FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - CFR CLUJ 2-1

EXCLUSIV Adria Gallego, omul care a adus victoria Iașiului cu CFR Cluj, se destăinuie: de ce a acceptat micșorarea salariului și ce echipă din Liga 1 îi place

Articol de - Publicat marti, 29 octombrie 2019 11:03

Fundașul dreapta spaniol Adria Gallego (29 de ani) a adus victoria lui Poli Iași cu un gol marcat în minutul 76 al partidei de aseară cu CFR Cluj, scor 2-1, din etapa a 14-a din Liga 1. 

Ibericul ajuns la Iași în iulie 2018 a vorbit cu GSP.ro despre reușita de 3 puncte din jocul de ieri, dar și despre momentele dificile trăite la formația din Moldova, când a fost nevoit să accepte un salariu mai mic.

- Salut, Adria! Felicitări pentru victorie! Cum te simți după ce ai marcat golul decisiv împotriva campioanei? 
- Mulțumesc! Sunt foarte fericit. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm, mai ales că veneam după o perioadă dificilă în care n-am mai învins. Nu se putea să vină o victorie într-un moment mai bun decât în fața campioanei și liderului din Liga 1. 

- Care crezi că au fost punctele voastre forte în meciul cu CFR? 
- Echipa noastră a jucat foarte bine. Am știut să avem răbdare și să nu fim nervoși după golul primit în minutul 10. Passaglia a egalat înainte de pauză și am intrat cu un moral foarte bun la vestiare, iar în repriza a doua am intrat mai puternici. Am stat bine în apărare, dar e adevărat că am și avut noroc. 

- S-a discutat că veți încasa o primă pentru victoria cu CFR, iar banii ar fi de la FCSB. Ce știi despre acest lucru? 
- Sincer, acum am auzit de la tine. Despre primă ni se spune înaintea meciului, dar nu știu de unde provin banii. Habar nu am.  

„Teja m-a reactivat”

- Cum te înțelegi cu antrenorul Mihai Teja? 
- Este un antrenor căruia îi place să lucreze foarte mult și la o intensitate ridicată. Facem antrenamente intense, deoarece vrea ca în timpul meciurilor să fim la același nivel. Studiază foarte bine rivalii și ne prezintă înaintea meciurilor punctele lor forte și punctele slabe.  

- Practic, Teja te-a reactivat, că intrasei într-un con de umbră. 
- Da, anul trecut nu am avut prea multă continuitate, dar în acest sezon s-au mai schimbat lucrurile. Simt că are încredere în mine și asta este bine pentru mine ca jucător. Dacă antrenorul are încredere în tine, ieși pe teren cu mai multă încredere și cu mai multă liniște.  

- Ești de mai bine de un an în Liga 1, cum ți se pare România? 
- De obicei, primul sezon într-un alt campionat e mai complicat până te adaptezi. Acum am ajuns la al doilea sezon și pot să spun că m-am adaptat. Dacă voi avea continuitate va fi foarte important. 

- Cine crezi că va câștiga campionatul anul acesta? 
- Ar fi bine dacă am fi și noi (n.r. râde). E un campionat foarte strâns, deși există două echipe care au un buget foarte mare, cum ar fi FCSB și CFR Cluj. De obicei cele două echipe luptă pentru primul loc, dar sper ca anul acesta să fie mai multe echipe care să se lupte la titlu.  

„Am acceptat micșorarea salariului pentru a rămâne la Iași”

- În vară ai fost foarte aproape să pleci de la Iași. Ce s-a întâmplat? 
- Da, a fost o perioadă complicată deoarece clubul nu trecea printr-o situație economică bună. S-au schimbat antrenorul și directorul sportiv. A fost nevoie de timp pentru reconstrucția echipei. Pentru a rămâne am fost nevoit să accept micșorarea salariului, dar m-am gândit că e mai bine să rămân aici încă un an, pentru că e un loc pe care-l cunosc și cred că putem face un sezon bun. Dacă te simți bine într-un loc, automat și familia se simte bine și nu ar vrea să plece de acolo. Așa s-a întâmplat și în cazul meu. Acum vreau să am un sezon bun aici. 

- Ai jucat la Deportivo la Coruna. De ce n-ai rămas acolo? 
- Am fost acolo doi ani, dar am avut accidentări de lungă durată și nu m-am refăcut. A fost o etapă grea din cariera mea, dar slavă Domnului acum am trecut peste și las aceste lucruri în trecut. 

- Ce părere ai despre fotbalul românesc? 
- Cred că e una dintre cele mai echilibrate ligi pe care le-am văzut. Orice echipă poate învinge pe oricine. Uită-te la clasament și observi că distanța dintre prima echipă și celelalte este foarte mică. Există echipe cu calitate, cu jucători buni. În următorii ani campionatul poate crește și poate avea din nou calitate în cupele europene. 

„Filosofia de joc a Viitorului îmi place”

- Jocul cărei echipe din Liga 1 te atrage cel mai mult? 
- Mie îmi place filozofia celor de la Viitorul. Hagi joacă cu tineri din propria academie și chiar încearcă să facă un fotbal de calitate. Cred că va fi unul dintre cluburile mari ale României în viitor și, cu siguranță, va reprezenta ceva important și în Europa. 

- La ce echipă te-ai simțit cel mai bine în cariera ta? 
- Cred că acum mă aflu în cea mai bună perioadă a carierei mele. Joc într-o primă ligă din Europa, avem un sezon bun. Cine s-ar fi gândit vreodată că în acest sezon am putea să câștigăm cu FCSB și CFR Cluj? Trebuie să continuăm pe aceeași linie și să fim pozitivi. Trebuie să credem că putem face lucruri frumoase la acest club.

32 de meciuria jucat Adria Gallego pentru Poli Iași în toate competițiile, reușind un singur gol

Vezi și:

POLI IAȘI - CFR CLUJ 2-1 // VIDEO Poli Iași învinge campioana și urcă pe loc de play-off » Cum arată ACUM clasamentul

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează