FOTBAL  »  Superliga  »  ACUZE DE BLAT

EXCLUSIV "Am participat la blaturi când eram la Dinamo!" » Un antrenor din ultimii ani e acuzat direct: "Se enervase că nu batem nici în aranjamente" + Replica tehnicianului vizat: "Să-i fie rușine!"

Articol de - Publicat luni, 15 ianuarie 2018 13:16

Sorin Răducanu, fostul jucător al lui Dinamo în două perioade diferite, face o serie de acuzații extrem de dure și spune că a participat la blaturi pe vremea când îmbrăca tricoul alb-roșu.

" Dinamo mai aranja meciuri înainte, dar să nu uităm că și CSA Steaua făcea asta. Eu am participat la foarte multe meciuri aranjate, dar niciodată singur.

872030 sorin raducanu mediafax
Sorin Răducanu. Foto: mediafax

Meciurile aranjate se făceau în felul următor. Când eram la Dinamo venea ordin, când eram la Sportul Studențesc venea ordin de la Mac Popescu, când eram la Brașov venea ordin de la Mitică Dragomir.

De exemplu,  înaintea meciului dintre Brașov și Flacăra Moreni. Vine Dragomir în vestiar și ne zice «Bă, Mitică Dragomir vă spune să nu furați, să nu pierdeți meciul. Dar dacă pierdeți vă dau 7.500, dacă veți câștiga luați 4.000. Voi hotărâți»". Spuneți voi ce făceați?", a declarat Sorin Răducanu pentru GSP.ro.

"Mulțescu l-a trimis pe «Săpăligă» să aranjeze un meci"

Fostul jucător al lui Dinamo din perioadele 1984-1986 și 1990-1991 a continuat seria atacurilor și l-a acuzat pe Gheorghe Mulțescu, antrenorul "câinilor" din 1990, că a făcut un blat chiar sub nasul său.

"Da, am luat parte la multe meciuri trântite, dar nu aveai ce să faci. După 1990 eu am mai jucat în România 11 luni (n.r. a jucat 16 meciuri), eram la Dinamo. Am avut un joc la Oradea, Mulțescu era antrenor la noi și Ion Marin secund. Mulțescu l-a trimis pe «Săpăligă» cu două zile înainte să aranjeze meciul la Oradea. Am făcut 1-1 și după meci era supărat, Mulțescu a luat ușile la șuturi și urla pe acolo că «nu se poate, nici măcar meci aranjat nu putem câștiga» . Atunci am rămas ca prostul! Nouă înainte de meci nu ni s-a spus nimic, cred că de-aia am și dat gol. Și puteam să-l dau și pe al doilea, dar am dat ca prostul pasă lui Damaschin și a dat-o pe lângă poartă.

L-am văzut pe Mulțescu acum câteva zile la televizor și când a fost întrebat dacă are cunoștințe de meciuri aranjate s-a fâstâcit un pic. Să mă fi sunat pe mine atunci să le zic cum stă treaba. Fii bărbat și recunoaște că ai făcut, dar acum nu mai faci!", a încheiat Sorin Răducanu.

Dinamo a remizat atunci pe terenul lui FC Bihor, scor 2-2, după ce pentru "câini" au marcat Cheregi (19) și Răducanu (75). Pentru gazde au înscris Kulcsar (12) și autogol Bogdan Stelea (90). Portarul lui Dinamo a pierdut postul de titular după acel meci în fața lui Cîmpeanu.

Mulțescu neagă!

Contactat de GSP.ro, Gheorghe Mulțescu s-a arătat total surprins de acuzele care-i sunt aduse și a negat totul.

"E inimaginabil ce poate să spună băiatul ăsta. Nici nu-mi vine să cred mai ales că am avut o relație bună cu el. A înnebunit lumea! Nu mă cobor să-l dau în judecată pe băiatul ăsta. Să-i fie rușine! Nu-și clădește o carieră pe niște acuze nefondate. Pentru mine răspund rezultatele pe care le-am avut împotriva lui Dinamo pe care am bătut-o peste tot. Cum aș fi putut face blaturi? Eu mereu am vrut să fiu ținut minte ca un om corect", a fost reacția lui Mulțescu.

Sorin Răducanu a jucat de-a lungul carierei pentru Victoria Bucureşti (1983-1984), Dinamo București (1984-1986, 1990-1991), FC Olt (1986-1987), FCM Brașov (returul sezonului 1986-1987), Sportul Studențesc (1897-1990), Aris Limassol (1991-1992) şi Wuppertaler SV (1993-2000), formaţie alături de care a promovat din liga a şasea până în 2. Bundesliga.

Gheorghe Mulțescu a pregătit-o pe Dinamo în trei perioade: 1990-1991, 2008 și 2013.

37 de goluri
în 117 meciuri jucate în Liga 1 are Sorin Răducanu

ZERO trofee
a cucerit Mulțescu ca antrenor în carieră, cea mai bună clasare fiind locul 3 în 1990/91 (Dinamo)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (65)
1123709714321169
Marta Laviniu  •  16 Ianuarie 2018, 09:52
Postat de geo.b. pe 15 Ianuarie 2018, 18:47

Baiatule,ai cam cusut-o cu ata alba.Cum vine aia,cumperi meciul,dar iti dai autogol in minutul 90 ?

Daca ai fi vazut faza nu comentai aiurea! In text ti se spune ca Stelea a pierdut poarta dupa acest meci, stii de ce? S-a dat autogol pt ca Stelea a atins mingea sutata de Cigan din lovitura libera! Greseala lui Stelea a fost ca lovitura libera a fost INDIRECTA! Mingea intra in poarta, dar daca n-o atingea Stelea nu era gol valabil!

ion.ionescu
ion.ionescu  •  16 Ianuarie 2018, 01:30

1. Nu contează valoarea lui Sorin Răducanu ca fotbalist, ci ca martor...2. Blaturile erau cu mai multe...etaje : prin cumpărarea a min. 3 fotbalişti (ca Lordul Bistriţei, care îşi respecta mereu cuvântul), prin reciprocitate între Cluburi, la ordin/presiuni sau...la ofertă (cum făcea Craiova Maxima, iniţiativă a fotbaliştilor). 3. Dinamo era a Miliţiei (păstorită de Postelnicu), Victoria (gen. Nuţă) şi Flacăra Moreni - ale Securităţii. Dinamo avea prioritate ! 4. Steaua şi Dinamo păstoreau şi ele fostele echipe ale ministerelor : Steaua - ASA Tg Mureş, FC Bihor, Dinamo - Piteşti (până la Dobrin), Bacău, Braşov. 5. Dinamo avea cei mai mulţi arbitri racolaţi : ***, ***, chiar şi ***, plus micimanii care voiau să "progreseze" (şeful CNEFS era gen. Dragnea, dinamovist). Arbitri corecţi : Igna, dr. Neşu (tatăl lui Mihăiţă), Porumboiu. 6. Dinamo făcea cele mai mari presiuni, inclusiv directe. Pentru că Ceauşescu îi interzisese lui Ilie să se mai bage în fotbal iar Valentin nu avea influenţă la FRF, Steaua făcea presiuni prin Armată, cu incorporările. 7. Valentin Păunescu (Melody Bar), Vadim, Ad. Păunescu etc nici nu se gândeau să aranjeze blaturi şi oricum nu aveau influenţa necesară...8. UTA, Petrolul au fost campioane pe vremea unor miniştri dezinteresaţi de fotbal. Alte vremuri : Dej ţinea cu FC Rapid dar nu a ajutat Clubul...Craiova a fost furată de Dinamo în 1973 (sprijinită de CFR Cluj şi UTA), apoi nu s-a mai putut face nimic : valoare mare şi susţi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

conasu_boeru
conasu_boeru  •  15 Ianuarie 2018, 23:56

Se pune întrebarea și cât a câștigat Răducanu, un jucător mediocru, pentru declarațiile astea dubioase și neverificabile, pentru care foarte important , ....nu poate păți nimic !!!!

Vezi toate comentariile (65)
Comentează