FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Două povești de senzație ale lui Takayuki Seto din România: "Mama crezuse că am murit" + Jucătorul care l-a impresionat cel mai mult: "N-au greșit cei care l-au numit așa"

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 18 septembrie 2018 15:29

Takayuki Seto (32 de ani), fotbalistul japonez care a petrecut 11 ani în România, a acordat un interviu de amploare Gazetei Sporturilor, în care a rememorat cele mai interesante episoade petrecute de el în țara noastră. Japonezul a nominalizat și jucătorul care l-a impresionat cel mai mult.

"Mama crezuse că am murit"

Seto a vorbit despre începuturile aventurii în România, povestind cum mama lui a crezut că a murit.  Cei doi nu aveau cum să comunice pentru că, la început, japonezul nu avea telefon mobil!

"Am locuit doi ani chiar la stadionul «9 Mai» din Ploiești. Bine, fiind la început nu prea mă interesa. Pentru mine, aceste lucruri erau însă mai puţin importante fiindcă eu îmi doream să joc fotbal și să fac performanță. Nu aveam nici telefon să vorbesc cu familia! Abia după două, trei săptămâni am reușit să vorbesc cu mama, crezuse că am murit! Mi-a și spus: «Am crezut că ai murit!». I-am spus că sunt sănătos și că mă antrenez cu echipa, era bucuroasă.

"Chinezii, chinezii!"

Takayuki a relatat și cum a ajuns să învețe limba română. După 11 ani petrecuți în România, nivelul la care acesta vorbea limba noastră a fost, într-adevăr, unul remarcabil!

 "Cum am învățat? De unul singur! Eu cu o carte! Studiam câte două, trei ore în fiecare zi. Citeam, mă preocupam, mă ocupam să învăț limba. Mă mai ajutau și colegii pe la masă când mâncam, îmi mai ziceau «sare», «piper». Colegii m-au primit foarte bine, iar oamenii, când mă vedeau pe stradă, strigau la mine «Chinezii, chinezii!». Eu îi auzeam, dar nici nu știam la cine strigau".

"nu au greșit deloc cei care l-au numit «MaGICIANUL»"

Fotbalistul a dezvăluit și numele celui mai valoros jucător pe care l-a întâlnit, Lucian Sânmărtean: "Am avut probleme cu jucătorii care mă driblau, dar cred că cel mai greu mi-a fost când jucam contra lui Lucian Sânmărtean! Ce fotbalist... Doamne, cei care l-au numit «Magicianul» nu au greșit deloc".

"Am vizitat mai multe orașe din România, mi-a plăcut în București sau la Constanța. Dar cel mai mult mi-a plăcut la Brașov, un oraș frumos cu un peisaj superb" Takayuki Seto

Vezi și: EXCLUSIV Jucătorul străin cu cele mai multe meciuri în Liga 1 face dezvăluiri incredibile: "Am băut țuică, m-am îmbătat și eram mort la antrenament!"

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (4)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  19 Septembrie 2018, 09:34

se vede de la o posta educatia japoneza si de ce nu si bunul simt ,felicitari Taka .

minell73
minell73  •  18 Septembrie 2018, 19:03

Nu a fost un super fotbalist, insa a dat dovada de seriozitate maxima. Romanasii nostrii nu sunt nici macar pe jumatatea lui. Ai nostri sunt mai toti betivi, smecheri, tatuati si ingamfati, insa la fotbal.... ciuciu.

fuller
fuller  •  18 Septembrie 2018, 18:37

Un fortbalist serios, profesionist, si totdata un om modest si remarcabil. Jos palaria!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close