FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Bokila spune TOT într-un interviu: "Acum sunt doar un oarecare" » De ce a refuzat-o pe Dinamo și a ales CFR Cluj + ce va face dacă se va întâlni cu Contra

Bokila face semn că este în regulă, după exerciţii fizice istovitoare, separat, încă, de restul lotului
Bokila face semn că este în regulă, după exerciţii fizice istovitoare, separat, încă, de restul lotului

Articol de - Publicat marti, 27 iunie 2017 12:55

Jeremy Bokila, 28 de ani, a vorbit cu Gazeta Sporturilor despre planurile sale imediate la CFR Cluj.

Jeremy, la ce nivel eşti în prezent?
- Am venit aici să muncesc din greu, să readuc, pentru mine, în primul rând, fotbalul pe care-l cunosc cel mai bine. Am trecut prin perioade proaste, care mi-au luat mult din elan, de aceea cel mai important este să prind mai întâi loc în prima echipă.

- Crezi că vei avea probleme să fii titular?
- CFR Cluj are fotbalişti importanţi, astfel că nu pot fi sigur de locul meu. Poate că acum nu sunt pregătit pentru acel loc! Important e să joc din nou la potenţialul meu şi să mă antrenez. A trecut mult timp de când n-am mai jucat fotbalul pe care-l ştiam eu.

Între lumini şi umbre

Ce s-a întâmplat în China, cu Cosmin Contra, apoi la Akhisarspor, în Turcia?
- În China, am fost cu Cosmin, erau bani buni, dar am avut probleme de acomodare. În Turcia, am făcut o alegere greşită. Voi vedeţi doar lucrurile strălucitoare din campionatul de acolo, dar nu sunt numai lumini, ci şi multe umbre! Acum, am vrut să mă întorc în România ca să renasc. Să mă pun pe picioare.

- Câte goluri crezi că poţi marca în primul sezon de la revenire?
- N-am ce să promit, repet, mai întâi să prind echipa! Chiar sunt unul oarecare acum la CFR Cluj. Dar după ce mă voi face puternic din nou, logic că o să vreau să lupt pentru titlul de golgeter.

- De ce ai ales CFR Cluj şi nu Dinamo?
- Am vorbit cu antrenorul, cu preşedintele, cu directorul sportiv, cu toţi de la CFR Cluj, mi s-a părut un proiect mai interesant şi-am ales ce cred eu că e mai bine pentru mine.

"Îi întind eu mâna şi-l salut"

Chiar dacă te-ai certat definitiv cu Contra, care a zis că nu mai vrea să audă de tine?
- Îi înţeleg supărarea şi-mi cer din nou iertare. Dar sunt fotbalist şi aleg ce e mai bine pentru mine, luând în calcul şi aspectul financiar. Voiam să vin pentru Contra la Dinamo, îmi dădusem cuvântul, dar oferta CFR-ului a fost superioară. Am vorbit şi cu Ovidiu Hoban, a contat şi prezenţa lui la Cluj.

- Ce vei face dacă te întâlneşti cu Contra? Staţi la doi paşi unul de celălalt şi hotelurile de cantonament sunt alăturate.
- Îi întind mâna şi-l salut. Suntem în fotbal, fiecare alege ce e mai convenabil pentru el.

Cei mai grei adversari

Despre Dan Petrescu ce părere ai?
- El este alt motiv pentru care am ales Clujul. Cred că ne poate face campioni, are faima unui mare antrenor şi ştiu că-i pune pe fotbalişti în cea mai bună lumină a lor. Este meseriaş, cum spuneţi voi în România.

- Care au fost cei mai dificili fundaşi pe care i-ai întâlnit în Liga 1?
- Szukala, Cadu, Chiricheş. Pe ei i-aş nominaliza. Nu mă mir că au ajuns în campionate puternice după ce au jucat în România. 

"Am auzit de soarta Petrolului, care acum nu mai este în prima ligă, dar am citit că au urcat până în a treia. O să-i iubesc întotdeauna pe suporterii ploieşteni"
Jeremy Bokila, atacant CFR Cluj

"Pentru mine, Bokila nu mai există ca om şi ca fotbalist. Pentru totdeauna! L-am ajutat să câştige nişte bani frumoşi, îmi promisese ceva, după care a făcut altceva. Nici n-are rost să mai vorbim, ne ocolim dacă ne vom mai vedea vreodată"
Cosmin Contra, antrenor Dinamo

"Bokila a venit senin la noi, e fericit. Eu îl ţin minte pe Bokila, ce goluri dădea, sunt sigur că va reveni şi mai bun decât atunci"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

3 goluri  în 12 meciuri a marcat Bokila în prima parte a ediţiei trecute pentru qatarienii de la Al Kharitiyat

122 de minute a jucat Jeremy în Turcia pentru Akhisarspor în 5 meciuri 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
1425838917717550
John Milne  •  27 Iunie 2017, 16:03

Stie si el ca vine bancruta , falimentul si desfiintarea .

sdoru
sdoru  •  27 Iunie 2017, 15:38

Cand aud in fotbalul romanesc ca se vorbeste de proiecte ma bufneste rasul!!!TOTI ALEG UN PROIECT IN DETRIMENTUL ALTUI PROIECT CAND VIN!!! cand pleaca cu coada intre picioare din proiectul ales tot ei zic ca nu se regasesc in acel proiect!! CAND SA-I CREDEM????!! eu zic ca mai bine nu s-ar vorbi despre proiecte!

brancusi
brancusi  •  27 Iunie 2017, 14:31
Postat de andrei.33 pe 27 Iunie 2017, 14:17

Inca unul care pleaca din Romania zmeu si se intoarce in faza terminala.

Mare adevar ai grait!Dar se pare ca asta e noua politica manageriala la Cluj.Totusi,spre deosebire de Culio,asta ar mai avea o sansa sa isi revina si era un varf foarte percutant,vom vedea.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează