FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV CFR Cluj s-a înțeles cu noul antrenor! Ce salariu va avea + de ce au vrut clujenii să scape de Petrescu

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat luni, 04 iunie 2018 08:47

Schimbarea anunțată în exclusivitate de Gazeta Sporturilor în urmă cu o săptămână va fi oficializată în zilele următoare: Edi Iordănescu s-a înțeles cu clujenii și îl înlocuiește pe Petrescu la CFR, iar Dan se duce în China

Edward Iordănescu o va antrena pe CFR în sezonul următor. Cea mai surprinzătoare mutare a verii va fi anunțată oficial în săptămâna aceasta, la pachet cu transferul în China al lui Dan Petrescu după un singur sezon petrecut în Liga 1. Surprinzătoare pentru că pe banca formației celei mai bune din campionat ajunge un antrenor care nu a câștigat, până acum, niciun trofeu și nici nu a condus vreo formație de un nivel atât de înalt. 

240.000 €va câștiga Iordănescu într-un an din salariu cu CFR, cu 160.000 de euro sub venitul pe care-l avea Petrescu. Acordul cu Edi va fi valabil doi ani

Abia așteptau să scape de Dan

ASA Târgu Mureș, Pandurii și Astra sunt echipele pe care Edward le-a bifat ca "principal" în primul eșalon până acum. Pe Astra a preluat-o la un an după ce trupa din Giurgiu devenise campioană, însă alb-negrii intraseră deja în dezintegrare la sosirea lui Edi, își mai propuneau doar să prindă play-off-ul, nu se comparau cu statutul pe care îl au clujenii acum. 

Iordănescu junior e angajat ca s-o califice pe CFR măcar în grupele Europa League și să-l înlocuiască pe Dan Petrescu, tehnicianul pe care conducerea din Gruia a ajuns să nu-l mai suporte după 12 luni la capătul cărora fostul internațional a transformat echipa în campioana României. Stilul urât de joc și cel dificil de comportament l-au transformat pe Petrescu într-o personaj insuportabil la Cluj, unde era în conflict și cu unii dintre jucători, și cu șefii.

Campionatul Chinei e ieșirea lui din Liga 1. Va reveni în China, unde a mai condus-o pe Sunning. De data asta, clubul cu care e aproape să semneze e Guizhou Hengfeng, ultima clasată, cu obiectiv salvarea de la retrogradare. În două, trei zile vor fi anunțate ambele contracte, și al lui Dan în China, și al lui Edi la CFR. 

Are o misiune foarte grea!

Iordănescu, 39 de ani, va trebui să păstreze "coroana" la Cluj și să conducă echipa în grupele cupelor europene. A doua sarcină pare mai greu de îndeplinit, pentru că vișiniii nu mai sunt capi de serie, după ani în care au absentat din Europa, și traseul va fi complicat pentru ei. Vor intra în turul al doilea preliminar din Champions League și vor avea trei faze de depășit până la grupe. Dacă pierd în preliminariile UCL, coboară în Europa League, unde se vor afla pe un tablou separat, rezervat doar campioanelor, nu laolaltă cu formațiile care intră direct în EL.

Adversarele posibile pentru CFR

Turul al 2-lea din Champions: Ludogoreț, Celtic, APOEL Nicosia, Legia, Astana, Qarabag, BATE, Dinamo Zagreb, Sheriff Tiraspol, Malmo

Turul al 3-lea: Salzburg, Ludogoreț, Celtic, APOEL Nicosia, Legia, Astana

Play-off: Salzburg, PSV, Ludogoreț,Celtic

Unul alege banii, celălalt i-a refuzat

Dan Petrescu, 50 de ani, va câștiga 1,8 milioane de euro pe an în China, de peste patru ori mai mult decât primea la CFR. Dan bifează a treia experiență în Asia după Al Arabi, din Qatar, și Jiangsu Sunning, din China. Sunning e pregătită acum de Cosmin Olăroiu și luptă pentru câștigarea campionatului. Petrescu coboară la Hengfeng în bătălia pentru salvare. Iordănescu junior a refuzat o propunere din Arabia Saudită și pe Sheriff Tiraspol, campioana Moldovei, pentru a semna cu CFR Cluj. Fiecare dintre oferte conținea bani mai mulți, dar Edi a preferat mediul de la Cluj, adică o echipă mai bună și planuri mai înalte. 

Mandorlini le-a fost "furat"

Angajarea lui Edward a fost facilitată și de situația contractuală a unui tehnician care le fusese recomandat șefilor din Gruia. Foști fotbaliști ai CFR le-au transmis conducătorilor să-l aducă pe Andrea Mandorlini, un antrenor excelent, cu care vișiniii au fost campioni. Doar că ideea a venit prea târziu, Mandorlini a semnat, acum o lună și jumătate, cu Cremonese.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
chelsea1907
chelsea1907  •  04 Iunie 2018, 21:31
Postat de Gheorghe Iacob pe 04 Iunie 2018, 21:10

Ce face Boloni ? Cautatil e mai bun decat Iordanescu . Un *** nu-i bun pentru CFR

Normal ca e mai bun. De aia e antrenor la Antwerp in Belgia.

485516928285763
Gheorghe Iacob  •  04 Iunie 2018, 21:10

Ce face Boloni ? Cautatil e mai bun decat Iordanescu . Un *** nu-i bun pentru CFR

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

haideusicfr
haideusicfr  •  04 Iunie 2018, 20:10
Postat de Marco Boos pe 04 Iunie 2018, 15:59

cea mai mare prostie posibila făcută de CFR dar cînd se baga politicul și în fotbal de fapt dincu se va alege praful

Daincu nu mai e in politica.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează