FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cristi Borcea, dezvăluiri inedite: „La penitenciar, când era Dinamo-Steaua era nenorocire. Mă rugam să ajungă în B!”

Articol de GSP - Publicat marti, 07 iulie 2020 11:26 / Actualizat marti, 07 iulie 2020 11:48

Cristi Borcea, fostul investitor al lui Dinamo, care a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare în „Dosarul Transferurilor”, a vorbit la „Prietenii lui Ovidiu” despre situația actuală din fotbalul românesc, dar și despre rivalitatea pe care acesta o are față de FCSB.

- Cristi, fotbalul românesc din ziua de azi cum îl vezi?
- Dacă eram acum în campionat cu jucătorii pe care-i aveam atunci la Dinamo, mergeam cu ei în vacanță, îi lăsam cinci etape să se odihnească și după aia câștigam campionatul cu 15 puncte avans! Ce campionat e ăsta?! În afară de Hagi, care și-a făcut o structură, pe care o începusem și eu la Dinamo, cu Academie... Păi, nea Ovidiu, eu aveam 1 milion și jumătate de euro alocați pentru copii și juniori. Plecau în Antalya în cantonamente. Acum văd că se mișcă ceva la FCSB.

- Așa.
- Dacă nu era bătălia asta Steaua-FCSB și jucau pe Ghencea cu stadion de 30.000 de locuri și cu baza lui nașu' de 15 milioane de euro era nenorocirea de pe lume! Nu-i mai bătea nimeni niciodată! În fine...

- Îl lauzi și le dai idei lui Gigi. 
- Eu i-am spus în față lui nașu' când erau pe locul 12, că mă rugam doar să ajungă în Divizia B. Mi-am dorit mult de tot! Am rămas cu aversiunea asta, da... Și acolo, la penitenciar, când era Dinamo-Steaua era nenorocire. Oricum, cea mai tristă zi din viața mea rămâne 7 mai 1986. Așa e pentru toți dinamoviștii.

Nea Mircea Lucescu a avut dreptate când a spus că noi jucam cu 70-80 de mii de spectatori meciurile cu Hamburg, Dinamo Minsk sau Aston Villa. Păi, Steaua cu Anderlecht sau cu Kuusysi Lahti avea 10.000 de fani, restul erau numai soldați! Steaua a început să aibă suporteri după câștigarea Ligii Campionilor
Cristi Borcea, fost acționar Dinamo

  • Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

URMĂREȘTE AICI ÎNTREAGA EMISIUNE CU CRISTI BORCEA

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Cristi Borcea: „La Jilava făceam duș 200 de persoane într-o singură oră. Acolo am lucrat la centrala termică și am dat cu mopul pe holuri”

EXCLUSIV Nici n-a venit bine că pleacă! Mirel Rădoi l-a anunțat deja pe Răzvan Burleanu: „Să caute din timp înlocuitor”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (17)
creeperno
creeperno  •  07 Iulie 2020, 22:51

Daca nu joaca in grupele europa league pot ajunge in playout

128231255162950
Cezar Vilcu  •  07 Iulie 2020, 15:20
Postat de flick2020 pe 07 Iulie 2020, 13:16

Daca nu iti convine , nu citesti. Nu cred ca gsp trebuie sa se adreseze doar unui segment de cititori. Haios e, ca pe aici, pe forum misuna o multime de troli cu scop precis, care se arata indignati ori de cate ori apare cate ceva care contravine scopului lor. Citesc forumul asta de foarte multi ani si cunosc bine mizeria care colcaie pe aici. Ca o ultima precizare, nu sunt dinamovist, sunt stelist. De foarte multi ani. Si tot o precizare, FCSB e Steaua...parerea mea, care nu e conditionata de procesele talpaniste.

Parerea ta nu conteaza. Steaua înseamnă csa. Restul e cancan ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ucv1948
ucv1948  •  07 Iulie 2020, 14:03

Borcea mai bine ne-ar spune cum a reusit , in timp ce era in penitenciar , intr-o luna de zile sa munceasca .... 34 de zile !!!! :)))))) pt ca sa isi mai reduca din pedeapsa :)))) ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează