FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

EXCLUSIV // Academia fantomă de la FRF. Există doar în acte și înghite bani!

Articol de , - Publicat joi, 09 ianuarie 2020 19:47

Ancheta declanșată de DIICOT la adresa FRF s-ar lega inclusiv de fundația „Academia Națională de Fotbal - FRF”, o entitate înființată pe hârtie la începutul lui 2019 și care deja ar fi absorbit resurse financiare FIFA și UEFA, fără să existe nicio activitate, în realitate, sub umbrela respectivului proiect.

Începutul anului a venit cu o veste furtunoasă dinspre FRF: DIICOT a comunicat oficial, la solicitarea GSP, că investighează la Federație o cauză penală pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și evaziune fiscală. Deocamdată, cercetările se desfășoară in rem, adică asupra faptelor, nu cu privire la o persoană anume.

Indiciile arată că unul dintre circuitele aflate în atenția procurorilor s-ar lega de finanțările de la UEFA, în sensul că banii proveniți de la forul continental ar fi fost folosiți în alte scopuri decât cele pentru care au fost alocați.

Surse GSP pun degetul pe un proiect suspect din curtea federală: fundația „Academia Națională de Fotbal - FRF". De mai bine de doi ani, șefii Federației au invocat în repetate rânduri intenția de a pune pe picioare un proiect educațional, prin care oamenii din fotbal să treacă prin proceduri de perfecționare pe diferite segmente: administrație, directori sportivi, media, marketing, management sportiv. Inclusiv Școala de Antrenori urma să intre sub umbrela respectivei entități.

Burleanu e și șeful fundației

Documente federale aflate în posesia Gazetei arată că Academia a devenit o realitate pe hârtie de la începutul anului trecut. Actul constitutiv și statutul, parafate la notarul Bogdan Miclescu, au fost  încheiate pe 31 ianuarie 2019, iar înscrierea în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor de la Judecătoria Sector 2 s-a operat pe 20 februarie 2019. 

Patrimoniul inițial al fundației ajunge la 190.000 de lei, iar entitatea, cu sediul în clădirea federației, e condusă chiar de președintele FRF, alături de alți 6 membri numiți în Consiliul Director.

Una dintre sursele de venituri vine inclusiv din „finanțări de la fondurile altor organizații naționale sau internaționale (UEFA, FIFA etc), programele Uniunii Europene sau instituții internaționale publice sau private".

Plus „resurse obținute de la bugetul de stat și/sau de la bugetele locale", ceea ce indică planul administrației Burleanu de a ieși din zona de izolare privind captarea de bani publici, care ar expune FRF la controale în materie din partea autorităților statului.

Vie pe hârtie, nicio acțiune în realitate

Și acum hiba, care ar fi intrat în atenția anchetatorilor: Academia n-a funcționat practic nicio secundă, dar prin ea s-ar fi derulat diverse operațiuni financiare, chiar cu fonduri provenite de la FIFA și UEFA! Adică potențiale acțiuni fictive, menite să justifice cheltuirea unor bani externi.

La Casa Fotbalului, Burleanu a intrat în panică după apariția publică a informațiilor legate de dosarul de la DIICOT și a avut loc și o ședință destul de aprinsă, în care a cerut socoteală de ce nu s-a mișcat absolut nimic până acum pe pista Academiei", spun surse federale.

EXCLUSIV // Academia fantomă  de la FRF. Există doar în acte și înghite bani!
EXCLUSIV // Academia fantomă  de la FRF. Există doar în acte și înghite bani!

„Reprezentanți ai DIICOT nu au fost prezenți la Casa Fotbalului și nici nu au cerut informații sau documente. În materialul Gazetei Sporturilor se aduc acuzații actualei administrații a FRF, acuzații care sunt pure speculații și nu au nicio bază reală" 
Comunicat FRF

vezi și:

Marius Șumudică, despre venirea la Craiova: „Rotaru mi-a spus că îl omoară suporterii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
mehighms
mehighms  •  10 Ianuarie 2020, 11:23
Postat de Dinu Stefan pe 10 Ianuarie 2020, 01:34

***

bravo ma.. da-ti nota. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

109620883845176
Gabriel Topai  •  10 Ianuarie 2020, 06:46

***. Nu m-as mira sa fie mai multe scheme de genul asta prin toata tara, iar Burleanu sa fie jupanul.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

104459837173638
Dinu Stefan  •  10 Ianuarie 2020, 01:34
Postat de steaua_vs_fc_fcsb pe 10 Ianuarie 2020, 01:11

FRF trebuia de mult să dezafilieze clona impostoare Fotbal Club FCSB. De ce îi țin în brate? #mafie

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează