FOTBAL  »  Superliga  »  ROMÂNIA - OLANDA, ORA 15:00

EXCLUSIV Față în față: ce spun selecționerii Ambros Martin și Helle Thomsen despre confruntarea de bronz! "Olanda are mai multe capcane ca Rusia"

Articol de - Publicat sambata, 15 decembrie 2018 20:04

Antrenorul Ambros Martin spune că meciul împotriva Olandei pentru bronzul de la Euro are mai multe capcane decât cel cu Rusia.

  • Marian Ursescu, expert in handbal și șef departament Sporturi la GSP, este trimisul Gazetei la Euro, de unde oferă cele mai proaspete informații
  • România și Olanda se înfruntă duminică în finala mică, de la 15:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1 și TVR HD.

- Ambros, cum sunteți după meciul de vineri, sunteți pregătiți pentru meciul din finala mică?
- Da, ar trebui, e greu, am fost pentru prima oară în situația de juca un meci cu o echipă națională care să ducă într-o finală și implicit la o medalie. Recunosc că în partea a doua Rusia a fost mai bună și într-un anumit mod acest lucru ne îndulcește suferința. Trebuie să înțelegem că fără Cristina opțiunile noastre trec prin compartimentul defensiv și în semifinale nu am reușit să facem o treabă bună, trebuie să recuperăm acest aspect al jocului nostru dacă vrem să câștigăm bronzul.

- Cum va fi meciul împotriva Olandei?
- Mult mai greu, eu cred că aveam o opțiune mai clară în meciul din semifinale, dar Rusia a fost mai bună în repriza a doua, nu am reușit să învingem. Fizic, e o echipă foarte puternică, au jucat un pic mai târziu decât noi, vom vedea cum le-a afectat la nivel mental înfrângerea în fața Franței. Aveau șanse să ajungă în finală, au făcut un campionat foarte bun. Va fi o partidă complicată, ne-au învins destul de ușor o dată în Main Round. Și atunci am reușit să facem o primă repriză bună, ne-am ținut după ele, să vedem dacă am învățat ceva din acel meci.

- Au și ele probleme cu jucătoare accidentate.
- Da, am vorbit cu antrenoarea lor și am căzut de acord că în handbalul feminin calendarul este îngrozitor. Chair dacă una dintre accidentări a fost una fortuită, într-o acțiune de joc, dar nu e la fel ca la masculin, unde sunt mulți jucători de top. Majoritatea jucătoarelor de la acest CE joacă în Liga Campionilor la un nivel, așa că ar trebui să existe un pic de respect pentru sănătatea lor.

 hellen thompson2

"Cred că va ieși un meci bun!"

Helle Thomsen, antrenoarea Olandei, susține că finala pentru bronz va fi o luptă de înalt nivel, chiar dacă niciuna dintre echipe nu este în aceeași formulă în care a început Campionatul European

- Helle, cum vezi reîntâlnirea cu România?
- E o echipă bună, cred că au jucat o repriză foarte bine în semifinala cu Rusia, va fi un meci greu. Ambele echipe au avut un program încărcat, cu meciuri dure, am avut și în semifinale dueluri tari, dar cred că va ieși un meci bun.

- Va fi diferit acum pentru că nu va juca Cristina Neagu?
- Sigur, este probabil cea mai bună jucătoare din lume, dar în semifinale alte jucătoare din echipa României au făcut pasul în față. Nu reușiseră până acum pentru că Neagu este o jucătoare mare și jocul e făcut în jurul ei. România are jucătoare bune care evoluează la cluburi din afară sau în campionatul intern și o formează o echipă puternică.

- Cum se simt fetele antrenate de tine?
- Totul bine, așteptăm meciul pentru bronz.

- Ați pierdut două jucătoare, Rozmalen și Kramer?
- Da, nu vor juca. Vom fi doar 15 pentru că nu am putut să le înlocuim într-un timp atât de scurt.

- Acum, ce poți spune despre experiența ta în România?
- A fost una bună, sigur, sunt tristă că am fost concediată, dar a fost o perioadă frumoasă, îmi place România. Suporterii au fost minunați la meciurile de Liga Campionilor, sper că vor reuși să aibă succes anul acesta, sigur o să le fie greu fără Cristina și Amanda, dar au alte jucătoare puternice. Campionatul intern românesc este puternic și nu poți să-și permiți să odihnești pe unele fete doar pentru Liga Campionilor.

- E posibil să te întorci în viitor în România?
- Da, de ce nu? Sunt bucuroasă că am antrenat acolo și nu văd de ce nu m-aș putea întoarce.

Citește și: Iulia Dumanska, 45 de parade în 7 meciuri: "Sunt 100% româncă, îi mulțumesc lui Dumnezeu că lupt pentru medalie și știu imnul!"

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
undergrant
undergrant  •  16 Decembrie 2018, 13:40

Hai Romania! Asa mica, avem o sansa la medalie!

peluza
peluza  •  16 Decembrie 2018, 01:41

Ambros e varza dar suntem in progres!

984955074898154
Stefan Stoican  •  15 Decembrie 2018, 22:57

bun si locul 4..***..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează