FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Adrian Stoian, SALARIU-ȘOC! GSP a aflat motivele pentru atacurile furibunde ale lui Becali!

Articol de , - Publicat joi, 14 martie 2019 09:00

Adrian Stoian are 360.000 de euro pe an, cel mai mare salariu din Liga 1, motiv pentru Gigi Becali să-l pună pe lista de transferuri, acolo unde vor trece și Florentin Matei și Dragoș Nedelcu!

Gigi Becali a inventat contractele valabile 100 de minute! Acordul care sună ca o reclamă a unei companii de telefonie, cu o sută de minute incluse, îi aparține lui Adrian Stoian. Atât a jucat mijlocașul pentru FCSB și deja e pus pe liber!

Stoian va trebui să mai aștepte până în iunie, fiindcă nu se mai poate transfera acum. S-a închis fereastra de mercato și el bifase, oricum, două cluburi în acest sezon, deci și-a consumat numărul maxim de echipe pe care le poate reprezenta într-o singură stagiune.

Pierde bani, dar scapă de chin

Până la vară o să aibă timp să caute un club nou. Probabil va pierde niște bani, chiar dacă va pleca gratis de la FCSB, fiindcă Gigi i-a oferit în ianuarie cel mai bun salariu din tot campionatul: 30.000 de euro lunar! Stoian avea la Crotone doar jumătate din suma asta, iar dacă ar reveni în Serie B, la nivelul la care evoluase până la finalul anului trecut, ar căpăta un venit asemănător, în jurul a 15.000 de euro lunar.

La Steaua n-are cum să continue, Becali l-a evaluat după două apariții de câte 50 de minute, în jocurile cu Călărași și cu Voluntari. Teja l-a reprofilat mijlocaș central din mijlocaș stânga și patronul l-a judecat cu asprime, se aștepta ca un fotbalist atât de bine plătit să fi făcut diferența, să fi câștigat meciurile. Ceea ce Adrian nu a făcut.

Mai aruncă doi jucători

Gigi nu renunță doar la Stoian. Florentin Matei și Dragoș Nedelcu sunt alte nume de pe lista neagră pe care patronul a creat-o ad-hoc, după ce s-a mai gândit un pic la prestația echipei din partida cu Viitorul. "I-am anunțat pe impresari să le caute echipe", a anunțat la ProX proprietarul clubului.

Matei, venit în iarna asta, poate să părăsească FCSB gratis, așa cum a venit. Nedelcu e un caz special, el nu are statutul lui Matei și al lui Stoian, din moment ce a costat bani mulți. Becali a achitat către Viitorul două milioane de euro și mai speră să recupereze suma asta. "Parcă în America mai e deschisă perioada de transferuri, poate găsește ceva pe acolo", speră Gigi. 

"De ce îl dau pe Nedelcu? Nu vreau să mai supăr pe nimeni, dar la Steaua trebuie să joci fotbal, nu se poate să-ți fie rușine de Ianis Hagi pe teren!"
Gigi Becali, patron FCSB

Cum s-au comportat la FCSB indezirabilii:

Adrian Stoian, 28 de ani
- Două meciuri, 100 de minute în total, niciun gol și nicio pasă decisivă

Florentin Matei, 25 de ani
- 6 meciuri, doar 3 ca titular, nicio reușită

Dragoș Nedelcu, 22 de ani
- 21 de meciuri, dintre care 19 din start. Niciun gol marcat

Doar Chipciu mai câștiga atât de mult

Becali l-a luat pe Stoian fără să-l cunoască. Mijlocașul devenise disponibil pentru că echipa la care juca el, Crotone, plănuia să schimbe lotul în iarnă și a fost propus și la FCSB. "MM mi-a zis că nu-i vine să creadă că-l putem lua, atât de bun este!", a reacționat patronul imediat după ce a semnat contractul cu Adrian.

Încântat că un asemenea fotbalist era la îndemână, liber, i-a oferit salariul de 30.000 de euro, unul cum a mai avut doar Chipciu la Steaua. Diferența e că Alex era titular incontestabil și a fost vândut la Anderlecht cu 3 milioane de euro, deci s-a amortizat investiția și a rezultat chiar un profit. 

Din vedete, fotbaliști de sală

Stoian și Matei aveau să facă diferența în campionat și s-o ajute pe FCSB să treacă peste CFR. Acesta era planul în ianuarie, în martie sunt dați afară amândoi. Adrian era în atenția lui Contra, el a și bifat două prezențe în echipa națională.

Pe Florentin, Gigi l-a prezentat ca pe un "Hagi" al FCSB. Becali are alt plan acum, ca să le arate clar cât de slabi îi consideră: "O să înființez o echipă de fotbal în sală și-i duc să joace acolo. La fotbalul normal n-am cum să câștig cu Stoian și cu Matei! Soluția e să fac o echipă așa cum e CFR, cu mulți jucători de forță. Clujul n-are mari talente, dar sunt puternici toți fotbaliștii de acolo, se bat meci de meci". 

210 meciuria jucat Stoian în Serie A și în Serie B. Cluburile pe care le-a bifat: Roma, Pescara, Bari, Chievo, Genoa, Crotone

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (63)
103218647204174
Robokup Doru  •  15 Martie 2019, 21:44
Postat de niculaemoromete pe 14 Martie 2019, 11:50

Băi fraților, de ce tot promovați poza asta cu bietul băiat în poziție de proaspăt ieșit din birtul sătesc, cu basca pierdută și bretonul asudat lipit de creștet? E caraghioasă , sau tocmai de aia o tot folosiți?

Stoian cu siguranța a făcut unele sacrificii pentru a ajunge la nivelul asta Dar asa este la noi ...nu ne interesează ... oamenii din presa fac jocurile patronilor restul nu contează Asta este apreciem golania nu munca si apoi vrem rezultate.

103218647204174
Robokup Doru  •  15 Martie 2019, 21:31

Daca FCSB pierde Duminica cu Astra sigur tot Stoian va fi vinovat chiar dacă el cu siguranță nu va juca Ce aveți fraților cu omul asta a revenit in tara la o echipa mare cu speranța ca va fi respectat si...!!! ce a găsit !!??

2102911679735264
Calin Radulescu  •  14 Martie 2019, 17:05

Sa-i dai 30.000 pe luna unui ratat ca Stoian... Doamne pazeste :)))... Asta chiar e management dezastruos. Omul nu reuseste nici macar sa fie titular... ce sa mai vorbim de vedeta echipei. #StoianPanarama

Vezi toate comentariile (63)
Comentează