FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB se mută din nou din București! Gigi Becali alege stadionul unei mari rivale și poate ieși cu scântei!

Articol de , - Publicat vineri, 05 aprilie 2019 08:47

În plină dispută pentru câștigarea campionatului, aflată pe locul secund în Liga 1, la 5 lungimi în spatele CFR-ului, FCSB are o altă grijă. Nu va putea disputa partidele de acasă din tururile preliminare ale cupelor europene, la vară, pe Arena Națională.

Acestea ar urma să se dispute în perioadele 10/18 iulie (turul 1 preliminar), 24 iulie/1 august (turul 2 preliminar), 8 august/25 august (turul 3 preliminar) și 21/29 august (play-off).

În plină dispută pentru câștigarea campionatului, aflată pe locul secund în Liga 1, la 5 lungimi în spatele CFR-ului, FCSB are o altă grijă. Nu va putea disputa partidele de acasă din tururile preliminare ale cupelor europene, la vară, pe Arena Națională.

Acestea ar urma să se dispute în perioadele 10/18 iulie (turul 1 preliminar), 24 iulie/1 august (turul 2 preliminar), 8 august/25 august (turul 3 preliminar) și 21/29 august (play-off). De la sfârșitul lunii iunie, pe Arena Națională vor fi demarate pregătirile pentru cele două concerte care vor avea loc aici: Ed Sheeran (3 iulie) și Metallica (14 august).

Se duc la Petrolul

Și, după exemplul Festivalului Untold, din precedenții ani, când gazonul de pe Cluj Arena a fost grav afectat, cei de la FCSB au început deja să demareze discuțiile pentru găsirea unei alte variante.

Cea mai probabilă rămâne "Ilie Oană", din Ploiești, părțile având deja câteva discuții preliminare.

Săptămâna viitoare ar urma să se stabilească și termenii în care FCSB va putea utiliza arena din Ploiești pentru partidele din cupele europene. E una dintre cele mai mici arene care să îndeplinească toate condițiile UEFA (15.500 de locuri), însă clubul lui Becali nu prea are de ales.

"Oblemenco" iese din discuție

Cei de la FCSB au luat în calcul și celelalte variante, dar la toate sunt probleme. Cluj Arena (30.596 locuri) va găzdui Festivalul Untold în perioada 1-4 august 2019.

Din experiența anilor precedenți, montarea scenei ar dura o săptămână, iar demontarea 3 zile. În plus, gazonul a avut mereu de suferit.

Pe arena celor de la CFR (23.500 locuri) nu s-ar putea juca, pentru că și trupa din Gruia va fi angrenată în eurocupe. Același impediment este și în cazul stadionului "Marin Anastasovici" (8.500 locuri) al Astrei, formația care ar putea prinde și ea competițiile continentale, în condițiile în care este deja cu un picior în finala Cupei României.

O altă soluție, arena celor de la Viitorul, nu are 3 stele pentru a putea găzdui astfel de meciuri.

În fine, noul "Ion Oblemenco" (30.983 locuri) este o variantă imposibilă, având în vedere relațiile mai mult decât glaciale dintre FCSB și CSU Craiova. Ultimii i-au și reclamat recent pe roș-albaștri la Comisia de Disciplină a FRF, pe motiv că au afectat integritatea competițională prin împrumuturile către Astra. 

Pe unde au mai jucat în Europa

Nu ar fi o premieră pentru clubul lui Becali să joace în afara Bucureștiului într-un meci de cupă europeană considerat pe teren propriu. În toamna lui 2005, după ce terenul i-a fost suspendat de către UEFA din cauza scandărilor rasiste de la partida cu Shelbourne, FCSB a mers să joace returul cu Valerenga la Constanța.

Apoi, în august și septembrie 2011, în Europa League, FCSB a disputat două jocuri la Cluj, pe arena CFR-ului.

tabel

Ar putea pierde mulți bani

În cazul unor meciuri cu adversari importanți în tururile preliminare din vară, mai ales în eventualitatea în care va câștiga campionatul și va intra în Champions League, FCSB nu va putea să producă încasări foarte mari. Așa cum s-a întâmplat în anii trecuți, când pe Arena Națională s-a jucat cu stadionul plin disputele cu Manchester City și Sporting, dar și confruntările cu Sparta Praga și Plzen au atras mulți fani. În schimb, capacitatea stadionului din Ploiești e de numai 15.500, astfel că și dacă îl va umple, FCSB nu va realiza un profit mare. 

Untold a distrus gazonul la Cluj

În vara trecută, Universitatea Cluj a avut mult de suferit la meciurile de pe teren propriu din cauza stării gazonului. Festivalul Untold, care s-a desfășurat pe parcursul câtorva zile, a distrus suprafața de joc, care a fost arsă (foto) și a avut nevoie de câteva luni pentru a-și reveni. Imaginile de la partidele "șepcilor roșii" erau desprinse parcă din jocurile de la Cupa Africii pe Națiuni. 

gazon cluj

13 prezențeîn grupele unei competiții europene are FCSB în precedentele 15 ediții, singurii ani în care a lipsit fiind 2015 și 2018

VEZI ȘI:

EXCLUSIV Ciocnirea impresarilor » Gazeta prezintă mișcările strategice din lumea agenților de jucători din România: s-au format 3 MARI tabere

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (61)
jackies
jackies  •  06 Aprilie 2019, 03:26

Gigi asta parca e dement, de ce muta echipa la Ploiesti pe arena Petrolului unde au razboaie cu fanii petrolului, voi credeti ca aia ne vor primi cu paine si sare. Avea variante la Buzau si la Piatra Neamt, cel putin, Piatra Neamt este un stadion super modern, cred ca cel mai bun din tara ( inainte sa se fi construit Oblemenco,Arena Nationala,etc).

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

intoxicatie_cu_fc_fcsb
intoxicatie_cu_fc_fcsb  •  05 Aprilie 2019, 21:34

FC FCSB - *** Ligii 1. Toate celelalte echipe au stadionul lor: Chiajna joacă la Chiajna, Voluntari la Voluntari, Călărași la Călărași etc etc. Doar prapaditii ăștia distruși de Gigi au rămas pe drumuri, chiriași pe unde apucă...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

0kay
0kay  •  05 Aprilie 2019, 17:58
Postat de Abigail Laslas pe 05 Aprilie 2019, 13:03

da cine are stadion propriu, hai sa vedem, stii?

viitorul .

Vezi toate comentariile (61)
Comentează