FOTBAL  »  Superliga  »  OFERTĂ

EXCLUSIV Echipa de pe podiumul Ligii 1 i-a făcut ofertă șomerului-golgeter!

Rondon evoluează cel mai bine pe postul de atacant central, dar se descurcă și pe benzi.
Foto: Cristi Preda
Rondon evoluează cel mai bine pe postul de atacant central, dar se descurcă și pe benzi. Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 07 iunie 2018 09:18

Craiova negociază cu Rondon, surpriza anului în campionatul românesc. Venezueleanul de 32 de ani a revenit după o pauză de aproape două sezoane și a salvat Mediașul de la retrogradare cu 9 goluri doar în 2018. 

Universitatea a jucat frumos cu distribuția fără vârf pe care a folosit-o Devis Mangia, dar nu a renunțat la ideea de a-și aduce un atacant adevărat. Ținta principală a oltenilor în acest moment: Mario Rondon, 32 de ani, aflat la finalul contractului cu Gaz Metan.

Venezueleanul a fost cel mai bun vârf din campionat în partidele disputate în 2018, a marcat 9 goluri și a devenit eroul salvării neașteptate a Mediașului. Formația lui Pustai avusese o primă parte de sezon dezastruoasă, dar achiziționarea lui Rondon a făcut diferența, sud-americanul a urcat echipa deasupra liniei retrogradării și a barajului.

Și nu doar salvarea Gazului a constituit o surpriză, ci și prestația lui Rondon. CV-ul lui arăta îngrijorător astă-iarnă, când a ajuns în Ardeal. Nu mai jucase de aproape doi ani, de când se despărțise de Shijiazhuang Yongchang, un club chinez. O accidentare îl scosese din circuit și apoi rămăsese șomer până să apară oferta de la Mediaș.

Sud-americanul a profitat de ocazie, s-a pus pe picioare și are acum posibilitatea să urce la un nivel mai bun. Craiovenii au discutat deja cu el și speră să-l convingă să îmbrace tricoul alb-albastru din ediția următoare. Doar o propunere dintr-un campionat mai bun l-ar îndepărta pe Mario de Bănie.

El speră ca randamentul din România să-l propulseze iar într-o competiție cu mai mulți bani. În Liga 1 a ajuns mai ales din cauza accidentării pe care a suferit-o în Asia, fiindcă istoricul de până atunci era prea bun pentru campionatul românesc. Avusese trei ani și jumătate buni la Nacional Funchal plus 15 meciuri și 4 goluri în naționala Venezuelei, recomandări care i-au și adus transferul în China. 

A produs 13 goluri, record în România

Rondon e cel mai bun fotbalist de atac din Liga 1, după meciurile disputate anul acesta. Are 9 goluri doar în campionat. În toate competițiile, 10 goluri și 3 pase decisive. Nu există alt jucător la fel de eficient ca venezueleanul pe care Mediașul l-a adus gratis în iarnă. Și-l va pierde acum tot gratis, la finalul contractului, însă medieșenii tot se aleg cu un beneficiu uriaș de pe urma lui: vor fi și la anul în primul eșalon, conectați în continuare la drepturile TV, grație lui Rondon. 

Au bifat numai eșecuri

Craiova nu a ajuns să joace fără vârf pentru că și-ar fi propus o asemenea strategie, oltenii au căutat un atacant și nu l-au găsit. Au încercat mai multe variante fără să nimerească una bună. În acest sezon i-au rulat pe Mihai Roman și pe Dominik Glavina. Românul și croatul nu au marcat niciun gol! În anii trecuți s-au mai înregistrat eșecuri. Rambe, din insulele Capului Verde, a fost dat afară după ce a sărit să-l bată pe Hagi la un meci cu Viitorul. În stagiunea precedentă a mai fost rulat un bosniac, Nusmir Fajici. Nici el n-a înscris măcar o dată. 

Lipsește de la un egal cu Argentina

Revirimentul de la Mediaș îl ajută pe Rondon să spere că se poate întoarce și în naționala Venezuelei. El a disputat ultima partidă pentru țara sa în septembrie 2016, în preliminariile Campionatului Mondial. Venezuela a încurcat-o pe Argentina în acea partidă, 2-2, și Rondon a jucat 90 de minute. De la argentinieni au lipsit Messi, Aguero și Higuain. Rondon și ai lui au condus cu 2-0 și au fost egalați spre final de un gol al lui Otamendi, de la Manchester City. 

A costat 1,55 milioane E, acum e gratis

Rondon se poate muta fără plata unei sume de transfer, ceea ce-l face și mai atractiv. Precedentele transferuri ale lui Mario au costat bani. De la Pacos Ferreira a trecut la Nacional Funchal pentru 750.000 de euro, apoi formația din Madeira l-a vândut în China cu 800.000 de euro. Au urmat accidentarea și transferul la Gaz Metan Mediaș. 

Are 16 centimetri peste Băluță

Rondon măsoară 1,82 metri, nu e cel mai înalt atacant, însă pare un uriaș în comparația cu fotbaliștii ofensivi ai Științei. Golgeterul Mitriță măsoară 1,67m, căpitanul Băluță e mai scund cu un centimetru, iar brazilianul Gustavo are 1,74m. Ei trei au format în majoritatea timpului atacul Craiovei în sistemul 3-4-3 al lui Mangia. z

Cum a curs cariera lui Rondon

Clubul Meciuri / Goluri
Beira Mar  10 / 1
Pacos Ferreira  31 / 9
Nacional  108 / 31
Shijiazhuang Yongchang  31 / 6
Gaz Metan  18 / 9​

12goluri a marcat Mitriță, golgeterul Craiovei în Liga 1, cu trei mai multe decât a dat Rondon, în condițiile în care venezueleanul a ajuns în România abia la jumătatea sezonului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
thebluestlion
thebluestlion  •  15 Iunie 2018, 17:33
Postat de deuxex pe 07 Iunie 2018, 16:41

Messi, Callejon, Mertens si Insigne nu sunt de acord cu tine...

Numai fotbalist care au castiga CL anul asta ai listat, sau macar titlul in Italia :)) Deci...ceva exemple de succes?

prazburg1948
prazburg1948  •  08 Iunie 2018, 22:36

Nu l-am urmarit deloc, dar trebuie tinut cont de faptul ca a inscris impotriva echipelor din play-out. La Craiova decat se vinde, in afara de Mitrita cam toti au fost adusi gratis sau pe cate 100.000.

deuxex
deuxex  •  07 Iunie 2018, 16:41
Postat de dinamo100 pe 07 Iunie 2018, 10:16

E clar ca Craiova nu poate fi competiva doar cu atacanti de 1.70m sau mai putin! Chiar nu realizeaza ca fotbalul modern inseamna si multa forta, nu doar tehnica?! Cei 3 din atacul oltenilor nu si-ar gasi loc in niciun campionat mai puternic din Europa, nici macar unul de mana a doua (Belgia, Elvetia, Olanda etc.)

Messi, Callejon, Mertens si Insigne nu sunt de acord cu tine...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează