FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Cosmin Contra pândește postul lui Dan Petrescu! În ce condiții poate să preia CFR Cluj și ce se întâmplă cu „Bursucul”

Articol de , , - Publicat joi, 21 noiembrie 2019 00:00

Cosmin Contra constituie o variantă pentru înlocuirea ”Bursucului” la CFR, datorită amiciției cu Neluțu Varga, patronul campioanei. 

Trebuie doar ca Dan să-și găsească un club nou în străinătate, așa cum își dorește.

Mandatul dezastruos de la conducerea naționalei nu-l scoate de pe piață pe Cosmin Contra. El a susținut recent că ar fi purtat discuții cu cluburi din Asia, dar e în contact și cu campioana României! Contra nu-și are cariera legată de CFR Cluj în vreun fel, nu a jucat și nici nu a antrenat în Gruia, însă e apropiat de Neluțu Varga, proprietarul clubului din Gruia.

"Bursucul" se teme de FCSB

Pe baza relației de prietenie cu Varga, fostul selecționer devine o variantă pentru înlocuirea lui Dan Petrescu. Patronul CFR-ului îl ia în calcul pe Cosmin fiindcă e conștient de probabilitatea ca "Bursucul" să plece în ianuarie. Petrescu l-a delegat pe impresarul lui, Nicolae Pârnău, să-i caute un club dintr-un alt campionat.

Agentul a comentat în presa din Rusia despre interesul de la Soci pentru Dan și ar mai exista o propunere pentru antrenor și de la Legia Varșovia, o formație cu bani mulți, cu suporteri și cu o organizare foarte bună, chiar dacă nu a obținut rezultate cu adevărat importante în cupele europene în perioada recentă.

Petrescu simte că nu mai e foarte motivat să continue la CFR și a ajuns la concluzia că prelungirea mandatului ar prezenta numai riscuri și niciun avantaj. A câștigat deja două campionate cu Clujul, a condus echipa în grupele Europa League și e aproape s-o califice și în fazele eliminatorii ale competiției, mai mult de atât i-ar fi aproape imposibil să realizeze.

Mai puțin, da, ar fi posibil! Vișiniii se află în continuare pe primul loc, dar au numai două puncte peste a doua clasată, Viitorul, iar Craiova și FCSB se află și ele aproape. Mai ales de trupa lui Becali se teme Petrescu, fiindcă roș-albaștrii au progresat enorm în ultima vreme: au urcat din zona de play-out până la patru puncte de ardeleni.

Concurează cu Uhrin

Contra nu e singura soluție pe care o are în vedere CFR, ardelenii se gândesc și la Dusan Uhrin, impresionați de creșterea pe care a înregistrat-o Dinamo de când l-a angajat pe ceh. Uhrin nu ar veni la pachet cu defectul obișnuit al unui tehnician străin, nu ar avea nevoie de o perioadă pentru adaptare, din moment ce el cunoaște campionatul românesc foarte bine, la fel ca un autohton.

Știe și Clujul, fiindcă a mai antrenat-o pe CFR în perioada în care Paszkany era patron în Gruia. A rezistat puțin atunci, a preluat echipa în ianuarie 2009 și a fost demis în aprilie. A trebuit să plece din cauza unui conflict cu Cadu. Căpitanul portughez era foarte influent în club, Paszkany și Iuliu Mureșan țineau cont de opiniile lui Cadu și stoperul a produs demiterea lui Uhrin, enervat de măsurile disciplinare pe care le considera exagerate. 

O Cupă și un trofeu desființat

Contra în locul lui Petrescu ar însemna schimbarea unui antrenor cu un CV bogat cu unul al cărui istoric e aproape gol. Cosmin a câștigat Cupa României cu Petrolul în 2013 și a mai luat cu Dinamo, în 2017, Cupa Ligii, o competiție pe care Federația și Liga Profesionistă au și desființat-o după finala pe care au câștigat-o "câinii", din cauza interesului scăzut pe care-l genera. Contra a mai condus-o, din România, pe Poli Timișoara, la care a rezistat, în 2010, doar din septembrie până în decembrie. Petrescu are trei titluri de campion în Liga 1, o Supercupă a României și Cupa Chinei.

City break la despărțire

Contractul lui Contra expira, oricum, după finalul meciurilor din preliminarii, Cosmin nici nu a mai așteptat să afle dacă Federația i-ar propune prelungirea înțelegerii, a anunțat imediat după înfrângerea din Spania, 0-5, că va părăsi postul. Relația lui cu conducerea FRF a rămas totuși una ciudată pentru două părți care tocmai s-au despărțit. "O să vorbesc cu președintele Burleanu, poate c-o să merg și eu la tragerea la sorți a barajului din Liga Națiunilor, din moment ce biletele de avion mi-au fost deja cumpărate", a anunțat Contra. El ar merge, așadar, în Elveția ca să afle pe cine va întâlni naționala României în baraj, deși știe deja că nu-i va mai conduce el pe "tricolori"! Adversarele posibile sunt Islanda și Scoția și vom juca sigur în deplasare semifinala aceasta.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO // Cornel Dinu nu-l iartă pe Cosmin Contra: „Parcă a fost o răzbunare pe fotbalul românesc! E dramatic”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
1758587837700889
Costel Pisleaga  •  21 Noiembrie 2019, 20:08

romania nu are la ora actuala decat 9 selectioneri , restul .........antrenori !!! 1- M.LUCESCU , 2 - BIOLONI , 3 - M.REDNIC , 4 - CIOBOTARIU , 5 - R.LUCESCU , 6 - D.PETRESCU , 7 - GH.MULTESCU , 8 - HAGI , 9 - SUMUDICA !!! ordinea valorica este cea enumerata !!!

robertpopa
robertpopa  •  21 Noiembrie 2019, 10:22
Postat de bruta_din_popesti_leordeni pe 21 Noiembrie 2019, 09:59

Care Steaua bre? N-a jucat nicio Steaua in Liga 1, termina cu tampeniile si casca ochii la actele oficiale. O zi buna

Steaua nu a jucat si nu joaca in liga 1! A facut grupele EL sezoane la rand consecutiv acu cativa ani cazand din cosmos! :)))))

robertpopa
robertpopa  •  21 Noiembrie 2019, 10:19
Postat de magic4ever pe 21 Noiembrie 2019, 09:00

Fcsb nu este Steaua!Esti complet paralel, Cfr este net superioara clonei Fcsb...clujenii au pierdut puncte în campionat pentru ca au amenajat aproape toata echipa in campionat pentru ca meciurile din Europa League sunt mai importante in perioada asta si aduc multi bani echipei...Cfr dupa ce o sa termine cu Europa League si o sa joace cu prima echipa in campionat si in play-off o sa. defileze si o sa castige titlul fara probleme...

Tu esti complet paralel! s\teaua a pierdut minim 10 puncte pentru ca a sacrificat totrul pt grupele EL, unde nu a intrat datorita accidentarilor. CFR are o echipa batrana, cu un joc urat si depasit. Vedem in mai cine rade!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează