FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // EXCLUSIV Păzea! :) Eugen Neagoe, de la Van Damme la Discovery » Un altfel de interviu cu noul antrenor al „câinilor”

Eugen Neagoe, noul antrenor al lui Dinamo, a povestit cum asculta cu emoție în copilărie meciurile de fotbal cu urechea lipită de tranzistor
Eugen Neagoe, noul antrenor al lui Dinamo, a povestit cum asculta cu emoție în copilărie meciurile de fotbal cu urechea lipită de tranzistor

Articol de - Publicat sambata, 06 iulie 2019 09:00

Eugen Neagoe, noul antrenor al lui Dinamo, a povestit cum asculta cu emoție în copilărie meciurile de fotbal cu urechea lipită de tranzistor, apoi cum se amuza la filmele cu „Mușchii din Bruxelles” și cum se relaxează acum la emisiunile de știință și istorie.

În prima parte a interviului oferit de Eugen Neagoe Gazetei Sporturilor, antrenorul de 51 de ani a dezvăluit planurile sale la Dinamo. „Voi reuși! Da, așa va fi. Nu mi-e frică, nu păcălesc și spun totul verde în față. Nu vreau ca suporterii să mă aplaude, vreau doar să-i fac fericiți. Și eu zic că o să-i fac. Tot ceea ce mi-am propus, mi-a ieșit mereu. Dacă nu credeam, nu veneam” sunt doar câteva pasaje din dialogul cu noul șef de „haită”.
Tehnicianul, care a ținut să precizeze că întotdeauna va fi A1 și preferă să meargă și la în Liga 2 decât să primească ordine de la finanțatori, a vorbit și despre cum este el în afara serviciului. Despre ce-l mai pasionează în afara fotbalului. 

- Domnule Neagoe, cum ați reușit să vă păstrați multe fire de păr negre în cap?
- Ești gentil, dar am și multe fire albe. Nu foarte multe, însă destule. Mă stresez și eu, am și eu momente când nu pot să dorm, când mă trezesc noaptea și mă uit pe lot, pe echipă. Totuși, am încredere în mine, altfel nu deveneam antrenor.

- Ați regretat vreun moment dat că ați îmbrățișat această meserie?
- Puteam fi și profesor, că am terminat facultatea, și atunci mergeam la școală. Sunt de la 11 ani pe terenul de fotbal, asta am făcut 41 de ani și îmi place mult.

„Stăteam duminica să ascult, cu urechea lipită de tranzistor”

- Ce-ați face dacă nu ați fi antrenor?
- M-aș ocupa cu pescuitul.

- Asta nu e meserie, e hobby.
- Aș transforma-o în serviciu. Chiar nu știu ce-aș fi. Când nu aveam echipă, mi-era greu. Mă trezeam, stăteam la o cafea, mai ieșeam cu prietenii, dar neavând un program strict nu-mi plăcea. Nu ador să stau degeaba, îmi place să fiu de folos. La fotbal, e urât când pierzi și e așa frumos când câștigi. Mă plictisește să stau degeaba.

- Copil fiind ce voiați să deveniți?
- Încă nu ajunsesem la CSȘ Craiova, eram acasă și ascultam meciurile din Divizia A la radio. Toate meciurile. Stăteam duminica să ascult, cu urechea lipită de tranzistor, nu mă dezlipeam până la final. Era Revelion când era transmisă o partidă la TV...

Van Damme și Alain Delon

- Ce vă relaxează în timpul liber?
- Mă uit pe National Geographic, pe Discovery, la filme...

- Ceva preferat?
- Îmi plac filmele cu mafia! Sunt după fapte reale, cele mai multe. Îmi place seria „Nașul”. Ca actor îl prefer pe Van Damme. Erau și multe filme televizate cu el. Copil fiind îl urmăream pe Alain Delon.

- Dacă ați fi actor pentru o zi, cine ați vrea să fiți?
- Brad Pitt n-aș putea să fiu! Sincer, mă simt bine în pielea mea. Uite aș fi vrut să joc în filmul acela cu Pele.

- Aveți timp pentru familie?
- Am, chiar dacă nu cum și-ar dori ei. Dar ai mei îmi știu pasiunea, că fotbalul e viața mea. Am o fată, are 18 ani.

- Cum ați manageriat „meseria” de tată?
- Ne înțelegem foarte bine. Nu este pasionată de fotbal, se interesează de rezultate, eu zic că e bine așa. Nu aș vrea să fie stresată. Soția nu vine pe stadion, dar urmărește toate meciurile.

„Să mai am o dată 25 de ani”

- Ce sfat util v-a oferit?
- Să nu mă mai consum atât de mult după meciurile pe care le pierd. Și nu doar soția mi-a spus acest lucru, ci mulți prieteni.

- Dacă ați da timpul înapoi, la ce vârstă ați derula?
- Să mai am 25 de ani, să mai pot juca fotbal. Ar fi frumos. Chiar dacă ne mai plângem de condiții, totuși cluburile de acum din România oferă jucătorilor condiții bune. Pe vremea mea, străinătatea o vedeam la orele de geografie.

„Mie îmi place să fie multe meciuri la TV, nu mă plictisesc. Dacă iubești fotbalul, nu ți se pare că ai programul încărcat. A rămas pasiunea pe care o aveam din copilărie”
Eugen Neagoe, antrenor Dinamo

10.000 €e salariul lunar al lui Neagoe la Dinamo. Contractul semnat luna trecută e valabil până în iunie 2021

Citește și:

Dinamo, cea mai titrată echipă din Liga 1! Cum arată topul trofeelor din prima ligă + clasamentul all-time

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
samertx
samertx  •  06 Iulie 2019, 15:47
Postat de tokyo95 pe 06 Iulie 2019, 15:40

Nu știu ce s-a comentat anterior aici, dar Neagoe mi se pare un om serios, are antecedente ca antrenor de succes la mai multe echipe din prima divizie. Nu are banii lui Rednic, dar asta nu înseamnă că nu poate face performanță. Achizițiile nu sunt din cele mai strălucite, dar chiar cu bugetul mic pe care îl are Dinamo poate termina pe un loc onorabil sezonul acesta

Eu am văzut repriza secundă cu scoțienii. Nu arată rău echipa, e mai ofensivă decât pe timpul lui Rednic + că ne-am întărit la mijloc, părem mai solizi acolo. Filip nu făcea față singur.

tokyo95
tokyo95  •  06 Iulie 2019, 15:40

Nu știu ce s-a comentat anterior aici, dar Neagoe mi se pare un om serios, are antecedente ca antrenor de succes la mai multe echipe din prima divizie. Nu are banii lui Rednic, dar asta nu înseamnă că nu poate face performanță. Achizițiile nu sunt din cele mai strălucite, dar chiar cu bugetul mic pe care îl are Dinamo poate termina pe un loc onorabil sezonul acesta

824078664332990
Geo Geo  •  06 Iulie 2019, 11:53

*** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează