FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

EXCLUSIV Dumitru Dragomir dezvăluie cum se testează din 3 în 3 zile: „Are Borcea teste fără număr, vine Neţoiu, vin toţi! Dacă cei din fotbal au nevoie, să apeleze la el”

Cristi Borcea și Dumitru Dragomir
Cristi Borcea și Dumitru Dragomir

Articol de - Publicat sambata, 25 aprilie 2020 20:32

Dumitru Dragomir crede că ideea de a muta Liga 1 în Turcia nu e una realizabilă și spune că, dacă s-ar relua campionatul în România, Cristi Borcea ar putea fi principala sursă de teste pentru coronavirus.

"Mă minunez şi eu când văd că sunt unii oameni serioşi care chiar iau de bună varianta asta propusă de cineva de la FRF, de a duce campionatul în Turcia. O aşa aberaţie...". Vorbele îi aparţin lui Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

"Cum să te gândeşti să mergi în Turcia, când, de fapt, Turcia e un focar mult mai mare de infecţie decât România? Păi, cum ai tu de gând să protejezi jucătorii?" e argumentul principal pe care Dragomir îl are pentru care suţine că Liga 1 în Antalya nu e "sub nici o formă o soluţie".

În schimb, Mitică e de părere că s-ar putea juca fără probleme aici, în România. "Nu există fotbalist profesionist care să fi stat degeaba două luni. Păi, eu mă uit le nepotul meu, care face zilnic două ore antrenament, dar un jucător de Liga 1... cred ştie că de asta depinde cariera lui. Trebuie reluate antrenamentele şi, cel mai important, jucătorii să fie testaţi o dată la 3-4 zile", spune Dragomir pentru GSP.ro.

Dar de unde să facă rost cluburile de atâtea teste pentru a putea testa jucătorii şi staff-ul de două ori pe săptămână? Ar însemna măcar 70-75 de peste la fiecare 7 zile.

„Să meargă la Borcea”

Dragomir are o soluţie. "Dacă n-au, atunci să meargă la Borcea, are teste fără număr, le aduce de undeva de afară. Mă cheamă şi pe mine din 3 în 3 zile, îmi zice «Tăticule, hai la mine să-ţi fac testul să vedem dacă eşti în regulă». Se testează şi el, vine Neţoiu, vin toţi la el să facă testul, deci, pe cei din fotbal, dacă vor avea nevoie, îi rezolvă Borcea fără probleme".

Dragomir a acceptat să explice şi cum se derulează o testare: "Te înţeapă în penultimul deget, iar sângele e introdus în acea tabletă, peste care se pune o soluţie anume. Apoi, te uiţi la el şi aştepţi să treacă acea soluţie de un indicator anume. Trebuie să treacă de jumătatea unui nivel indicat, dacă nu trece, atunci te-ai ars, ajungi direct la «Matei Balş» sau «Victor Babeş»”.

„Eu tot cred că am avut coronavirus”

Dragomir susţine în continuare ceea ce a spus şi săptămăna trecută şi anume că "anul trecut am avut fix această boală, sunt absolut convins. Am trecut prin exact toate simptomele pe care văd că le dezvoltă coronavirusul. Am fost în stare gravă, am ajuns la spital, am stat 3 zile". De altfel, Dumitru Dragomir nu e de acord că virusul acesta a apărut la finalul anului trecut. "Trăim cu el de 2.000 de ani, e ca şi gripa, păi ce, de gripă nu mor sute de mii de oameni anual?".

"Vorbesc cu fiu-meu şi cu nepoţii de la poartă"

Dumitru Dragomir susţine că respectă cu sfinţenie restricţiile impuse de autorităţi: "Eu cu Bogdan, fiu-meu, avem casele la distanţă de 150-200 de metri, dar vorbim din poartă în poartă, dacă vine şi îmi lasă ceva, pleacă, apoi ies eu şi iau de la poartă. Nu stăm la aceeaşi masă, avem grijă, deşi eu nu cred că sunt vulnerabil, din moment ce v-am spus că am avut această boală".

N-a oprit şantierul de la blocul de 20 de milioane de euro

Dumitru Dragomir dezvăluie că şantierul de la blocul pe care îl construieşte nu l-a oprit şi nici nu i-a scăzut activitatea nici măcar cu 1%. "Am 50-60 de oameni care muncesc zilnic. I-am dotat cu măşti, mănuşi, stau distanţaţi, iar eu îi supraveghez. În schimb, alţi 120 de angajaţi de la hotel i-am trimis în şomaj tehnic, acolo n-am avut ce să fac".

Dragomir dă detalii despre afacerea pe care o face acum şi crede că piaţa imobiliară nu va fi absolut afectată de criza economică. "Preţul chiriilor se va dubla începând din toamnă. De ce? Fiindcă oricum era un deficit de vreo 30.000 de locuinţe la nivelul Bucureştiului, acum, multe proiecte au fost blocate fiindcă băncile le-au oprit finanţarea şi doar 10-20 la sută mai ridică acum locuinţe. Eu lucrez tot cu banca, dar la mine nu s-a oprit finanţarea, fiindcă eu am pus garanţii mari, iar de 20 de ani de când sunt clientul băncilor n-am întârziat o rată nici măcar o zi".

Fostul şef al LPF susţine că afacerea pe care e gata să o termine în curând depăşeşte bugetul celui mai bogat club de fotbal din Liga 1: "Eu construiesc în Bucureşti, nu la marginea oraşului, unde s-au ridicat majoritatea blocurilor în ultima perioadă. Eu am acces la 200 de metri de Herăstrău, iar oamenii cu bani vor să stea în Bucureşti, nu la marginea lui. Joi torn placa de la penultimul etaj, vor fi 75 de apartamente, cu o suprafaţă totală a imobilului de 12.500 de metri pătraţi. Afacerea e undeva spre 20 de milioane de euro".

17ani a fost Dumitru Dragomir preşedinte al LPF, între 1996 şi 2013

74de ani va împlini Dragomir la finalul lunii viitoare

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Donald Trump l-a sunat pe Klaus Iohannis » Ce au discutat cei doi președinți și ce sumă de bani a donat SUA pentru combaterea coronavirusului în România

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
caoradea
caoradea  •  26 Aprilie 2020, 18:55

Alt individ ca s-a inbogatit cinstit. Bircea,Netoiu adica toata ecbipa de Jilava umbla la testare. Astia cred ca au si doctorat, Borcea cel putin. Dar oare Bircea cati bani a platit inapoi ? Dar restul ?

854605894625108
Silviu Apostol  •  26 Aprilie 2020, 12:38

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1566178743642986
Vlad Hartea  •  26 Aprilie 2020, 12:29

Mitica face bine ca se testeaza atat de des !! Cum urmeaza, cat de curand, sa fie cazat la Rahova, ar fi pacat sa duca virusul in randul puscariasilor !!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close