FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

EXCLUSIV Farul se pregătește să schimbe sponsorul principal » Negocieri cu o companie care a avut anul trecut venituri de peste 100 de milioane de euro

Foto Facebook Farul +49   FOTO
Foto Facebook Farul

Articol de , , - Publicat joi, 08 iunie 2023 18:45 / Actualizat vineri, 09 iunie 2023 09:35

Câștigarea titlului în sezonul recent încheiat a creat o emulație fantastică în jurul de la Farul Constanță. Gică Hagi a anunțat că vrea să urce clubul la un nivel superior din perspectivă financiară.

După ce GSP a dezvăluit zilele trecute că se poartă discuții avansate pentru a fi atras lângă echipă echipă Portul Constanța, care ar putea investi sume mari, în perioada următoare Farul ar putea să-și schimbe sponsorul principal. Care în momentul de față este OMV Petrom, care alocă în jur de 1 milion de euro pe an.

Contractul cu societatea de carburant a fost semnat în 2020 și prevedea o durată de 3 ani.

Gică Hagi poate da o lovitură de proporții la Farul: să atragă o societate despre care Ziarul Financiar scrie că are aprobate de la Guvern investiții de peste 650 de milioane de euro!
FARUL
Gică Hagi poate da o lovitură de proporții la Farul: să atragă o societate despre care Ziarul Financiar scrie că are aprobate de la Guvern investiții de peste 650 de milioane de euro!

Superbet a fost sponsor secundar la Farul

Acum, cuplul Hagi&Popescu se află în discuții avansate pentru a semna cu o altă companie, care să devină sponsorul numărul 1 și care să ofere o sumă care să depășească 1 milion de euro. E vorba despre compania de pariuri Superbet.

Această firmă e deja partenerul campioanei României de ceva vreme, însă nu ca sponsor principal, ci secundar, apărând pe spatele tricourilor de joc.

Dacă negocierile vor fi finalizate în mod pozitiv, atunci Farul va avea pe piept numele Superbet, care va înlocui astfel firma OMV Petrom.

Superbet a avut în 2022 venituri în România care au depășit 100 de milioane de euro, conform bilanțului contabil depus la Ministerul Finanțelor.

Cel mai bun contract de sponsorizare îl are CFR Cluj

Dacă va reuși să treacă de un milion de euro pe an, atunci Farul va intra într-un club select al echipelor din Liga 1 care primesc din partea sponsorului principal sume foarte mari, cu mult peste 1 milion de euro.

Lider e CFR, care are activ un parteneriat cu platforma financiară eTorro, de la care primește 1,8 milioane anual. Urmează în acest top FCSB, care are 1,5 milioane de euro pe sezon de la Betano.

Devine Farul numărul 1 la sponsorizări și publicitate?

În cazul în care va semna noul parteneriat și va reuși să acceseze și mai multe fonduri din sponsorizări și publicitate, clubul lui Gică Hagi va deveni cel care atrage cei mai mulți bani din aceste surse de venit.

Conform actelor financiare raportate pe anul 2022, CFR Cluj a fost pe primul loc la acest capitol, cu încasări de 3,6 milioane de euro, iar pe locul secund s-a aflat Farul, cu 3,4 milioane de euro, fonduri atrase pe situația consolidată a clubului, în care a fost inclusă și Academia.

CLUBSUMA ÎNCASATĂ ÎN 2022 (mil. euro)*
CFR CLUJ 3,6
FARUL3,4
FCSB2,3
RAPID2,1
UNIVERSITATEA CRAIOVA1,9
* venituri exclusiv din sponsorizări și publicitate

A refuzat Hagi să fie imaginea unei case pariuri?

În toamna anului trecut, site-ul Playsport dezvăluia că Hagi ar fi declinat propunerea unei case pariuri, care îl abordase în plan individual:

A primit recent o ofertă extrem de consistentă din punct de vedere financiar, din partea unui operator de pariuri, pentru a reprezenta imaginea acestuia și pentru a-și asocia brandul personal în campaniile de betting. Numai că răspunsul lui Gică Hagi a fost tranșant, în ciuda propunerii care se ridica, din sursele noastre, la peste 300.000 de euro!

Principalele agenții din România care au contracte importante cu foști fotbaliști sunt Superbet (Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Bogdan Stelea), Betano (Marica), Get's Bet (Lăcătuș, Balint).

Până acum câțiva ani, Hagi se declarase și împotriva atragerii ca sponsori din domeniul pariurilor, dar a renunțat la această poziție și clubul său a semnat în 2021 un contract cu Superbet, ca partener secundar.

Acționarul Farului și-a șters numele firmei de pariuri de pe tricou

În weekendul trecut, la Cluj, a avut loc un meci demonstrativ între România Generația de Aur și Galatasaray, formată din jucători ce au fost colegi cu Gică Hagi și Gică Popescu la finalul anilor '90, când gruparea turcă a și câștigat Cupa UEFA.

Unul dintre sponsorii evenimentului a fost Superbet, care și-a imprimat numele pe tricourile în care au evoluat "tricolorii". Printre jucătorii din naționala noastră s-a aflat și Ciprian Marica, unul dintre acționarii de la Farul Constanța.

