FOTBAL  »  Superliga  »  RĂZBUNARE

EXCLUSIV Dezvăluiri din culise: transfer anulat din răzbunare la FCSB! Cine a dat telefonul "otrăvit"

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat miercuri, 30 mai 2018 21:08

Achiziționarea lui Abang, de la Astra, era ca și realizată de FCSB înainte să intervină Edi Iordănescu, interesat să se răzbune pe Ioan Niculae, patronul care l-a forțat să plece de la Giurgiu.

Anatole Abang trebuia să fie atacantul-înlocuitor pentru Alibec, numai că transferul camerunezului a picat exact în ziua în care urma să fie finalizat. Becali l-a chemat la palat, unde-și desfășoară activitatea patronul FCSB, și i-a făcut intenționat o ofertă foarte slabă, încât africanul să n-o accepte și afacerea să pice.

Cum s-a transformat Abang dintr-un obiectiv al lui Gigi într-un jucător de care s-a chinuit să scape înainte să semneze contractul cu el? Patronul a povestit că a apărut în ultima clipă o informație: "A primit Luțu un telefon: "Spune-i lui nea Gigi că se păcălește cu Abang! N-are cum să fie fotbalist de Steaua!" L-a sunat cineva care l-a antrenat pe Abang".

L-a demis, i-a stricat afacerea

Edward Iordănescu e persoana la care s-a referit Becali, el l-a apelat pe Luțu. Edi l-a avut pe camerunez în a doua jumătate a anului 2017, până când a trebuit să plece de la Giurgiu. Nu l-a folosit ca titular în mod constant, nici randamentul camerunezului nu a fost grozav. Dar nu prestațiile lui Abang au contat decisiv în raportul de scouting pe care i l-a oferit lui Luțu, mai mult a fost vorba despre răzbunare față de patronul care l-a forțat să demisioneze.

Astra avea clauză de transfer definitiv al lui Abang de la New York, de unde atacantul fusese împrumutat, și giurgiuvenii puteau funcționa ca intermediari încasatori de profit. Ar fi câștigat Ioan Niculae, dușmanul lui Iordănescu junior. Și de aceea Edi s-a implicat și a anulat afacerea.

Niculae l-a obligat să plece printr-un tir de critici, în special legate de stilul prea defensiv al echipei. Edward a demisionat, dar s-a simțit nedreptățit, pentru că el calificase în play-off o formație pe care o crease rapid astă-vară, după ce fosta campioană pierduse aproape întreg lotul vechi.

5 goluri a marcat Abang, 21 de ani, în 26 de partide disputate pentru Astra în campionat. Camerunezul a fost anchetat de polițiști după ce a fost acuzat că a furat bani și carduri din vestiarul echipei a doua a clubului

"I-am dat lui Abang 1.500 de lei, să aibă de drum până la Ploiești, după ce a refuzat oferta. El i-a zis lui MM să mă întrebe dacă nu-i mai dau vreo patru mii de euro, să aibă și de o vacanță. Nu i-am dat"
Gigi Becali, la DigiSport

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  31 Mai 2018, 02:42

ce aberatii :)) numai ziar de sport nu sunteti voi.

dumiwow
dumiwow  •  30 Mai 2018, 22:40

Face ce face Becali asta si inventeaza stiri pentru tv-urile astea...zici ca are contract cu televiziunile sa le faca audienta. :)

red_panzer
red_panzer  •  30 Mai 2018, 22:15

Cine mai crede ce spune individul ăsta? ***, nu ar apărea așa des. ..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close