FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV CSU Craiova și CFR Cluj vor să facă un schimb de proporții: Alexandru Mateiu și Alexandru Ioniță fac rocadă

Articol de , , - Publicat marti, 04 iunie 2019 16:42

CSU Craiova încearcă de o jumătate de an să-l ia de la CFR Cluj Alexandru Ioniță. Campioana a propus ca, în locul banilor, să primească îl primească pe Alexandru Mateiu.

CFR și Craiova discută să schimbe un Alexandru cu alt Alexandru. Ioniță, play-makerul care nu s-a adaptat la Cluj și nu poate funcționa sub comanda lui Dan Petrescu, e oferit în Bănie și e cerut Mateiu în locul lui! Fotbalistul Craiovei e mai defensiv și mai în vârstă cu cinci ani.

Ar prefera să plătească

Mihai Rotaru, șeful alb-albaștrilor, mai ține cont și de o altă diferență dintre jucătorii implicați în tratative: Mateiu e un titular al Craiovei, om de bază în sezonul încheiat de curând, în vreme ce forma și cota lui Ioniță au tot regresat în ultimii doi ani. Ex-rapidistul nu e potrivit în criteriile lui Dan Petrescu, nu e nici agresiv și nici nu muncește suficient.

Mateiu s-ar încadra perfect în rețeta „Bursucului”, doar că oltenii n-au acceptat, măcar deocamdată, propunerea de la Cluj. CSU a tot încercat să rezolve cu bani afacerea, să nu fie nevoie să-l cedeze pe mijlocașul pe care l-a cumpărat de la FC Brașov. Rotaru l-a blocat pe Alex și în fața lui Gigi Becali, deși patronul FCSB a avut mai multe tentative de a-l achiziționa pe Mateiu. „El și Cicâldău sunt cei mai buni mijlocași centrali, de ei doi depinde tot jocul Craiovei!”, crede Gigi.

Îl face Qaka disponibil?

Statutul de jucător netransferabil al lui Mateiu s-ar putea modifica în perioada următoare și U să accepte, până la urmă, schimbul cu Ioniță. De ce? Alb-albaștrii tocmai l-au cumpărat de la Iași pe Qaka și mijlocașul albanez poate să evolueze doar în fața apărării, în zona pe care o ocupă și Alex în mod obișnuit. Cicâldău și Fedele sunt alți doi mijlocași centrali utilizați în stagiunea recentă. Dintre ei, măcar Cicâldău va rămâne titular incontestabil și în campionatul următor. 

„Box to box”, exact cum vrea Dan

Mateiu, 29 de ani, s-ar încadra perfect în jocul campioanei. El ar putea evolua ori în fața fundașilor, ori ca mijlocaș central mai avansat în 4-1-4-1, în schema Clujului. Petrescu are probleme în zona aceea, întrucât doi oameni esențiali pentru el au îmbătrânit și nu mai pot juca la fel de mult ca înainte. Culio, 36 de ani în august, și Hoban, 37 în decembrie, trebuie înlocuiți sau dublați cu variante foarte bune. CFR l-a luat deocamdată pe Luis Aurelio, 30 de ani, un închizător portughez de la Gaz Metan. 

I-au promis că-l lasă să plece

Oltenii îl mai au sub contract pe Mateiu până în 2022, dar vârsta fotbalistului, 29 de ani, și faptul că el se află la Craiova din 2014 i-au determinat pe conducătorii clubului să-i promită lui Alex că i se va permite să plece în cazul unei oferte care l-ar face să câștige mai mulți bani. „Mateiu și Bancu sunt următorii care merită să se transfere”, a anunțat Gică Craioveanu după ce oltenii l-au vândut pe Mitriță în America. 

Vezi și: 

Cotele la câștigarea campionatului 2019-2020 // Suporterul nr. 1 al FCSB: casele de pariuri! Dinamo are o cotă uriașă

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (35)
1123010001139333
Andrei Filotie  •  06 Iunie 2019, 08:24

.......Patronii sint vinovati pentru tot dezastru- nu Mangia Pentru olteni sint mai importanti banii decit performanta Vinzi de milioane si iei ciurucuri. CFR s-a pastrat valorile nu le-a vindut pentru milioane Fanii Craiovei sint pacaliti(sint manipulati) Acum echipa e macinata si de conflicte...Patronul e habarnist( nu vede altceva decit bani multi) El stie sa faca bani nu si performanta(oltean) .Habarnist e si Papura(slab, sta rau cu tuate si in special cu pregatirea psihica a jucatorilor) jucatorii s-au pierdut dejea din valoare Pe vremea lui Mangia a cresut valoarea jucatorilor Mitrita de la 800000 la 8000000(de 10 ori) Cicaldau dela 1000000 la 3000000(de3ori) patronul s-a infruntat din banii tranferurilor si culmea tot el ..l-a eliminat pe Mangia care... l-a imbogatit Vedeti ca fostii jucatori(Baluta nu mai vrea sa revina la Craiova) Perdantii sint suporterii Ne-ar trebui un patron ca la Cluj care sa investeasca in performata nu unul care alearga dupa bani Suporteriii il pot pune la punct prin biocot total. Ma mira autoritatile locale si coducerea clubului de ce dorm si se lasa manipulate de un asemenea patron care va ditruge spiritul Craiovei(ca Mititelu)..................Atit ii duce mintea pe slugile lui Dracnea(cu pensii speciale si salarii speciale)...

2006532172720315
Gabriel Gabry  •  05 Iunie 2019, 16:17

Trebuie sa fi nebun sa dai unul din capitanii echipei pe unul care la anul o sa vrea la rapid,cum sa dai o certitudine,un luptator,un leu adevarat pe asta care s a nascut talent si a murit sperata.daca pleaca Mateiu la mai bine,daca prinde si el un contract pe afara pe un salariu bun pt ca are si el o varsta si chiar si a facut datoria fata de universitatea si chiar daca este brasovean a fost mai oltean decat multi olteni care au jucat aici,poate merge si v a ramane in inimile noastre pt totdeauna,dar nu la cfr sau alt club din romania si mai ales nu la schimb cu ionita.

1185386784824804
Robert Dumitru  •  05 Iunie 2019, 15:28
Postat de ion.ionescu pe 05 Iunie 2019, 02:02

1. Funar a fost ales primar de 2 ori. V-a păcălit şi a 2-a oară, chiar aşa de "fruncea" sunteţi ?! Un maghiar din Cluj, cu minte cât 5 ca tine, mi-a recunoscut că l-a votat pe Funar a doua oară, ca şi alţi maghiari, "pentru că e gospodar". 2. Boc a făcut o pagubă de 18 md. E într-un singur an ca premier, din care 4 doar ca borduri comandate lui Videanu ! Apoi, a tăiat salariile şi pensiile, zicând că ne-a salvat de criză...Tot el a dublat impozitele auto în 2009. 3. Boc i-a luat locul lui Funar cu 2 mil. E pt. campanie de la Paszkany, reprezentantul lui Rothschild în zonă şi al...AVO, spionajul Ungariei. 4. Evoluţia Clujului se bazează pe investiţii externe cf. Acordului semnat de H. Kohl la Buda în 23.08.89 : dacă Ungaria deschidea graniţele pt. RDG-işti (să ajungă în RFG), RFG va investi în Ardeal, să ajute la ruperea de România şi să fie preluat de Ungaria. Tu eşti ca cei de pe "Titanic" : dansezi de bucurie când vasul se scufundă...

de unde scoateti frate clujul cel mai tare oras? -cred ca nu ati iesit de la calculator si ati vazut doar poze-din ardeal alba iulia este superba -clujul ca si bucurestiul de *** -aglomerat si sufocant-voi ati fost in orasele din moldova? eu sunt oltean dar moldovenii chiar arata bine ca orase aerisite sa nu mai vorbim de constanta din dobrogea care a crescut mult-voi la cluj aveti doua piete si multi hoti- ce este frumoasa aglomeratia si hotia? nu mai aveti nimic sunteti *** strainilor si satele sunt goale doar pensionari si straini-nu sunteti la nivelul aradului -iar un oras frumos si deschis- sunteti doar niste oameni fara tara vanduti sau *** ,care nici ei nu mai sunt ce erau ,au plecat a ramas numai ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează