sunt capabile sa aibă emoții/sentimente/dispoziții proprii și de aceea și le manifesta uneori violent sau vulgar pentru "o jucărie" a altuia. Psihologii numesc acest fenomen - emoții/sentimente/dispoziții - second-hand. Asa ca pe viitor, sa nu va irite cei care sunt suporteri hard (ai oricăror echipe) deoarece trebuie compătimiți......nu sunt capabili sa aibă emoții/sentimente/dispoziții - proprii. Cu respect un observator al acestui fenomen FCSB

Vezi toate comentariile (16)
Comentează