FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Ajuns la capătul răbdării, Ionuț Negoiță se roagă de Rednic: „Mircea, ia clubul acum! Ți-l dau și în rate!” » Cine va fi patron în acte + cine finanțează afacerea

Ionuț Negoiță și Mircea Rednic
Ionuț Negoiță și Mircea Rednic

Articol de , , - Publicat marti, 02 aprilie 2019 09:13

Ionuț Negoiță va avea în zilele următoare o întâlnire decisivă cu Rednic pentru vânzarea acțiunilor lui Dinamo către antrenor. Mircea se bazează pe un acord cu o bancă din Belgia, care să-i finanțeze afacerea.

Ionuț Negoiță s-a săturat de Dinamo! Acționarul majoritar al clubului din Ștefan cel Mare nu mai suportă situația în care se află echipa și este dispus să se spele total pe mâini.

Conform surselor GSP, patronul RIN Hotels îi face marcaj puternic lui Mircea Rednic, care s-a arătat interesat de achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni. Negoiță i-ar fi transmis "Puriului" că este dispus să accepte să primească banii și în rate care să se întindă pe patru sau cinci ani. 

Suma pe care Negoiță ar dori-o este de 6 milioane de euro în schimbul a 80% din cele 93 de procente, cât deține în acest moment. 

Banii vin din Belgia

Aceleași surse susțin că Rednic este extrem de interesat de achiziția clubului la care s-a consacrat ca jucător, dar nu cu banii săi! Acesta ar fi în discuții cu Belfius Bank, ex-Dexia, din Belgia. 

Banca a fost ani de zile sponsor pe pieptul celor de la FC Bruges. 
În acest moment nu este clar sub ce formă dorește "Puriul" să implice banca belgiană în afacere. O variantă la îndemână, având în vedere relațiile sale din Belgia, ar fi un împrumut în condiții foarte bune. Altă variantă ar fi ca un fond de investiții sau diverși oameni de afaceri ce doresc să rămână anonimi să investească prin intermediul societății financiare. 

Luana patroana

Antrenorul ar putea să nu figureze direct ca patron-antrenor, așa cum e Hagi. El a anunțat de curând că fiica lui, Luana, va deveni proprietara unui club, așa că e posibil ca ea să fie șeful din teorie după perfectarea afacerii cu Negoiță. Luana, 29 de ani, funcționează acum ca impresar de casă, e agentul prin care se fac aproape toate transferurile, și recrutări, și vânzări de jucători.

Deja a băgat bani

Rednic a investit în Dinamo și înainte să devină proprietar al clubului. A împrumutat societatea cu 200.000 de euro, pe care i-a recuperat din rata de drepturi TV pe care au încasat-o "câinii". A mai "injectat" de curând 100.000 de euro, tot ca să susțină cheltuielile curente ale clubului. Mircea a mai plătit și prime de victorii din banii lui și a semnat că renunță să încaseze salariul în perioada asta, pentru ca banii care i se cuveneau să fie folosiți pentru recrutarea unui jucător în plus. 

Cu Tsakiris s-a dat la fund

Ionuț Negoiță a purtat mai multe tratative cu armatorul grec Konstantinos Tsakiris. Afaceristul elen chiar a făcut un audit financiar și a fost foarte mulțumit de ce a găsit. Acesta era dispus să achite un avans din cele 7 milioane de euro cerute de Negoiță, dar totul a picat în momentul în care Negoiță a mărit suma cerută la 12 milioane de euro. 

Problema stadionului

Un mare handicap în negocierile de vânzare a clubului este stadionul. Situația juridică extrem de încurcată face ca modernizarea arenei din Ștefan cel Mare să fie imposibilă în acest moment. Dinamo e obligată să joace meciurile de acasă pe stadionul construit în 1953, care este într-o stare deplorabilă. De-a lungul timpului, toți oamenii care s-au arătat interesați de o eventuală achiziție au vrut să știe exact care este situația stadionului din Ștefan cel Mare. 

Interesul poartă fesul

Ionuț Negoiță este atât de disperat să vândă Dinamo încât trece peste antipatia pe care i-o poartă lui Mircea Rednic. De când "Puriul" s-a întors în Ștefan cel Mare, cei doi s-au văzut o singură dată. Comunicarea dintre patron și antrenor era gestionată de președintele Alexandru David, cel care a insistat pe lângă Negoiță pentru aducerea lui Mircea

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
zecs93
zecs93  •  03 Aprilie 2019, 03:33
Postat de adi_stelistul pe 02 Aprilie 2019, 09:28

N-am prea inteles insistenta lui Negoita de a ramane unic proprietar (sau, in sfarsit, cu 93%) din urma cu cativa ani. Aduceti-va aminte cat s-a zbatut ca sa-i scoata pe toti ceilalti. Ca sa ce? De ce nu a acceptat, chiar cu riscurile de rigoare, mai multi actionari care eventual sa contribuie si ei. A vrut sa fie singur, sugerand ca asta il opreste sa se implice mai puternic. Apoi a bagat clubul in insolventa, a tot tinut-o cu banii pe care i-a investit el care de fapt erau mai degraba suma cu care a achizitionat clubul... In sfarsit, posibil sa fi salvat clubul de la soarta pe care a avut-o Rapidul (dar nu obligatoriu, poate altcineva reusea cel putin acelasi lucru) insa a "reusit" sa piarda cativa ani fara nimic. In sfarsit, treaba lor...

Negoita a fost o sageata impinsa in spate, tu crezi ca badea nu putea baga clubu in insolventa, sau borcea ?? dar il linsau oamenii, tot ce face negoita e planu nenorocitilor din trecut, acum noroc cu inchisoarea ca ia bagat ca altfel ne pasteam cu ei in conducere !!! Asta a fost planu de la bun inceput, sa ne bage in insolventa, sa scoata clubu curat, fara datorii ca dupa sa revina *** !!! Iar chestia cu palmaresu care e inca la badea, imi confirma aceasta ipoteza !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zecs93
zecs93  •  03 Aprilie 2019, 03:30

Doamne de ar fi adevarat si ar vinde *** aia clubu lui Rednic, cu Rednic patron, care stie cu ce se mananca fotbalu ( basca ca mai e si dinamovist de al nostru) vom ajunge iar unde am fost odata, dar zgarcenia aia de negoita sunt sigur ca nu e atat de disperat pe cat scriu gazetarii astea, altfel nu marea suma stabilita ori decate ori a avut prileju de a vinde, mereu a marit suma, el cerea 5 milioane, dupa ce veneau oamenii cu bani, el zicea 20 !!! Asta e negoita, un negot !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fcsbist.de.mic
fcsbist.de.mic  •  02 Aprilie 2019, 19:38

Prostii. Situatia e prea incalcita ca sa se bage cineva. Daca echipa, sigla si stadionul ar fi apartinut sau ar fi fost concesionate aceleiasi persoane iar stadionul ar fi in curs de renovare poate gaseau pe cineva sa se bage. Dar asa...

Vezi toate comentariile (24)
Comentează