FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ GSP

EXCLUSIV CFR Cluj, traseu infernal în preliminariile Champions League: adversari tari chiar din primul tur!

Fundașul CFR-ului, Cristi Manea
Fundașul CFR-ului, Cristi Manea

Articol de , , - Publicat miercuri, 01 mai 2019 09:36

CFR va fi probabil campioană, însă drumul în preliminariile Champions League se anunță unul foarte dur.

Are o situație complicată din cauza coeficientului european foarte mic. E unul infim, 3,500, cu care se situează chiar sub formații submediocre precum Suduva, Dundalk, Shkendija.

Iar prima concluzie e că CFR nu va fi cap de serie nici măcar la debut, motiv pentru care ar putea da peste adversari de calibru chiar din primul tur preliminar. 

Exemple: Celtic, Ludogoreț, BATE, Steaua Roșie, Astana, APOEL, Legia.

Există în lista de 16 adversare și nume la îndemână, cum ar fi Dundalk, Sheriff Tiraspol, HJK Helsinki, Slovan Bratislava. În plus, una dintre echipele din listă e Dudelange, care e aproape de a câștiga din nou titlul în Luxemburg. Dudelange e cea care a eliminat-o pe CFR în vara trecută, în play-off-ul Europa League și a produs una dintre cele mai mari rușini fotbalistice pe care România le-a suportat all-time! 

Cele 16 posibile adversare din turul 1

Celtic

Astana

BATE Borisov

Ludogoreț

APOEL Nicosia

Legia Varșovia

Qarabag

Maribor

Steaua Roșie Belgrad

Maccabi Tel Aviv

Sheriff Tiraspol

Rosenborg

HJK Helsinki

Dundalk

Dudelange

Slovan Bratislava

Ce va fi în turul 2 preliminar

CFR ar putea profita de sistemul folosit de UEFA pentru tragerea la sorți. Pe 18 iunie se vor stabili primele două tururi preliminare. CFR va juca sigur cu un cap de serie în turul 1, dar dacă va trece mai departe, iar respectiva echipă va avea coeficient să fie cap de serie și în turul 2, atunci clujenii vor prelua automat acest statut și vor întâlni în turul 2 o echipă accesibilă.

Exemplu: CFR dă peste BATE Borisov, APOEL sau Maribor în primul tur. Dacă trece mai departe, atunci în turul 2 ar avea un adversar de genul HJK Helsinki (Finlanda), Dundalk (Irlanda), Slovan Bratislava (Slovacia), Sheriff Tiraspol (Moldova), Dudelange (Luxemburg). 

Posibil șoc cu Ajax încă din turul 3

Dacă trupa lui Dan Petrescu va reuși să treacă de primele două tururi, ar putea să dea peste un adversar grandios: campioana Olandei, Ajax. Din cauza faptului că a căzut mult în clasamentul coeficienților, Olanda nu mai trimite echipă direct în grupele UCL. Dacă Ajax nu va câștiga în acest sezon Champions League, atunci va fi nevoită să dea, chiar și din postura de campioană, tururi preliminare. 

Cele 6 posibile adversare din turul 3

Ajax

Celtic

Copenhaga

Dinamo Zagreb

BATE Borisov

Ludogoreț

Play-off teribil!

Barajul pentru grupe, pe traseul campioanelor, ar conține doar 3 meciuri, deci 3 posibile adversare pentru CFR. Dacă Ajax câștigă acum UCL, va fi înlocuită în play-off de Salzburg. Celelalte două sunt campioanele Scoției și Danemarcei. 

Cele 3 posibile adversare din play-off

Ajax sau Salzburg

Celtic

Copenhaga

Există plasă de siguranță

Spre deosebire de echipele din Europa League, care vor părăsi cupele europene la prima „dublă” pierdută, CFR va merge în preliminariile Europa League indiferent în ce tur va fi eliminată din Ligă. De exemplu, dacă va fi scoasă din joc în UCL încă din turul 1, atunci va ajunge să joace în turul 2 preliminar din Europa League.

Aici însă va intra pe un traseu separat de restul echipelor, unde va fi FCSB, și va întâlni doar campioane care vor fi și ele eliminate din Ligă. Așa s-a întâmplat și anul trecut. CFR a pierdut în turul 2 preliminar în Ligă, cu Malmo, a jucat cu campioana Armeniei, Alașkert, în turul 3 din UEL, a eliminat-o și a dat peste Dudelange, în play-off, în fața căreia a cedat de două ori. 

Citește și:

ANALIZĂ GSP Ce o așteaptă pe FCSB în Europa League: cap de serie în primele 3 tururi, ar putea da peste nume grandioase în play-off!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (55)
126791918017681
Danezul Gramada  •  02 Mai 2019, 06:42

Ce vorbiti de Ajax si de play off-ull ligii campionilor ca oricare din alea 16 o bat rau pe cfr. Macar sa nu cada iar cu Dudelange ca sa nu fie umilinta asa mare. Cu plus 12 pct din start,Viitorul si Sepsi,era chiar culmea sa nu iasa campioana. Noroc cu Minamo ca au stat la locul lor ca mai aveau 6 pct blatistii de cfr. Si mai aveti curaj sa deschideti gura putorilor de ziaristi de Steaua cu Astra.

fairplayromania
fairplayromania  •  02 Mai 2019, 02:52

Concluzia: sa o lasăm pe fcfcsb sa iasă campeoana.... pac-pac meleoane.... Am înţeles că nici bani de nuntă nu au mai rămas la palat....

haideusicfr
haideusicfr  •  01 Mai 2019, 21:17

Industria siderurgica este foarte puternica ,este si un centru financiar puternic .Putinii jucatori luxemburghezi m-as mira sa lucreze in siderurgie.Sau sa fie pescari cum remarca un ""cunoscator"' fcsb-ist.

Vezi toate comentariile (55)
Comentează