FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Claudiu Florică dezvăluie în ce condiții cumpără Dinamo și are planuri URIAȘE: „Vin doar pentru un proiect serios, nu-mi stric numele și siguranța familiei pentru 6 luni”

Claudiu Florică a fost implicat în
Claudiu Florică a fost implicat în "Dosarul Microsoft 2", alături de Dinu Pescariu, cei doi au fost cercetați pentru spălare de bani, dar procesul a fost închis fără urmări pentru cei doi

Articol de - Publicat miercuri, 24 iulie 2019 16:49

Claudiu Florică a explicat pentru Gazeta Sporturilor că nu a renunțat la ideea finanțării, poate chiar a preluării lui Dinamo, dar a dezvăluit cum vede el întreaga afacere.

Oameni de fotbal, dinamoviști sau din afara sferei „câinilor roșii”, l-au indicat pe Claudiu Florică drept viitorul patron al clubului. „Așa am auzit că Florică ia Dinamo! El e un băiat în regulă, dar nu știu ce caută, pe cuvântul meu de onoare”, a comentat Ioan Andone.

Omul de afaceri este precaut și cumpătat în declarații și evită să ofere promisiuni până când nu se va decide clar dacă între el și Dinamo va exista compatibilitate, mai mult decât până în prezent, el fiind un vechi simpatizant al roș-albilor.

Aceasta este impresia pe care o lasă după un dialog realist. A evitat și evită pe cât posibil să vorbească, explicând el însuși de ce se ține atât de low profile. Pentru început, are în plan să achiziționeze 51 la sută, dar care se poate transforma în 100%, doar că nu vrea să facă afacerea de pe o zi pe alta, cum este presat din multe părți.

„Oamenii se agață de o speranță, de oriunde ar veni”

"Singurul lucru pentru care vreau să merg mai departe în ciuda avertismentelor «nu te lega la cap, ce nevoie ai de așa ceva, nu te băga!» este că oamenii simpli se agață de o speranță, de oriunde ar veni. De aceea cred că merită încercat, pentru a reuși într-un final, ca Dinamo să aibă o altă față", a comentat Florică pentru Gazeta Sporturilor.

Mai sunteți interesat de a prelua clubul, chiar și-n haosul de acum? „Studiem, analizăm, sunt optimist, da, mai sunt interesat! Dar răbdare, oameni buni, în primul rând răbdare, fiindcă nu m-aș fi băgat în această poveste dacă nu voiam să fac ceva concret. Doar că o asemenea tranzacție, dacă vrei să aibă un viitor pozitiv, nu se face cât ai bate din palme, iar eu nu vreau să ofer iluzii, să fac rău cuiva, să promit și să nu se facă. Eu nu vreau să mă joc cu sentimentele suporterilor sau oamenilor, în general”, a răspuns businessman-ul.

„Nu e o aventură sau un business impersonal”

Claudiu Florică a explicat: „Știu că se agită mulți, ofertele sunt care mai de care mai exotice, dar până când nu știu sigur resursele financiare pentru următorii 3 ani, nu am cum să mă bag în poveste. Nu pot să vin doar pentru 6 luni, apoi «stai că mai aduc 500.000, un milion, două, de acasă!». Dacă vii doar cu bani pentru jumătate de an...

Serios, eu nu-mi stric numele și siguranța familiei. Trebuie ceva serios, nu să te arunci într-o aventură de 6 luni, un an. Dinamo e mai mult decât o echipă de fotbal, aceasta este greutatea numelui, sunt zeci de mii de fani cu trăirile lor, nu e un business impersonal. E mai complicat decât o afacere clasică, e vorba de istorie, de sentimente, ce generază orice mișcare a clubului.

Eu gândesc așa: dacă preiei Dinamo, trebuie să fii pregătit să duci clubul, în sus, pe o perioadă de 3-5 ani. Problema la Dinamo nu e doar un milion de euro, că eu sunt sigur că dacă ar fi asta i-ar pune chiar Ionuț Negoiță, important e ce faci pe termen mediu și lung. Probabil, el nu mai are energie să miște lucrurile”.

Gândind mai departe de 31 decembrie

Grupurile de suporteri l-au căutat pe omul de afaceri să discute și pentru a-l îmbia să vină „să salveze Dinamo”. „Am nevoie de timp, lumea trebuie să înțeleagă că vorbim de o investiție de 10-12 milioane de euro, care nu sunt într-un sac după ușă, îi iei și merge jucăria. Vorbim de fonduri de investiții ce-și asumă riscuri, care au nevoie de previziuni financiare solide, care trebuie să știe de ce trebuie făcută investiția, de ce atât și nu atât, care sunt planurile de back up, sunt documente, un întreg mecanism.

