FOTBAL  »  Superliga  »  VOINŢA SIBIU

EXCLUSIV FC Bihor acuză FRF şi pe Viorel Duru, că a favorizat Voinţa Sibiu pentru obţinerea licenţei de prima ligă

FC Bihor acuză FRF şi pe Viorel Duru, că a favorizat Voinţa Sibiu pentru obţinerea licenţei de prima ligă
FC Bihor acuză FRF şi pe Viorel Duru, că a favorizat Voinţa Sibiu pentru obţinerea licenţei de prima ligă

Articol de GSP - Publicat joi, 30 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 30 iunie 2011 17:58

Scandalul licenţelor de la Comisia de Apel continuă cu un nou episod. FC Bihor acuză FRF şi pe directorul Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru, că a favorizat Voinţa Sibiu pentru obţinerea licenţei de prima ligă, invitînd practic echipa sibiană să-şi ridice licenţa la Apel după ce în prima fază i-a fost respinsă.


Povestesc oficialii lui FC Bihor care au fost prezenţi la şedinţa Comisiei de Apel de licenţiere, desfăşurată pe 1 iunie. "Ordinea la apel pentru divizionarele secunde a fost următoarea: Sibiul, Săgeata şi FC Bihor. Însă nimeni de la Sibiu nu a fost prezent în sală.

La finalul şedinţei, preşedintele Comisiei de Apel (n.r. Alexandru Mihai Micu) l-a întrebat pe Viorel Duru dacă problema cu Sibiul e clară. Duru i-a răspuns că da, pentru că nu mai doresc să-şi susţină apelul, pentru că nu sînt pe loc promovabil. E o simplă formalitate, ăsta a fost răspunsul lui Duru...Cu noi de faţă, eram trei oameni! Ulterior, pe 6 iunie, am fost uimiţi să constatăm că Sibiul a luat licenţa, fără să-şi mai susţină apelul!", a relatat preşedintele orădenilor, Şerban Morcan.

În plus, Viorel Duru este acuzat că l-a sunat pe auditorul desemnat, Alexandru Coracioni, pe care ar fi încercat să-l determine să renunţe la dosar. "Ce să mai înţelegem noi cînd domnul Duru îl sună pe auditor şi-i dă de înţeles că nu are nici o şansă să se încadreze în termen şi că ar fi mai bine să renunţe! I-am pus la dispoziţie auditorului încă vreo 7-8 contabili ca să reuşim, să-i demonstrăm domnului Duru că ne dorim să fim în Liga 1", au dezvăluit oficialii clubului FC Bihor.

"E curios, dacă nu chiar dubios, cum o echipă ca Sibiul poate obţine licenţa deşi nu-şi susţine cazul la Apel, aşa cum au procedat toate celalalte echipe! Vom aştepta decizia TAS, după care vom vedea ce e de făcut" - Şerban Morcan, preşedinte FC Bihor


CE SPUNE SIBIUL
Preşedintele sibienilor, Ioan Hămbăşan, a replicat acuzelor venite de la Oradea. "Sînt jocuri de culise, presiuni, dar Sibiul nu ia parte la aşa ceva. Cum să trimitem noi fax la FRF că renunţăm la Liga 1? E o aberaţie, nu am trimis niciodată un astfel de fax. E adevărat că nu am fost prezenţi la Apel, pentru că nici nu era nevoie. Am depus o întîmpinare la decizia primei Comisiei. Era vorba că echipa noastră care a promovat în doi ani consecutivi pînă în Liga 2 nu ar îndeplini criteriul de continuitate de 3 ani. În 2008, eram în liga a patra, afiliaţi la AJF Sibiu, membru FRF. A trebuit să se schimbe regulamentul, pentru că noi ne-am afiliat la FRF abia în 2009, cînd am fost obligaţi, după promovarea în liga a treia. Nu e nimic ilegal, nu văd de unde mai apar asemenea acuzaţii cu faxuri trimise şi invitaţii", a conchis Hămbăşan.

CE SPUNE AUDITORUL
Auditorul financiar Alexandru Coracioni a confirmat discuţia telefonică avută cu directorul Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru, dar infirmă declaraţiile orădenilor. "Vă rog să mă credeţi că domnul Duru a fost extrem de bine intenţionat cînd mi-a dat acel telefon. În plus, m-a sunat pe numărul secretarei de la club, dacă avea ceva de ascuns, cred că mă avertiza în particular pe telefonul privat. Însă nu asta e problema, vreau să vă asigur că dînsul doar mi-a spus că-mi poate oferi doar 2 zile în plus pentru a termina o munca extraordinar de voluminoasă. Chiar m-a încurajat în această muncă, mi-a spus doar să mă gîndesc bine înainte de a accepta, pentru că oficialii clubului s-au decis relativ tîrziu, pentru a nu fi considerat apoi vinovat pentru un eventual eşec în procesul de licenţiere. Repet, nici vorbă de alte influenţe! Clubul s-a comportat exemplar şi am reuşit împreună o minune, cred că asta e termenul, pentru a încheia la timp procesul de auditare", a declarat Coracioni.

"La Dinamo e admis, la Oradea de ce nu e?"
FC Bihor a obţinut licenţa pentru liga 1 la prima comisie, dar apelul lui Viorel Duru a întors decizia la Apel şi echipa bihoreană nu a primit drept de promovare din cauza unei reorganizări judiciare. "Noi încă aşteptăm decizia instanţei pentru reorganizare şi plata datoriilor, cu ce sîntem de vină că instanţa nu a hotărît mai rapid acest plan de reorganizare. Ce ar fi vrut domnul Duru să ne rugăm de judecător să grăbească hotărîrea ca să fie şi el mulţumit? La noi acţionarii sînt Consiliul Local şi cel Judeţean, care deţin clubul de fotbal, adică tot autorităţile statului român, dar ce mai contează asta. În plus, Finanţele Bihor au fost de acord cu planul de reorganizare, cu termenele pentru plată a datoriilor, avem o decizie şi hîrtie prezentată lui Duru, dar nici asta nu a contat! Ne întrebăm cum a luat Dinamo licenţa pentru că a prezentat tocmai o astfel de decizie", au comentat oficialii orădeni, care aşteaptă verdictul TAS.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
florentiu
florentiu  •  18 Iulie 2011, 14:26

asta e... cand conduce Mafia se poate intampla orice...bine ca nu a promovat o echipa din C

alexforzabihoruloradea
alexforzabihoruloradea  •  01 Iulie 2011, 00:23

rusine ba inca o data F.C. Bihor Oradea merita Liga Intai au promovat pe teren

iulie32
iulie32  •  30 Iunie 2011, 17:34

duru,duru spala...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează