FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Afacerea pe "pile" cu Gigi Becali l-a dat afară pe Rednic de la arabi! Dezvăluiri incendiare despre un tun de 15 milioane de euro

Articol de , , - Publicat marti, 09 octombrie 2018 09:04

Becali anunțase că o să-i vândă pe Gnohere și pe Florin Tănase în Arabia Saudită. Rednic a încercat să scape de trei brazilieni pentru a le face loc steliștilor și a fost demis din cauza asta.

Afacerea explozivă a iernii a fost detonată mai devreme decât sperau Mircea Rednic și Gigi Becali. Patronul FCSB anunțase că-i va ceda pe Gnohere și pe Florin Tănase "la arabi" în iarna asta, dar dispăriția lui Rednic de pe banca lui Al Faisaly ar putea complica lucrurile.

"La arabi" însemna un acord cu Rednic, care urma să încerce achiziționarea celor doi steliști în fereastra de transferuri de la începutul anului următor. Nu va mai fi cazul fiindcă Mircea a fost demis între timp.

S-au certat în 67 de minute

Al Faisaly, clubul care i-ar fi luat pe atacanții roș-albaștri, l-a dat afară pe tehnicianul român duminică noaptea.

Circula de ceva vreme zvonul că despărțirea era aproape și s-a definitivat întrucât ex-dinamovistul nu mai era tolerat de fotbaliștii importanți din vestiar. Cu străinii a intrat în conflict Rednic, tocmai cu jucătorii la care trebuia să renunțe ca să le facă loc steliștilor.

Grupul brazilienilor din lot a fost cel care a protestat: "Ori noi, ori antrenorul!". Șefii saudiți i-au ales pe sud-americani și au sacrificat tehnicianul. Al Faisaly rămăsese fără cel mai important om din lot, Luisinho, care a jucat doar un meci cu Rednic pe bancă.

După ce a apărut într-o partidă și a fost schimbat în minutul 67, extrema braziliană cu 18 goluri în ultimele două sezoane a refuzat să mai joace.

A ratat 15 milioane

Demiterea "Puriului" din campionatul saudit i-a spulberat lui Becali afacerea visată, măcar pentru moment. Gigi susținea că va încasa 15 milioane de euro pe Gnohere și pe Tănase.

El se baza pe faptul că Al Faisaly constituia un client de la care se puteau încasa mai mulți bani decât valorează cei doi atacanți într-o negociere corectă, cu un club la care să nu garanteze un tehnician român.

Nu sunt argumente pentru alți clienți

"Bizonul" are 7 goluri în 9 meciuri din acest sezon, dar vârsta, 30 de ani, și CV-ul care nu e grozav, cu un istoric plin cu formații mici din ligi inferioare franceze și belgiene, nu-l ajută să aibă o cotă de piață fantastică.

Tănase nu se impune nici la FCSB ca un om important, Becali tocmai a anunțat că internaționalul român convocat de Contra pentru partidele cu Lituania și cu Serbia va deveni rezervă, Florinel Coman urmând să-l înlocuiască pe "Tase" în urma eșecului-șoc cu Chiajna:

"Tănase, dacă e atacant, trebuie să dea goluri, nu să scoată mingea din fața porții cum a făcut el cu Chiajna! Bine, nu va avea ocazia să dea gol curând că n-o să mai joace el cu Craiova, o să intre Coman!". 

Redevine o soluție pentru FCSB?

Plecarea lui Mircea Rednic din Asia l-a lăsat pe Becali fără transferuri rentabile, dar îi poate oferi o soluție pentru banca tehnică. Gigi și Mihai Stoica se mai gândiseră la Rednic și astă-vară, înainte ca Dică să semneze prelungirea contractului, dar n-au fost foarte hotărâți, iar antrenorul se temea să treacă la Steaua după o carieră legată de rivale ale roș-albaștrilor, Dinamo și Rapid, pentru care a luptat și ca jucător, și ca antrenor împotriva roș-albaștrilor. Colaborarea cu Rednic ar fi dificilă pentru Becali, fiindcă fostul fundaș ține să aibă libertatea de a recruta fotbaliști noi și n-ar fi dispus să alcătuiască formula de start după cum vrea patronul. 

L-a abandonat pe Puljici

Rednic luase la Al Faisaly și un jucător pe care l-a dorit FCSB, pe Ante Puljici (foto). Croatul fost la Dinamo a apucat să joace 4 meciuri în liga din Arabia Saudită și va trebui să se descurce de acum încolo fără Mircea, tehnicianul care-l adusese și în România, și în Asia. Fundaș central, Puljici era printre favoriții lui Becali când evolua în Liga 1, doar că patronul FCSB n-a izbutit să-l atragă pe stoperul de 30 de ani, de care ar fi avut nevoie în situația de criză în care se găsește defensiva lui Dică. 

A mai transferat "pe pile"

Tratativele cu Rednic pentru livrarea în Arabia Saudită a lui Gnohere și a lui Florin Tănase nu constituie o invenție recentă a lui Becali, el a mai vândut jucători pe baza legăturilor cu antrenori români. Rădoi a plecat la Al Hilal pe 5 milioane de euro datorită referințelor pe care le-a dat Olăroiu. Alte afaceri: Dică la Catania cu Zenga, Sânmărtean și Szukala la Al Ittihad cu Pițurcă, Goian la Palermo cu Zenga, Pintilii la Al Hilal cu Reghecampf, Budescu la Al Shabab cu Șumudică, Boldrin și De Amorim la Kayserispor tot cu Șumi.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
kwd2018
kwd2018  •  09 Octombrie 2018, 15:56
Postat de bogdany8 pe 09 Octombrie 2018, 14:23

Hai nea Mircea Rednic la Dinamo. Negoita ca sa-ti speli pacatele fa efortu asta colosal, da-i orice comision din lume, lasa-l sa-si faca treaba daca vrei campionatu. Termina cu solutiile low cost cum sunt Bratu,Niculescu,Talnar, Marin........astea sunt variante gratis si echipa va fi la fel. Ca sa ne salvam de la retrogradare si sa fortam playoffu sa vina Rednic, iti garantez ca cu pauza asta competitionala Rednic aduce titlu in groapa ( dupa ce intram in playoff cu transferurile de iarna pe care le va recomanda dansu).

Tu esti pe ***. Prea truli burli. Ce titlu baaaa? Sunteti pe 12. Tu visezi titlul? Ahahahahahahahahahahahhah. Aitisto unde esti? Ca pari mai realista decat astia....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

florianveress
florianveress  •  09 Octombrie 2018, 14:29
Postat de gigi_becali_8 pe 09 Octombrie 2018, 13:51

Voi astia din play-out (clona Dinamo 1948 SA ) nu aveti voie sa comentati despre fotbalul din Liga 1, voi sa va pregatiti de Liga a 2-a :))))

Tu nu eşti decât un slujitor ***! Fiecare are dreptul să comenteze ce, unde şi cât vrea! *** obosit...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bogdany8
bogdany8  •  09 Octombrie 2018, 14:23

Hai nea Mircea Rednic la Dinamo. Negoita ca sa-ti speli pacatele fa efortu asta colosal, da-i orice comision din lume, lasa-l sa-si faca treaba daca vrei campionatu. Termina cu solutiile low cost cum sunt Bratu,Niculescu,Talnar, Marin........astea sunt variante gratis si echipa va fi la fel. Ca sa ne salvam de la retrogradare si sa fortam playoffu sa vina Rednic, iti garantez ca cu pauza asta competitionala Rednic aduce titlu in groapa ( dupa ce intram in playoff cu transferurile de iarna pe care le va recomanda dansu).

Vezi toate comentariile (28)
Comentează