FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

EXCLUSIV Cluburile din Liga 1 fac un apel disperat: „Mai dați-ne niște bani în avans! Nu mai facem față!”

Articol de , - Publicat joi, 16 aprilie 2020 13:51

Cluburile din Liga 1 au cerut să fie plătite anticipat din restul rămas pentru drepturile TV. Suma e mică, sub zece la sută din totalul de 28 de milioane de euro anual. Firma care deține drepturile le-a transmis că e de acord, numai să fie stabilită în mod clar o dată la care va fi reluat campionatul.

Echipele din Liga 1 se simt în criză, deși au încasat în avans sume din drepturile TV, au redus salarii ori au suspendat contractele. Cea mai nouă cerere: banii pe care îi mai aveau de încasat din drepturi TV să le fie transferați în avans. E vorba despre un rest, în jurul a 7% din suma totală de 28 de milioane de euro, cât valorează transmiterea campionatului într-un sezon întreg. Ar fi cam două milioane de euro, bani pe care conducătorii i-ar vrea acum sau cât mai curând, ca să mai stingă din datorii. 

Au exprimat solicitarea aceasta și li s-a răspuns că e posibil să încaseze banii, cu condiția ca sezonul să fie încheiat în formula în care a fost programat, ultimele meciuri rămase să fie disputate toate. 

Condiția plății în avans

Orlando Nicoară, reprezentantul EAD, societatea care deține drepturile TV, a informat cluburile că ar fi posibile și plăți în avans, cu condiția să fie cunoscută cu exactitate data la care va fi reluat campionatul. Federația și Liga au fixat, deocamdată, data de 5 iunie pentru repornirea fotbalului, numai că e un reper orientativ, nu e sigur că atunci vor exista din nou meciuri oficiale. 

VIDEO / Bundesliga propune o variantă nouă: și sezonul viitor se va juca fără spectatori

Dinamo, printre beneficiari

Presată cel mai tare este Dinamo, care mai are nevoie de 160.000 de euro ca să capete licența pentru sezonul următor. Și mai sunt cazuri disperate, Astra nu a plătit nici un salariu în 2020 și le-a propus jucătorilor să le reducă la jumătate salariile începând cu 1 ianuarie 2020, când coronavirusul nou abia fusese confirmat în China, în Europa nu erau cazuri oficiale. 

În ședința pe care au avut-o luni Federația, Liga și cluburile, directorul economic de la LPF i-a atenționat pe șefii echipelor că rostogolesc probleme de care tot se vor lovi la un moment dat: „Dacă acum, cu drepturile TV plătite în avans, și cu amânarea unor plăți tot aveți probleme, în viitor s-ar putea ajunge la blocaje dacă anulăm condițiile pentru licență!”.

 Dinamo ceruse să dispară licența, o cerere cu șanse minime de îndeplinire. În cel mai bun scenariu pentru "câini", ei ar avea de plătit datoriile la 31 mai în loc de 30 aprilie. E vorba despre datorii scadente la 31 decembrie 2019, nu și despre cele acumulate recent.

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Dinamo primește un mesaj încrezător de la LPF: „Nu va ajunge în Liga 4”

ANALIZĂ. Reluarea campionatelor ar fi departe și se anticipează o recesiune cum n-a mai existat în fotbal: „E nevoie de minimum două luni!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează