FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV » Dinamo de Serie A » Din culisele supertransferului pregătit de Dinamo: când se va realiza și cine intermediază mutarea

Frey și Adrian Mutu vor încerca să rezolve transferul lui Mexes
Frey și Adrian Mutu vor încerca să rezolve transferul lui Mexes

Articol de , - Publicat marti, 15 noiembrie 2016 00:00

Mutu încearcă să dea o megalovitură de imagine: Mexes în Ștefan cel Mare. Fostul star al lui AC Milan a cerut timp de gândire până în pauza de iarnă.

Adrian Mutu se foloseşte din plin de relaţiile pe care şi le-a făcut în anii în care a jucat fotbal în campionatul italian. Managerul general al lui Dinamo l-a adus deja în Ştefan cel Mare pe fostul său coleg de la Cesena, fundaşul central Luca Ceccarelli, şi poartă mai multe discuţii cu jucători care, deşi nu mai sunt la prima tinereţe, au mulţi ani petrecuţi în Serie A.

Ultimul nume care ia în calcul să joace în tricoul alb-roşu este stoperul Philippe Mexes. Ajuns la 34 de ani, francezul a rămas liber de contract în această vară, după 5 sezoane petrecute la AC Milan, dar nu a reuşit să îşi găsească până acum un angajament, aşa că propunerea lui Dinamo este tratată cu seriozitate de către ex-internaţionalul din Hexagon.

După tratativele purtate cu "Briliantul", Mexes a transmis că vrea să aştepte perioada de transferuri din iarnă, pentru a analiza şi restul posibilelor ofertelor care ar putea apărea, din Europa, America, dar şi din Asia.

Frey a intermediat

Deşi au fost adversari în Serie A, Adi nu îl cunoştea personal pe Philippe, legătura dintre cei doi fiind făcută de Sebastian Frey, fostul portar de la Inter şi Fiorentina. Frey e prieten bun cu Mutu din perioada în care au fost colegi şi i-a făcut cunoştinţă lui "Briliantului" cu Mexes.

Până să negocieze cu francezul, "Il Fenomeno" a primit acceptul patronului Ionuţ Negoiţă. Acesta a lăsat de înțeles că ar fi dispus să facă un efort financiar pentru a da o superlovitură de imagine.

Aici ar putea interveni probleme. În ultimul sezon la AC Milan, Philippe a luat doar din salariu 1,5 milioane €, dar a avut ani și când lua 4 milioane  €! Oricum, discuţiile dintre Mexes şi Mutu nu au ajuns la partea financiară, acest detaliu rămânând să fie discutat în pauza de iarnă.

Indiferent de răspunsul lui Philippe, el a convenit să păstreze legătura cu Adi, cu promisiunea că îi va mai recomanda diverşi jucători tineri ce ar putea fi atractivi pentru Dinamo.

17goluri în 269 de meciuri a marcat Mexes în Serie A, all-time

2goluri în 53 de meciuri a marcat Mexes în Champions League

10.000 €câștigă lunar slovacul Nemec, cel mai mare salariu de la Dinamo în acest moment

CV Philippe Mexes (34 de ani)

  • Locul naşterii: Toulouse, Franţa
  • Echipe la care a jucat: AJ Auxerre (1999-2004), AS Roma (2004-2011), AC Milan (2011-2016)
  • Meciuri/goluri echipa naţională a Franţei: 29/1
  • Valoare actuală: 500.000 €
  • Vârful cotei de piaţă: 20.000.000 €, în 2008

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
chris_bu67
chris_bu67  •  15 Noiembrie 2016, 20:12
Postat de Vladimir Bogdan pe 15 Noiembrie 2016, 13:47

ăsta promite să aducă toți ratații, bețivii și expirații. respectivul a cerut timp de gândire? adică: dacă nu găsește ceva mai bun...

dar tu cine ești?vreun marcator de renume?

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  15 Noiembrie 2016, 16:21
Postat de Doru Munteanu pe 15 Noiembrie 2016, 12:58

doamne *** vinde,pleaca,mori mai lasa-ne draq esti in calic mai ceva ca hagi tudose. tu ce m,m faci la dinamo?? cimitirul elefantilor??? mai adui si pe rivaldo ,Ronaldo dintosu si pe ronaldihno esti prostul prostilor daca tu crezi *** ca ai sa castigi campionatul cu epavele astea

vorbesti prostii. prin absurd, cu ronaldo, rivaldo si ronaldinho, asa cum sunt ei acum, orice echipa din Liga Mocirla Umana ar deveni lejer campioana, iar tripleta cu pricina ar marca lejer vreo 45 de goluri in cele 36 de etape. atat de invizibil este fotbalul din Romania. atat de Nimic a devenit.

10205708568547632
Vladimir Bogdan  •  15 Noiembrie 2016, 13:47

ăsta promite să aducă toți ratații, bețivii și expirații. respectivul a cerut timp de gândire? adică: dacă nu găsește ceva mai bun...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează