FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Dusan Uhrin rupe tăcerea! Explică de ce a plecat de la Dinamo, ce face pe timpul pandemiei și de ce s-ar întoarce în Liga 1

Dusan Uhrin a trăit momentul de glorie după succesul de pe 16 februarie, 2-1 cu FCSB, pe Arena Națională
Dusan Uhrin a trăit momentul de glorie după succesul de pe 16 februarie, 2-1 cu FCSB, pe Arena Națională

Articol de - Publicat joi, 09 aprilie 2020 00:00

DINAMO. Dusan Uhrin a rupt tăcerea. Dezvăluie ce anume l-a determinat să plece din Ștefan cel Mare și care sunt dezamăgirile lui, cu toate că e dispus să se întoarcă oricând în România.

A trecut fix o lună de la despărțirea lui Dusan Uhrin de Dinamo. Cehul de 52 de ani a plecat cătrănit de la "câini", dar în liniște, fără să facă valuri, după eșecul de la Iași (0-1). Revenit la Praga, alături de familie, Dusan a vorbit în premieră de la plecarea sa, acceptând un dialog despre Dinamo și despre viața în "era COVID-19".

Lui Mister îi e dor de fotbal, se observă o urmă de regret în glasul său atunci când vorbește despre ce a lăsat în urmă în Ștefan cel Mare. Acum două luni era pe val, suporterii îl idolatrizau, după succesul din Derby de România, apoi a urmat declinul, trei eșecuri la rând, atmosfera infectată de la club silindu-l să-și facă bagajele.

Dusan Uhrin: „Trebuie să muncesc undeva"

„Mi-e cam dor de fotbal, mai ales în aceste zile în care fiecare ducem dorul muncii. Tu mă întrebi ce o să fac din vară, dar noi nu știm ce vom face mâine, având în vedere zilele pe care le trăim. Poate o să revin în România! Te-am surprins? Uite, ți-o spun cu zâmbetul pe buze, s-ar putea să revin. Chiar mi-ar plăcea. Am mulți cunoscuți în România și-am lăsat prieteni în urmă. Trebuie să lucrez undeva, nu? Munca e virusul meu, sunt infectat cu fotbal!", a mărturisit Uhrin pentru cititorii Gazetei.

A luat Dinamo de pe ultimul loc, a lăsat echipa la 3 puncte deasupra zonei roșii și în semifinalele Cupei României. "Dinamoviștii trebuie să țină ochii deschiși, situația nu e ușoară în campionat, fără suporteri va fi foarte greu să renască. Pentru mine a fost foarte dificilă perioada petrecută acolo. Oamenii ar trebui să se strângă, să facă o echipă", a comentat cehul.

Uhrin: „Fericit cu suporterii"

„Am vrut să fac ceva la Dinamo, să fac o echipă mai bună azi decât a fost ieri. Dar nu poți de unul singur. Merge o perioadă, dar nu poți reuși. De aceea am plecat, nu din cauza lipsei banilor. Eu am pornit mereu de la ideea de a munci și a face performanță, apoi vin și banii. N-am pe cine să acuz și acum nu am acceptat să vorbesc pentru a acuza. 

E dificil de spus de ce n-am avut mai mult succes. Jucătorii au muncit cu mine, nu pot afirma că nu mi-au fost alături. Dar ei nu știau ce se întâmplă cu adevărat la club. 

La fiecare trei zile situația se schimba, e greu să lucrezi într-o astfel de atmosferă, ceea ce este azi să nu mai fie valabil mâine, apoi să ajungi mâine la ideea de acum două zile. Da, simt dezamăgire după aventura mea la Dinamo. Eram fericit cu suporterii, ei îmi ofereau energie"
- Dusan Uhrin

„Stilul Dinamo” l-a dezamăgit

Antrenorul nu a putut înțelege "stilul Dinamo": "Eu am încercat să construiesc o echipă, dar nu pot accepta trădările! Fiindcă așa m-am simțit. Nu știu cine naiba anunța tot ceea ce făceam în vestiar! Dacă făceam o schemă sau vorbeam ceva, apărea la tine, la altul, apărea undeva în media, știau și fanii, știa toată lumea! În câteva minute, într-o oră, toți știau ce am vorbit acolo unde trebuie să fie intimitate. Nu pot accepta așa ceva, e oribil. Știu că jurnaliștii trebuie să-și facă meseria, însă nu e normal să dai din vestiar, tu, cel ce lucrezi la Dinamo! Apoi, o altă chestiune: toți vorbesc la Dinamo, toți vorbesc mult, iar uneori o fac stupid și fac rău echipei! Prea multă vorbărie strică".

"De ce n-am fost uniți după Derby?!"

Relația cu oficialii nu a fost dintre cele mai bune. "Nu vreau să mai vorbesc despre relația cu unul, cu altul. Totuși, ceea ce s-a scris în timp a fost adevărat, mai mult sau mai puțin. Nu era problema mea ce vorbeau ei la birouri, eu lucram să-i fac pe jucători mai buni, să fac o atmosferă ok în vestiar".

Vizavi de episodul de la Marbella, când Prunea, sub influența alcoolului, a venit și a făcut tărăboi la ușa antrenorului la miezul nopții, de s-au trezit speriați jucătorii, Uhrin nu și-a putut ascunde zâmbetul: "Nu comentez în niciun fel, e istorie! Iar la școală nu m-am dat în vânt după istorie. Fiecare a făcut ceea ce a crezut el că este mai bine. Am lucrat la multe cluburi și pot lucra cu oricine în orice condiții. Sunt multe enigme vizavi de Dinamo. Am învins FCSB, lumea nu se aștepta s-o facem. Chestia asta în loc să ne facă mai puternici, să ne unească, a dus la dezastru. Ciudat. De ce n-am fost uniți?! Viruși...".

"Soția e fericită că mă vede acasă. Era și ea supărată când eram eu deznădăjduit la București. În câteva luni, vom avea o viață mai bună, eu sunt optimist. România mi-a oferit multe momente frumoase, sper să revin"
Dusan Uhrin

47de victorii a strâns Uhrin ca antrenor în Liga 1 în 95 de meciuri pentru Poli Timișoara, CFR Cluj și Dinamo. Plus 24 de remize și 24 de înfrângeri

12victorii a strâns Uhrin la Dinamo în toate competițiile, în 26 de meciuri: plus 4 remize și 10 eșecuri

DINAMO. Mircea Rednic se ia de Ionuț Negoiță: „Tu te mai numești patron? Hai să vă spun eu câți bani a câștigat la Dinamo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
jimraynor8
jimraynor8  •  10 Aprilie 2020, 12:16

Dusan ,ca de obicei, un adevarat gentleman.

2714058312161975
Alexandru Ionita  •  10 Aprilie 2020, 08:46

puscarie de antrenor

2656328251318599
Iulian Contan  •  10 Aprilie 2020, 08:42

sa vedem ce face si mihalcea cu toate ca eu cred ca pentru noi bun era multescu

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close