FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

EXCLUSIV Contra s-a săturat: trece în rezervă 3 titulari din startul sezonului!

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 05 august 2017 09:00

Trei dintre fotbaliștii esențiali ai lui Dinamo din sezonul trecut, Nemec, Hanca și Romera, își pierd postul de titulari cerți în echipa lui Contra după un start ratat de sezon

Dinamo și-a pierdut apetitul ofensiv din sezonul precedent, aceasta și întrucât doi dintre remarcații ediției precedente, Adam Nemec și Sergiu Hanca, sunt departe de potențialul arătat atunci.

În plus, Romera Navarro, unul dintre titularii din defensivă, a căzut și a "contribuit" la un nou eșec al roș-albilor, de această dată în Europa, la Bilbao (0-3). Ieșirea prematură a "câinilor" din cupele continentale poate aduce și trecerea în rezervă a celor trei fotbaliști, care trec printr-o perioadă nefastă. Nemec și Hanca nu mai dau goluri și nici assist-uri, Romera e depășit în apărare, iar adversarii marchează de lângă el.

De ce au ajuns corijenți?

"Sunt și nemulțumiri din partea lui Adam și Sergiu fiindcă au existat interesele unor cluburi din străinătate, iar Dinamo n-a vrut să le ia în considerare cât timp echipa a jucat în cupele europene. Iar aceste detalii își pun amprenta asupra evoluției lor, oricât ar spune ei că nu bagă în seamă", au comentat apropiați ai echipei.

Nemec a fost pe lista unor cluburi din Anglia și din Germania, de ligă secundă, Hanca pe cea a lui Montpellier și Lille, însă nu s-a trecut de faza tatonărilor la oferte concrete. De acum și până la finele perioadei de mercato în Europa, care este pe 4 septembrie, orice se poate întâmpla în privința celor doi, dacă vor veni propuneri scrise.

Costache, noul puști-minune

În schimb, dinamoviștii vor să promoveze, treptat, doi tineri crescuți în Ștefan cel Mare. Alin Dudea a fost retras ca fundaș dreapta din această vară, jucătorul de 20 de ani evoluând din start și-n meciul cu Viitorul (1-0) din etapa precedentă. Puștiul a început fotbalul la CSU Craiova și va primi tot mai multe minute, o adevărată concurență pentru Romera, care a dus lipsă de așa ceva.

Valentin Costache (19 ani), autorul golului victoriei cu campioana en titre, va fi forțat cu Gaz Metan, roș-albii intenționând să-l joace tot titular, ca la Ovidiu. Pe San Mames a intrat în minutul 55, în locul lui Hanca, după ce în campionat l-a ținut pe Sergiu rezervă pe margine. 

Au impresionat în ediția precedentă

Fotbalist Meciuri în toate competițiile Goluri/Pase decisive Media notelor GSP
Nemec 31 13/3   6,07
Hanca  40  12/13  6,33
Romera 39 2/3  5,50

Ce fac în prezent

Fotbalist Meciuri în toate competițiile Goluri/Pase decisive Media notelor GSP
Nemec 5 - / - 4
Hanca 4 - / -  4,75
Romera 5 - / - 4,25


11.000 €
este salariul lunar al lui Nemec la Dinamo

3.500 € este salariul lunar al lui Hanca

7.000 €este salariul lunar al lui Romera

"Cu Hanca nu se întâmplă nimic, de fapt nu știu ce se întâmplă. Este într-o pasă proastă, dar trebuie să-și revină. E un jucător cu experiență, trebuie să-și găsească ritmul pe care l-a avut anul trecut"Cosmin Contra, antrenor Dinamo

ALTE ȘTIRI:

REACȚIE
Lacrimile lui Vali
Costache a fost foarte afectat de eșecul de joi seară, de pe San Mames, și a izbucnit în lacrimi (foto), fiind consolat de Balenziaga. Fotbalistul de 19 ani a făcut o eroare înainte de ultimul gol al bascilor, care au pornit pe contraatac și-au punctat prin Aduriz. Însă Cornel Dinu i-a luat apărarea lui Vali: "Nu poți să-l condamni acum pentru acea fază, întrucât au mai fost 70 de metri din acel moment și până în momentul șutului lui Aduriz, doar că n-a fost nimeni pe culoar care să oprească inundația". 

ATITUDINE
Cum să te califici fără emoții
Raul Garcia a ucis visurile dinamoviștilor din prima jumătate de oră pe San Mames, semnând o dublă: "Noi nu știm să speculăm un rezultat, astfel că am ieșit de la început să atacăm și ca să ne asigurăm rapid calificarea. Chiar dacă nu am avut alte meciuri oficiale până la confruntările dificile cu românii, am pregătit partidele în așa fel încât să trecem de Dinamo". Vedeta lui Athletic a stat la interviurile de după meci aproximativ 30 de minute, vorbind cu absolut toată lumea ce-i solicita declarații despre partida cu "câinii"! 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (50)
ovasim
ovasim  •  05 August 2017, 23:05
Postat de fanatiqs pe 05 August 2017, 15:50

Bai tu vorbesti de fcsb care-l are ca patron pe *** de Gigi, pe infractorul ala condamnat penal si comentezi de dinamo? Toti banii bagati de gigi in echipa sunt murdari. Posibil si cei ai lui dinamo, nu neg. Dar pana la urma asta e fotbalul romanesc.

Te intreb prietenas :ce investeste *** in *** .Bani?Cred ca glumesti....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ovasim
ovasim  •  05 August 2017, 23:03
Postat de stelistdemic01 pe 05 August 2017, 15:52

echipa din 1948 este f frumoasa insa jucatorii au ramas cu febra musculara de la meciurile cu marea rivala... de fapt, ei se antreneaza tot sezonul pt cele 4 meciuri contra rivalei...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stelistdemic01
stelistdemic01  •  05 August 2017, 15:52

echipa din 1948 este f frumoasa insa jucatorii au ramas cu febra musculara de la meciurile cu marea rivala... de fapt, ei se antreneaza tot sezonul pt cele 4 meciuri contra rivalei...

Vezi toate comentariile (50)
Comentează