FOTBAL  »  Superliga  »  CLINCENI - HERMANNSTADT 0-2

EXCLUSIV Aranjament la pariuri la Clinceni - Hermannstadt 0-2? Mișcări suspecte de cote pe piața asiatică pentru victoria echipei controlate de familia Reghecampf

Articol de - Publicat luni, 03 august 2020 17:15 / Actualizat luni, 03 august 2020 18:29

Cu pozițiile ca și asigurate în Liga 1, cu evoluții bune în play-out și într-o atmosferă dominată tot mai tare de zvonurile că FRF va mări numărul echipelor la 16, Clinceni și Hermannstadt s-au întâlnit sâmbătă într-un meci a cărui miza teoretică putea să fie doar diferența de bani din drepturile TV pentru sezonul viitor.  

A ieșit o partidă fără prea multe ocazii de gol, controlată de gazde în prima repriză, dar câștigată, pauză și final, de clubul oaspete finanțat de Anamaria Prodan Reghecampf. Până aici, nimic surprinzător, mai ales că Hermannstadt venea după patru victorii și un egal din ultimele cinci meciuri, iar Clinceni a pierdut în ultimele săptămâni mai mulți jucători.  

Ciudățenia oferită de jocul de la Clinceni a apărut, însă, pe piața asiatică de pariuri: cotele live pentru evenimentele “Hermannstadt conduce la pauză” și “Hermannstadt câștigă meciul” au suferit modificări bizare, care pot ridica semne de întrebare în privința integrității partidei. Informația a fost oferită Gazetei de un expert în monitorizarea cotelor, care a dorit să-și păstreze anonimatul, și a putut fi verificată din datele înregistrate de un site asiatic specializat pe industria de betting din regiune.  

Faptul că Hermannstadt era echipa favorită se reflectă în cotele oferite de SBO Bet - cel mai mare brand de pariuri din Asia, înregistrat în Filipine - la startul partidei:

  • 2,07 era cota pentru victoria lui Hermannstadt. Victoria Clinceniului era cotată la 3,06, iar egalul la 2,97 
  • 2,80 era cota pentru ca Hermannstadt să conducă la pauză, față de 3,83 pentru avantajul Clinceniului și 1,88 pentru egal 

Cum scad cotele când normal ar fi să crească 

În mod normal, explică expertul care a discutat cu reporterii Gazetei, dacă scorul rămâne 0-0, cotele pentru victorie la final și cele pentru avantajul la pauză al oricăreia dintre echipe încep să crească lent. Cota la egal scade:

 “Evident, mișcarea cotelor e influențată de sumele pariate în timp real, e normal ca aceste sume să nu fie distribuite egal pe cele două echipe, dar la fiecare meci există un trend normal la care casele de pariuri se așteaptă. Acest trend e perturbat doar când există un volum anormal de pariere pe una dintre echipe. La meciul acesta, s-a înregistrat un asemenea eveniment neobișnuit”. 

Deși meciul curgea liniștit, doar cu situații de gol (mai multe la poarta oaspeților, lucru dovedit și de rezumatul Digi Sport) și fără mari ocazii, cotele SBO Bet pentru avantajul celor de la Hermannstadt la pauză și pentru victoria echipei finanțate de familia Reghecampf au început, surprinzător, să scadă!

EXCLUSIV Aranjament la pariuri la Clinceni - Hermannstadt 0-2? Mișcări suspecte de cote pe piața asiatică pentru victoria echipei controlate de familia Reghecampf

Cel mai puternic a fost influențată cota pentru avantajul lui Hermannstadt la pauză: în loc să crească, indicele a scăzut constant în prima jumătate a reprizei de la 2,80 (cota de start) până la 2,30. În mod normal, estimează expertul în monitorizarea pariurilor, în minutul 34 - chiar înainte ca Hermannstadt să deschidă - cota trebuia să fie aproape de 4 (cota era în acel moment 2,6), urmând ca la pauză să se plaseze între 4,5 și 5.  Și cota pentru victoria lui Hermannstadt după 90 de minute a scăzut înainte de primul gol. Indicele era 2,07 la începutul partidei, însă scăzuse până la 1,61 înainte de deschiderea scorului. Expertul susține că o cotă normală în acel minut ar fi fost 2,6-2,7.  

