FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

EXCLUSIV Arbitrul Marius Avram va fi consilier în Guvernul Orban

Articol de , - Publicat luni, 23 decembrie 2019 02:09

Arbitrul Marius Avram, 40 de ani, a fost cooptat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri de Răzvan Pârjol, cel care conduce acest minister.

Răzvan Pârjol a fost directorul Facultății de turism din Elveția, Glion Institute of Higher Education, unde a fost cursant și arbitrul.

Între 2003 și 2004, Avram jr. a urmat cursurile instituției de management și turism din Țara Cantoanelor, obținând specializarea Associate Degree Tourism and Travel Services Management. Pârjol și Avram au rămas în relații bune. Glion Institute of Higher Education e printre primele instituții de învățământ superior specializate în management hotelier la nivel mondial.

Marius Avram, purtător al ecusonului FIFA și fiu al fostului asistent Vasile Avram, a primit propunerea, căreia i-a dat curs, de a face parte din cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Rolul pe care Avram jr. îl va avea va fi cel de consilier personal în cabinetul unuia dintre secretarii de stat din acest minister. Atribuțiunile arbitrului vor fi inclusiv executive.

A lucrat și în Cabinetul Tăriceanu

Vineri, s-a semnat ordinul de angajare a lui Marius Avram și, foarte probabil, astăzi sau mâine numirea lui va deveni oficială. Nu e prima experiență pentru Marius în cadrul Executivului. Între septembrie 2005 și iulie 2006, arbitrul bucureștean a lucrat la Autoritatea Națională pentru Turism și a fost directorul de cabinet al ministrului de resort. La acel moment, prim-ministru era Călin Popescu Tăriceanu.

MARIUS AVRAM în arbitraj 

  • a debutat în 1994
  • în 2007 a fost promovat în Liga 1
  • ecusonul FIFA l-a primit în 2010
  • are 230 de meciuri în Liga 1, l-a egalat pe Ion Crăciunescu
  • a oficiat la peste 100 de meciuri internaționale
  • va mai avea dreptul să arbitreze pe plan internațional până la finalul anului 2024, iar în Liga 1 până în decembrie 2026

11 meciuria arbitrat Marius Avram în acest sezon de Liga 1, cele mai importante fiind Craiova - Viitorul 3-1, Craiova - Dinamo 4-1, FCSB - Astra 1-3

Cine e noul ministru

Șeful lui Marius Avram, dar și cel care a insistat pentru ca arbitrul de centru să i se alăture în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri e Răzvan Pârjol. Acesta a fost absolvent și ulterior director al Glion Institute of Higher Education (GIHE) din Elveția. Site-ul profit.ro a dezvăluit că Pârjol conduce de scurt timp divizia hotelieră a Niro Investment Group, după ce înainte a fost manager al Palatului Suter, considerat cel mai luxos hotel din România. Pârjol este și președinte al Bucharest Tourism Board. 

Tatăl lui Marius Avram a fost șeful BTT-ului...

În familia Avram, pasiunea pentru turism pare să fie o tradiție transmisă din tată în fiu. Vasile Avram a fost, în urmă cu 20 de ani, administratorul Biroului de Turism și Tranzacții, acolo unde a fost susținut pentru a fi șef de fostul ministru al turismului de la acel moment, Dan Matei Agathon, care era membru PSDR.

... și arestat pentru corupție ca președinte CCA

Vasile Avram a fost și șeful arbitrilor români, funcție care însă l-a trimis în spatele gratiilor. El a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în celebrul caz „Mită în elicopter”, dosar în care a fost acuzat de luare de mită și tentativă la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Înalta Curte de Casație și Justiție a dat acest verdict, după ce precedenta instanță, Curtea de Apel, îl achitase pe Avram, dar și pe ceilalți inculpați. Potrivit anchetatorilor, în condițiile exercitării atribuțiilor de serviciu ca supervizor la meciul ASA Târgu Mureș - U Cluj, Vasile Avram a primit de la Sorin Țerbea suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreați de clubul din Târgu Mureș. Pentru a ajunge la Târgu Mureș la acel meci, Vasile Avram a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul de la București, serviciu oferit de Țerbea. Avram a stat în închisoare timp de 1 an, între aprilie 2015 și aprilie 2016. 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
boierasul
boierasul  •  24 Decembrie 2019, 15:41
Postat de Vlad Muresan pe 24 Decembrie 2019, 07:41

Încă un pui de securist in guvernul lui sica-mandolina.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

994945067209257
Cazacu Dan Sorin  •  24 Decembrie 2019, 10:16

E varianta lui Ilie Dobre dar la arbitrii!

andrei.f
andrei.f  •  24 Decembrie 2019, 08:25

Amestecul politicului in fotbal e pe fata, acum nu mai fac clabuci la gura ong-urile ? Cine e in masura, rog sesizare la Uefa !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează