FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSU CRAIOVA, DUMINICĂ, 20:00

EXCLUSIV Derby-ul dintre CSU Craiova și FCSB e arbitrat de Marius Avram, „tatăl penalty-urilor”

Articol de , - Publicat miercuri, 20 februarie 2019 20:04

Marius Avram e alegerea CCA pentru duelul de duminică seară dintre FCSB și CSU Craiova, de pe Arena Națională, fiind "centralul" cu cele mai multe lovituri de la 11 metri dictate în actualul sezon.

Se încinge atmosfera pe Arena Națională, iar oltenii pregătesc un adevărat spectacol la București. Ultima etapă a fost un adevărat coșmar pentru steliști, care n-au reușit să câștige la Chiajna, 0-0, dar au fost dezavantajați clar de "centralul" Adrian Cojocaru.

Arbitrul l-a iertat de eliminare în două rânduri pe Adrian Ropotan și n-a dat un penalty pentru echipa lui Teja la faultul lui Marc asupra lui Man. Mihai Stoica a "luat foc" imediat și a lăsat să se înțeleagă că FCSB nu poate câștiga titlul, fiind furată de arbitri.

De la Zagreb la București

Cum, duminică seară, la București se întâlnesc ocupantele locurilor 2 și 3, FCSB și Craiova aflându-se la egalitate de puncte, duelul de pe Arena Națională are o importanță specială! Iar presiunea pe arbitru va fi colosală.

Surse din cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor au dezvăluit în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor că alesul grecului Kyros Vassaras pentru derby este Marius Avram, 39 de ani, arbitru ecuson FIFA al României de 9 ani!

Avram va face parte joi din brigada lui Istvan Kovacs, care are meci în "16-imile" Europa League. Acesta e adițional la partida de la Zagreb, dintre Dinamo și Viktoria Plzen. Delegarea din week-end va fi a 14-a pentru Avram în actualul sezon de Liga 1 și a 213-a din carieră în prima ligă din România.

În actualul sezon, Marius a acordat două cartonașe roșii, în confruntarea din ultima rundă dintre Viitorul și Poli Iași, dar are cele mai multe lovituri de la 11 metri dictate dintre toți cavalerii fluierului de la noi, nouă!

Avantaj pentru FCSB

Dinspre steliști, delegarea lui Avram poate fi privită cu ochi buni. În actualul sezon, "centralul" i-a mai condus de trei ori și niciodată nu au pierdut! Au câștigat cu Gaz Metan 3-1, cu Poli Iași 2-1 și cu Viitorul 2-0.

În total i-a fluierat de 34 de ori, 23 de victorii, 6 remize și doar 5 înfrângeri, un procentaj excelent de puncte câștigate 73,5%! De partea celaltă, Marius a fost delegat la două meciuri ale Universității.

La victoria cu Voluntari 5-1 și la înfrângerea surprinzătoare cu Dinamo 0-3! Pe olteni i-a mai arbitrat de 16 ori: 5 victorii, 5 remize și 6 remize, adică 42% puncte câștigate.

3 este numărul greșelilor pe care care Marius Avram le-a făcut în actualul sezon de Liga 1, toate pro-CFR Cluj: una în meciul cu Dinamo și două în partida cu Hermannstadt

"Craiova are șanse mari la titlu"

Sorin Cârțu dă șanse Craiovei la titlu, bazându-se pe problemele de la CFR și FCSB, principalele contracandidate ale oltenilor.

"Craiova trebuie să profite de ce se întâmplă la CFR și FCSB. Cred că are șanse mari la titlu în acest sezon. Meciul din weekend e important pentru moral, pentru starea de spirit. Dar în play-off va fi adevărata bătălie. Nu înțeleg ce se întâmplă la CFR.

Să ai atâtea puncte avans și să te cerți. Nu ai voie să faci așa ceva! În loc să te concentrezi, tu cauți să faci ceartă la club. E o mare greșeală. Dacă nici anul ăsta nu iei campionatul, nu știu când îl mai iei. Nu știu când te mai întâlnești cu situația asta, cu scandal la ambele contracandidate", a comentat Cârțu.

 Citește și:

Ruptură la FCSB: nu-l mai suportă pe Gigi Becali și deja vrea să plece de la echipă!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
fabius_2014
fabius_2014  •  21 Februarie 2019, 10:12
Postat de sala_dalles pe 20 Februarie 2019, 21:35

La presiunile conducerii fcsb in loc sa se aleaga intre hategan sau itsvan a fost ales zapacitul asta !

Corect . Hategan si Kovacs sunt cei mai indicati . Fiind echipe din sud, Kovacs ar fi fost neutru. Cu Avram, la centru, FCSB are victorii pe linie.

poison_6
poison_6  •  21 Februarie 2019, 09:37
Postat de alexandru.popescu pe 20 Februarie 2019, 21:12

E editia a 4-a a blatiadei. Dupa ce sistemul corupt le-a scos campioane pe Astra, Viitura si CFR, anul asta *** trag cu clona pesedista de la Craiova.

Si la anu' castiga Dinamo Bucuresti, iar Fotbal Club FCSB va intra in faliment. Gata! Pana aici cu voi!

poison_6
poison_6  •  21 Februarie 2019, 09:33

In acest moment, la baza FCSB din Berceni, Man, Tanase si Morutan exerseaza plonjoane SF. Iar MM le tot spune: ''unu' tot ne-o da! unu tot ne-o da! Plonjati de cat mai multe ori!''

Vezi toate comentariile (16)
Comentează