FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

EXCLUSIV Echipă din România direct în grupele Champions League » Planul uriaș pus la cale de Gică Popescu

Articol de GSP - Publicat marti, 10 octombrie 2017 12:46

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Gică Popescu a vorbit despre ce ar fi făcut  dacă ar fi câștigat alegerile FRF, din martie 2014.

Fostul fundaș a dezvăluit că a vorbit cu mai multe federații din Europa pentru ca acestea să fie de acord că Liga 1 să trimită o echipă direct în grupele Champions League.

"Eu nu aș fi acceptat niciodată ca România să nu aibă o echipă în grupele Ligii Campionilor! Am fost în Germania și am discutat despre asta: «Cum e posibil ca din atâtea ligi să meargă câte patru echipe în Champions, iar din România niciuna? De ce o țară de 20 de milioane de locuitori nu are echipă? Nu suntem și noi membri ai Comunității Europene?». Nu se poate să fie toate la ei și la noi nimic! Ei iau câte 200 de milioane de euro pe sezon din Europa, noi nu luăm nimic!

Aveam promisiuni să se întâmple lucrul ăsta. Le-am explicat altor federații că banii mai mulți care ar ajunge în România și în alte țări din Est ar fi investiți în juniori, în fotbaliști care tot la ei, la bogați, ar fi cedați. «Europa de Est e o pepinieră mai ieftină pentru voi decât e America de Sud! De ce să luați doar brazilieni cu 40 de milioane? Luați și estici cu 4 sau cu 7 milioane!». Nemții, olandezii, spaniolii mi-au dat dreptate. Dar n-am mai apucat să mișc lucrurile. 

Trebuia schimbat sistemul la UEFA! Nu aș fi acceptat niciodată să fie în grupe locurile 4 din unele campionate, iar din România să dai trei baraje până la grupe! Nu suntem și noi tot europeni? Polonezii, croații nu sunt și ei? Un președinte de federație asta trebuie să rezolve! Dacă-l interesează. Dacă-i pasă doar de diurnița lui și de cravata cu care apare la televizor, cluburile astea amărâte vor trăi în continuare doar din drepturile de televizare", a declarat Gică Popescu pentru Gazeta Sporturilor.

Citește și: SPECIAL GSP » Tulburător! Cum a trăit Gică Popescu cele 20 de luni de închisoare: "Tata n-a intrat de două ori în viața lui în biserică, dar plângea în genunchi, cu o cruce în mână"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (67)
fibra
fibra  •  11 Octombrie 2017, 09:45

Gica spune lucruri traznite.Ba chiar si crede in gogomaniile lui.

anditu2003
anditu2003  •  11 Octombrie 2017, 01:21

Pai in primul rand tre sa nu mai fiti ticalosi caci pe noi dintotdeauna ne au furat la piele romanii care ne au condus iar strainii nu ne puteau jumuli dacca nu ne vindeau alti buni romani fara moralaa principii si dumnezeu ... daca iesea gica kiar asta propunea pt ca e om normal si de aia nu l au primit pe la federatie iar toti cinstitii comentatori sunt ai lui burleanu pe care se intelege ca il prefera caci daca s ar face un sondaj popular acesta ar fi ultimul contra oricine

1425838917717550
John Milne  •  10 Octombrie 2017, 22:50
Postat de dinamo_fan pe 10 Octombrie 2017, 18:08

Toate tarile astea mari ale europei au de unde baga bani pentru ca au asuprit alte cateva continente timp de sute de ani prin imperiile coloniale in timp ce noi pana acum 27 de ani muream de foame si ne-au furat toti. Iar acum marile "investitii" vin din partea seicilor, petrodolarilor si magnatilor rusi, chinezi. Fara aia nu mai auzea nici cuca macaii de PSG, Mancheter City, Chelsea samd. Nu s-au ridicat astia prin fortele proprii la fel cum nimeni nu se poate ridica prin fortele proprii cat timp sunt striviti e aia mai bogati ca ei. Evident, constructia ar trebui sa inceapa din interior si Romania cu asta ar trebui sa inaceapa dar sunt si alte tari unde se lucreaza profesionist si pur si simplu nu se poate avansa pentru ca e prea mare diferenta intre aia care baga 1 miliard si cei care baga 100 de milioane. Cum ar putea vreodata sa se dezvolte si cei mici cand 43 din 55 de campioane se bat prin tururi preliminate pe cateva locuri in timp ce altii trimit direct in grupe locurile 3 si 4. De ce nu si locurile 5 si 6 si sa jaoce numia ei? sau credeti ca asta e o gluma cumva ? acum 10 ani se duceau locul 1 si 2 direct, acum 4-5 ani au bagat si locurile 3, acum le baga si locurile 4. nu mai e mult pana le baga locurile 5 si 6 in preliminarii.

Total de acord cu tinne . Englezii au furat cel mai mult sute de ani .

Vezi toate comentariile (67)
Comentează