Golul de 1-0 a venit în minutul 34. Yazalde a reușit să-i dribleze ușor în tușă pe Patriche și Dobrescu, a centrat în careu, însă mingea l-a depășit pe colegul său Jo, aflat în centru. În spatele acestuia, fundașul Gabi Matei a vrut să respingă cu capul, dar s-a trezit protagonistul unui gest comic: dă cu capul în gol, un fel de luft cu capul (foto jos), căzând în fund. Derutat de fază, Merloi a fost lovit în tibie de mingea care s-a întors la Jo, nemarcat.  

EXCLUSIV Aranjament la pariuri la Clinceni - Hermannstadt 0-2? Mișcări suspecte de cote pe piața asiatică pentru victoria echipei controlate de familia Reghecampf

Tot Gabi Matei este omul care iese în față și la golul de 2-0, din minutul 61. Aflat la prima bară, fundașul dreapta sare mult sub Dâlbea (diferența dintre cei doi este și de 5 centimetri în favoarea lui Dâlbea), iar acesta prelungește în poartă peste Vâlceanu.  

Matei: “Mi-a fost rău, am vomitat!” 

În 2015, Fanatik scria că Gabi Matei, fost fundaș la Steaua în mandatul lui Reghecampf, s-a transferat la FC Brașov “prin intermediul impresarului său, Anamaria Prodan”, nimeni alta decât actuala finanțatoare de la adversara Clinceniului în meciul de sâmbătă. Oficial, Matei este acum clientul impresarului Bogdan Apostu, într-o vreme partenerul de business al soției lui Reghecampf. 

Contactat de Gazetă , Gabi Matei a negat orice legătură cu agenta-finanțator: “Nu a fost niciodată impresara mea, nu i-am dat niciun ban. M-a sunat doar atunci când am plecat la Brașov, era într-o relație bună cu Gigi Becali și l-a rugat să mă lase să plec”.  

- Cum comentezi semnele de întrebare legate de meci? 
- Nu cred că s-a pus vreodată problema să fie un aranjament. Noi am rămas în puțini jucători, la pauză chiar m-am simțit foarte rău, am vomitat, dar nu am putut să ies, nu avea cine să intre. 
- Îți reproșezi ceva la goluri? 
- Ce să-mi reproșez!? La primul gol a venit mingea în Merloi. La al doilea am făcut marcaj la Dâlbea, el e mai mare decât mine.  

EXCLUSIV Aranjament la pariuri la Clinceni - Hermannstadt 0-2? Mișcări suspecte de cote pe piața asiatică pentru victoria echipei controlate de familia Reghecampf
Matei sare în spatele lui Dâlbea, mingea e deviată pe spate în poartă

Gazeta a încercat să-l contacteze pe Constantin Bigan, însă președintele Academiei Clinceni nu a fost de găsit. Nici primarul Adrian Budeanu, patronul spiritual al echipei, nu a răspuns.  

Sorin Paraschiv, directorul sportiv de la Academica, a negat orice aranjament: "Din punctul meu de vedete, nu se pune problema. Sunt onest, sunt curat, suntem un staff tânăr și nu avem cum să ne pătăm imaginea. E adevărat că s-au întâmplat lucruri când echipa era la Liga 2, dar cât sunt eu aici e exclus. Avem un lot foarte subțire, nu putem să ne comparăm cu Hermannstadt. Gabi Matei s-a închis în baie la pauză, a vomitat. Nu știu care a fost cauza". 

Contactată, Anamaria Prodan Reghecampf a declarat: 

“Nici vorbă de aranjament, eu nici nu știu cum se joacă la pariuri, ce înseamnă aia. Ai noștri trag tare să termine pe primul loc în play-out, să luam mai mulți bani din drepturile TV. Vreau să vindem jucători pe cât mai mulți bani. Și ca să știți, eu nu sunt atât de iubită la Clinceni. Primarul și ceilalți mi-au cam închis tot acolo, îi mai am doar pe Șut și pe Robert Ion”.  

