FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Capital pentru viitor » FCSB a investit o sumă impresionantă pentru a concura cu Hagi!

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 noiembrie 2017 09:06

Baza FCSB din Berceni începe să fie tot mai populată. Oficialii vicecampioanei au preluat modelul Academiei Hagi: sunt mult mai atenți la viitor. Caută prin toată țara și adună tineri care pot reprezenta soluții pentru prima echipă. Apoi speră să fie vânduți pe sume considerabile în străinătate.

Doar în ultimele 2-3 luni, steliștii au achiziționat puști ale căror grile de formare au costat în jurul a 200.000 de euro! În vremurile în care cluburile din Liga 1 plătesc tot mai rar bani pentru transferurile de jucători, FCSB își permite să facă investiții în Academie, ajutată de bonusurile importante venite în urma participării în cupele europene.

Compensațiile de formare reprezintă sumele de bani datorate de noul club, adică FCSB, fostului club pentru recuperarea parțială a cheltuielilor efectuate cu un jucător.

Bătaie cu Dinamo și Viitorul

Sursele Gazetei susțin că steliștii nu vor stopa aici investițiile. Șefii centrului de juniori urmează să plece din nou prin țară și să facă o selecție de jucători pe care vor să-i aducă la București.

Astfel, în scurt timp, dintr-o echipă care nu dădea doi bani pe grupele de juniori, Steaua va putea concura cu Dinamo sau Viitorul, formații care excelează la acest capitol. În 2011, juniorii 2003-2004 aveau reunirea la Liceul "Mircea Eliade" și în loc de 35 de copii veneau doar 15, părinții fiind nemulțumiți de condițiile oferite.

"Cheltuiam vreo 800.000 de euro pe an cu ea şi n-am văzut niciun jucător scos. Era criză, nu avea rost să o ţin", explica Gigi Becali decizia de a închide atunci Academia. Formația roș-albastră este, din nou, ținta puștilor care vor să vină la fotbal. Dar concurența este acum mult mai mare. 

Despre grila de formare
- are un cuantum fix/an de pregătire
- cuantumul este stabilit în funcție de categoria competițională a noului club
- costurile sunt următoarele:
a) cluburi/asociații inferioare Ligii a 4-a: 200 de lei/an
b) cluburi din Liga a 4-a: 300 de lei/an
c) cluburi cu activitate exclusivă de juniori: 600 de lei/an
d) cluburi din Liga a 3-a: 900 de lei/an
e) cluburi din Liga a 2-a: 2.200 de lei/an
f) cluburi din Liga 1: 3.600 de lei/an

Ce va conține baza din Berceni atunci când va fi gata
- 9 terenuri de fotbal
- 1 teren de minifotbal
- o clădire de cantonament pentru seniori
- 5 clădiri de cantonament pentru juniori a câte 88 de locuri
- vestiar și spa X3 (juniori și seniori)
- sală de forță
- clinică de recuperare
- birouri administrație
- sală conferințe
- parcare de 548 de locuri
- bucătărie și sală de mese

"La finalul implementării proiectului vor exista condiţii precum la cele mai importante Academii din Europa. Avem psiholog, pedagog, camere cu toate condiţiile, restaurant. Foarte curând, va fi gata şi o sală de forţă pentru copii. Totul este separat de cantonamentul echipei mari, care este în aceeaşi incintă"
Massimo Pedrazzini, coordonator al Academiei FCSB

"Vasile Geambazi mi-a arătat ce se doreşte la Berceni. Este ceva extraordinar, au condiţii de cazare, de antrenament, de şcoală în comuna Berceni, de tot ce e nevoie. Copiii sunt luați cu microbuzele, duși la școală și aduși înapoi în cantonament după ore"
Massimo Pedrazzini, coordonator al Academiei FCSB

"Lucrăm acum la Academie, se lucrează la terenuri. Au venit sute-mii de copii, se face selecţia. E complicat să concurăm cu Hagi pentru că nu avem know-how-ul. Gică a preluat modelul Ajax şi a ştiut cum să îl implementeze, la noi e mai complicat pentru că nu avem oamenii care să facă asta"
Gigi Becali, patron FCSB

11 grupe 
de copii și juniori va avea FCSB atunci când proiectul va fi finalizat 

700.000 €este investiția aproximativă a lui Becali în Academie până acum

Nu i-a ajutat golul lui Golofca

FCSB II a suferit o înfrângere drastică pe teren propriu în fața Farului, 1-4. Deși a avut nume grele în componență, precum De Amorim, Golofca sau Pleașcă, "satelitul" roș-albaștrilor a avut o prestație modestă în meciul disputat la Berceni. Unicul gol al gazdelor a fost marcat de renegatul Golofca, în timp ce Adrian Pătulea și Alexandru Grigoraș au reușit să înscrie, fiecare, câte o "dublă" pentru trupa pregătită de Petre Grigoraș. 

"E absolut încântător!"

Italienii au urmărit cu atenţie meciul din Europa League dintre FCSB şi Hapoel Beer Sheva şi au fost cuceriţi de unul dintre jucătorii lui Dică. Constantin Budescu traversează o perioadă excelentă şi ar putea prinde un transfer important la finalul sezonului. "Este absolut încântător atunci când are mingea la picior şi face de fiecare dată diferenţa. Completează perfect calitatea cu cantitatea şi reuşeşte mereu să iasă în evidenţă", au scris cei de la TuttoMercato.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (65)
124432268325886
 •  05 Noiembrie 2017, 18:03

Gigistii sunt autenticii stelisti! Nu va dati seama? Avem 2 echipe. Mergem si la matineu si pe NATIONAL Arena. In final, cand iesim din NAT0 , fuzionam ! Gigi ramane cu stadionul,Talpan iese la pensie si Lacatus vine antrenor la Gigi. (Bineanteles, la echipa a-2-a , ca are experienta in liga a-lv-a). Luam si cupa UEFA , promovam si in liga -l-. Hai, ca avem evenimente ! Voi, voi rapidisti, caini, clujeni visinii, ce mama dracului aveti? Tristeti, frustrari, neampliniri ; pe voi , toata lumea va bate ! Treceti la FCSB - STEAUA si bucurati-va de ... FOTBALLLLL. !

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  05 Noiembrie 2017, 17:48
Postat de Musat Nicolae Cristian pe 05 Noiembrie 2017, 17:49

Am inteles ca suporterii csa sunt plătiti cu 50-100 de lei pe meci dacă cineva are informații nu el ar fi rau sa spună

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

954999307875871
Musat Nicolae Cristian  •  05 Noiembrie 2017, 17:49

Am inteles ca suporterii csa sunt plătiti cu 50-100 de lei pe meci dacă cineva are informații nu el ar fi rau sa spună

Vezi toate comentariile (65)
Comentează
Close