Nu poți să zici: „Hai, ia un milion și hai la treabă!”. Toate chestiunile astea au devenit publice și nu din cauza mea. Domnul Negoiță cred că e un om serios, mulți pot veni cu 500.000 de euro sau mai mult, dar trebuie să fii conștient că trebuie să duci Dinamo mai departe de 31 decembrie 2019. Ce facem mâine, poimâine, astea sunt întrebările la care trebuie să oferim răspunsuri”, a mai zis Florică. 

3.000.000 €cere Ionuţ Negoiţă pentru 51% din acţiunile lui Dinamo

 „Domnul Neagoe... E mult prea mult să mori la locul de muncă. Atmosfera este încărcată în jurul lui, se pune o presiune anormal de mare. Din nefericire, unii își focusează energia negativă pe unul, două persoane. Fizic, a cedat, sper să se însănătoșească grabnic”

„Nu vreau sa fiu penibil, lucrez cu șase oameni, fondurile din investiții din străinătate, dacă punem tranzacția la punct, OK, dar nu pot lucra sub presiune. Bun, luăm mâine Dinamo, dar apoi ce facem? Sunt 50 de inși ce pot lua clubul, însă trebuie ceva solid, de viitor”

„Sunt rezervat-optimist, am nevoie de timp, nu vorbim de un buget de avarie, doar să punem bani cât să treacă luna de salarii, astfel de lucruri nu se rezolvă de pe o zi pe alta” Claudiu Florică

„Dramatic? Dinamo e la doar 6 puncte de locul 1”

Vechi susținător al „câinilor”, cu alți dinamoviști în familie, Claudiu Florică a încercat să destindă atmosfera atunci când s-referit la parcursul actual al echipei: „Dramatic? Totuși, îmi place să spun că Dinamo e doar la 6 puncte de locul 1! Nu pot să vorbesc eu acum, nu sunt în măsură să spun ce s-a greșit, ce nu s-a greșit. Oricum, la nivel de suporteri, lucrurile trebuie să se așeze.

Dinamo caută un antrenor care s-o pună pe picioare, sunt sigur că va ieși din situația asta, are și marele avantaj că mai rău nu se poate! Dar, revin, în toate ai nevoie de timp. Nu doar banii îți asigură succesul. Manchester City și PSG au investit peste un miliard și ceva de euro și nu au câștigat Champions League, n-au ajuns nici în fazele superioare ale competiției.

Citește și:

DINAMO // Ultimele detalii despre Neagoe: i-au montat defibrilator, îl va purta toată viața! Ce interdicții are antrenorul + a fost externat!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (72)
reddogsv
reddogsv  •  25 Iulie 2019, 15:51
Postat de Constantin Mosnegutu pe 24 Iulie 2019, 21:21

La cat *** in tara asta cred ca ai o datorie morala sa dai ceva inapoi. In plus a investi in "caini" este garantia perfecta a protectiei de care o sa te bucuri la nevoie... Nimeni nu se va mai atinge de tine si de banii tai!!! In plus ti se deschid noi oportunitati pentru afaceri "curate". As ca da-i 'nainte cu tupeu!!!

Judecata de tip fcsb-ist. La fel ca si in cazul lui Negoita se fac tot felul de asocieri cu partidul din care face parte frati-su! Caracterul omului nu are legatura cu orientarea politica....Daca te-ai nascut Hagi Tudose tot asa mori....

cornelconasu
cornelconasu  •  25 Iulie 2019, 10:08
Postat de dvd1 pe 25 Iulie 2019, 00:06

B-ul garantat anul asta 100%

Mai schimbă și tu pastilele !

cornelconasu
cornelconasu  •  25 Iulie 2019, 10:07
Postat de Constantin Mosnegutu pe 24 Iulie 2019, 21:21

La cat *** in tara asta cred ca ai o datorie morala sa dai ceva inapoi. In plus a investi in "caini" este garantia perfecta a protectiei de care o sa te bucuri la nevoie... Nimeni nu se va mai atinge de tine si de banii tai!!! In plus ti se deschid noi oportunitati pentru afaceri "curate". As ca da-i 'nainte cu tupeu!!!

Pe ce te bazezi când spui inepțiile astea ?! Adică dacă ești investitor la Dinamo poți să eludezi toate legile că ești ...”protejat” ??!! De cine măi nea dășteptu lu pește ?! Deschideți-vă mintea, că vă duceți și muriți la fel de proști !

Vezi toate comentariile (72)
Comentează