FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dezvăluiri incredibile despre doi steliști: „Se încurcaseră la un șpriț, într-o garsonieră în Drumul Taberei, și nu s-au mai trezit”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 aprilie 2021 21:30

Constantin Dănilescu, un „Il Consigliere” modern la granzii campionatului, a povestit la „Prietenii lui Ovidiu” detalii neștiute despre perioada petrecută de el la Steaua, despre chefurile cu Bumbescu și Iovan, dar și tupeul lui Lăcătuș.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Tică, după tine, cel mai mare merit pentru perioada aia, la Steaua, cine-l are?

- Ion Alecsandrescu a scris istorie. Cupa Campionilor, Supercupa, jucători. El era într-o relație foarte bună cu nea Costică Olteanu, ministrul Apărării, și cred că de aici a plecat supărarea lui Ilie Ceaușescu. Olteanu era ministru, Ilie era de-al nostru... De-aici cred că a ieșit scandalul și nea Ion a picat. El a fost vreo 17 ani și secretarul Federației.

- Dintre jucătorii cu care ai lucrat la Steaua, care era mai cu tupeu?

- Lăcătuș! Când nu-i convenea ceva, i se plângea imediat lui Milea. Lăcătuș își apăra drepturile, era un tip corect, foarte direct. La fel de direct era Pițurcă. Eu de la cabinet m-am dus într-o cușcă cu lei. Să-i ai pe Tudorel Stoica, pe Pițurcă, Iovan, Belodedici, Lăcătuș, Boloni... Să stai în fața lor...

- Povestea cu Iovan și Bumbescu când au ratat plecarea la națională?

- Se încurcaseră la un șpriț, într-o garsonieră în Drumul Taberei, și nu s-au mai trezit. Au pierdut avionul, eu nu știam pe unde sunt. Bâlbâiam, dar Ilie Ceaușescu știa că ăia nu sunt în avion și că n-au plecat. A început balamucul. I-a făcut varză Ilie, că-i trimite la munca de jos. Erau cu nevestele la cabinet.

- Bine, au mai fost situații când ați refuzat să puneți jucătorii la dispoziția naționalei.

- A fost un conflict la un moment. Eu eram șeful secției, dar trebuia mereu să-l informez pe comandant, el se sfătuia cu Valentin. Valentin venea la noi în birou, la nea Ion, și stătea vreo patru ore pe zi. Fumau amândoi, zilnic venea în Ghencea, stăteau de vorbă.

- Și?

- Atunci noi ne pregăteam pentru campionat, aveam un culoar bun și am stabilit că n-ar fi bine să plece. Am făcut și o hârtie, i-am dat accidentați și a ieșit puțin scandal cu Federația. Cu Valentin vorbea foarte mult și Angelescu, care era președintele Federației. Așa erau vremurile, Ovidiu.

- Cine avea puterea mai mare în perioada aia?

- Eu zic că și Steaua, și Dinamo. Pentru că dacă voiau să facă ceva, găseau canale. Putea și Steaua, putea și Dinamo să aducă orice jucător voia.

- Meciuri aranjate, nimic?

- Când am plecat de-acasă, i-am zis soției că nu se poate să nu mă întrebi de bani și de partide aranjate. Steaua a avut la un moment dat 100 și ceva de meciuri fără să piardă, trei campionate. La noi problema era să nu pierdem. În Ghencea am câștigat șase ani la rând. Am avut liniște, să nu te înjure nimeni, să nu te întrebe nimeni nimic. N-ai de ce să mai trântești meciuri!

EXCLUSIV Gabi Tamaș, beat și dezbrăcat în Centrul Vechi: „Și-a dat tricoul jos și-a zis: «Hai să ne batem!». Cât beam eu 2 shoturi, el bea 10!”

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV // VIDEO Giani Kiriță, momente șocante în vestiarul „câinilor”: „Am dat foc ziarului! Pe el l-am bătut! Obraznic, nu făcuse nimic pentru Dinamo”

EXCLUSIV Dezvăluiri neștiute de la nunta lui Borcea: „Giovanni s-a enervat foarte tare, s-a ridicat și a plecat!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
4106312279411790
Tony Cristian Nita  •  21 Aprilie 2021, 23:16

Nea Tica, Bumbi si Fane Iovan au chefuit la restaurantul vis a vis de Biserica din Ghencea pana la 04.00 dimineatza prin 1987. Fane Iovan m a trimis la aprozar sa i aduc o juma de spuma de drojdie ca sa i puna capac. Matale ai plecat de aks cand te a prins prima doamna cu a doua si a trebuit sa sara de la etajul 2 pe tocuri. Mare bagabont ai fost. Securistule.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close