Academica Clinceni a fost finanțată de mafia asiatică 

În februarie 2016, pe când evolua în Liga 2, primăria din Clinceni a intrat într-un partneriat cu un om de afaceri chinez, Xiaodong “Eric” Mao, pentru a finanța Academica. Clubul este creația primarului Adrian Budeanu, ajutat de cei doi fii ai săi. Mao a injectat 80.000 de euro și l-a numit vicepreședinte pe Alexandru Dragomir, fost jucător la Dinamo. Gazeta a descoperit în 2018 că, în perioada în care era oficial la Clinceni,  Dragomir truca meciuri în Cipru, deghizat în arbitru, pentru o rețea condusă de Eric Mao. La scurt timp, Dragomir a încercat să trucheze și meciul cu Pojorâta din Liga 2, a fost reclamat și ulterior a fost suspendat de FRF. Eric Mao este, potrivit UEFA și Interpol, unul dintre cei mai cunoscuți aranjori de meciuri din lume. Investițiile sale la Atletico Clube de Portugal, Athlone Town (Irlanda) și Mohelnice (Cehia) au fost marcate de scandaluri de trucare de meciuri. În timp ce investiga implicarea lui Mao la Clinceni, Gazeta a descoperit că unul dintre fiii primarului Budeanu, Valentin (în continuare activ în club, deși fără funcție), a deținut o casă de pariuri în timp ce era legitimat la Academica.Din lotul Clinceniului din sezonul în care a fost finanțată de Mao la echipa să mai află fundașul central Patriche.

 Familia Reghecampf, multe semne de întrebare 

În trecut s-au înregistrat suspiciuni și la alte meciuri în care a fost implicată o echipă condusă sau legată de Anamaria Prodan Reghecampf. Un exemplu: în 2012, Petrolul era întoarsă de la 3-1 la 3-4 de Chiajna, echipa controlată de familia Reghecampf. Săptămâna trecută, la GSP Live, Valeriu Răchită (antrenorul Petrolului la acel meci) a declarat: “Am aflat că 3 jucători au fost mânjiți. Unul îl spun, a fost Matteo Gritti, portarul. L-am dat afară după acel meci. Au mai fost 2 fundași, nu vreau să le spun numele, mai sunt încă în fotbal, ambii în Liga 2 din România. Bineînțeles că am simțit ceva necurat. Eu am lucrat ceva la antrenamente, iar pe final, fundașii mei jucau la offside. Fundașul stânga urca, fundașul dreapta rămânea în spate”. 

Fază de cascadorii râsului în Clinceni - Hermannstadt! „Schema” nedorită reușită de un fotbalist al sibienilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
helioglobalus
helioglobalus  •  04 August 2020, 11:38

La noi nu s-a sesizat nimeni nici când El Ciobandante s-a autodenunțat la ,,omenia,, cu Viitorul. Suntem mult mai putrezi decât italienii, și ăia sunt blatiștii Europei, doar că pe ăia odată la 25-30 îi mai prinde cineva!

kamouniyak
kamouniyak  •  03 August 2020, 20:15
Postat de rise pe 03 August 2020, 18:17

Esti prezent la toate articolele noastre si esti vesnic plin de venin, vezi sa nu te imbolanvesti. Treaba e simpla, cand ai dovezi mergi la organele abilitate. Cand nu ai dovezi si dai din gura degeaba ca un redus faci ca Stucan sau ca tine.

Care "noi" si care "noastre"?? Tu esti cu Hermannstadt?? Voi aveti si 3 suporteri pe aici?? Tu esti ala care zicea de Petrisor Petrescu ca e vai de el si ca nu a jucat nimic de la barajul cu U Cluj?? Vezi ca nici nu iti stii jucatorii. Ia vezi cine are cele mai multe pase de gol sezonul acesta.

kamouniyak
kamouniyak  •  03 August 2020, 20:11
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Bai tu scrii "vin-o" si o aperi pe blatista cu nasul mare de la Hermanstadt si ai pretentii sa comentezi online ;))))

Vezi toate comentariile (29)
Comentează