Farul se pregătește să schimbe sponsorul principal » Negocieri cu o companie care a avut anul trecut venituri de peste 100 de milioane de euro

Acesta a fost singurul care a refuzat să poarte însemnele Superbet, fiindcă el are un contract de colaborare cu o altă casă de pariuri, Betano, rivalul principal pe piața din România pentru Superbet.

Marica și-a acoperit pe tricou numele sponsorului Superbet cu un leucoplast.

Ar fi la al 3-lea club din Liga 1 ca sponsor principal pentru Superbet

Dacă se va ajunge la o înțelegere cu Farul, pentru a deveni partenerul comercial numărul 1, atunci Superbet va fi la al 3-lea club unde numele companiei va apărea pe fața tricourilor.

Celelalte două formații la care societatea de pariuri sportive e deja sponsor principal sunt Rapid și U Cluj.

De fapt, din cele 16 cluburi care vor fi pe prima scenă în sezonul următor, nu mai puțin de 12 au ca sponsori agenții de pariuri. Dintre acestea, pentru 7 sunt sursa principală de sponsorizare și publicitate.

Toate competițiile și naționalele sunt sponsorizate de case de pariuri

CLUBAgenția de pariuriSponsor principal / secundar
FarulSuperbetsecundar / ar putea deveni principal
FCSBBetanoprincipal
CFRPokerStarssecundar
CSU CraiovaBetanoprincipal
RapidSuperbetprincipal
Sepsi--
FCU Craiova--
Voluntari--
PetrolulEfbetsecundar
U ClujSuperbetprincipal
HermannstadtUnibetprincipal
BotoșaniUnibetsecundar
UTAEfbetprincipal
Poli IașiMozzartsecundar
Oțelul--
Dinamo888principal

Nu doar echipele din Liga 1 au în marea lor majoritate colaborări, în zona de sponsorizări și publicitate, în domeniul caselor de pariuri și al jocurilor de noroc.

Primele două ligi, dar și Cupa României poartă numele unor firme din această categorie.

Sponsorul primului eșalon e Superbet, care e sponsor și la 3 echipe din competiție. Și echipele naționale au parteneriat de acest gen și chiar și la Futsal există sponsor din zona pariurilor.

Competiția / EchipaSponsor
Liga 1Superbet
Cupa RomânieiBetano
Liga 2Casa Pariurilor
Naționala de senioriCasa Pariurilor
Naționala U21Casa Pariurilor
FutsalFortuna

"Oare e normal ca sponsorul competiției să fie și sponsorul uneia dintre echipele care e implicată în lupta pentru titlu? Moral e OK? Celor de la LPF nu li s-a părut nimic în neregulă, însă e o stare de incompatibilitate care nu are cum să nu ridice anumite semne de întrebare. Ar fi logic ca în regulamentul competiției să fie specificat ca sponsorul campionatului să nu aibă voie să aibă relații comerciale și cu vreun club care participă în respectiva întrecere"
Dan Udrea, redactor-șef adjunct GSP

EXCLUSIV Gică Hagi, despre planurile pentru cupele europene: „Vrem maximum posibil, adică intrarea în grupele Champions League!”

Citește și:

Cine sunt, din perspectiva finanțării, cele 3 cluburi promovate? » Au retrogradat 3 primării, au urcat în Liga 1 alte două + un privat plin de datorii
ANALIZĂ
Cine sunt, din perspectiva finanțării, cele 3 cluburi promovate? » Au retrogradat 3 primării, au urcat în Liga 1 alte două + un privat plin de datorii
Craiova chiar boicotează Austria pentru votul Schengen negativ: a renunțat la Tirol, Raiffeisen și OMV! Unde merge în cantonament și ce bancă și companie de carburant a preferat
U CRAIOVA
Craiova chiar boicotează Austria pentru votul Schengen negativ: a renunțat la Tirol, Raiffeisen și OMV! Unde merge în cantonament și ce bancă și companie de carburant a preferat

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
gazistu
gazistu  •  09 Iunie 2023, 11:24

ar fi bine sa-i pastreze si pe OMV Petrom; la cat profit scot din Romania, 1 mil euro e mizilic!

dandana
dandana  •  09 Iunie 2023, 08:08

După mine aceste case de pariuri trebuie sa dispară. Sunt oameni care s-au distrus în pariuri, iar LPF și echipele de club ii favorizează doar sa fie ei bine. Mai și vor să aibă suporteri mulți pe stadioane, nu-s pentru ca ia-ați remis la pariuri și au pierdut bani. Spuneți STOP acestor case de pariuri și jocuri de noroc. Nimeni nu va câștiga, și câștigă cei care le au. Ei devin miliardari, iar voi restul faliți. Treziți-vă și faceți ceva! Cunosc o grămadă de băiat care s-au sinucis ca și-au pierdut bani la jocurile de noroc. Iar toți promovăm moartea prin acceptarea acestor case de pariuri

Gamer1981
Gamer1981  •  08 Iunie 2023, 22:14

Farul se hrănește cu haiteul miorițelor lui bucur ...fiți în continuare pe locul 2 amin

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close