FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB și Adrian Stoian reziliază prematur contractul, CFR Cluj și CSU Craiova intră pe fir! » Suma incredibilă câștigată pe minut de jucătorul pe care Gigi Becali nu l-a mai vrut după doar o repriză

Articol de - Publicat vineri, 03 mai 2019 11:25

Adrian Stoian (27 de ani) este pe punctul de a semna rezilierea prematură a contractului cu FCSB, în ciuda faptului că înțelegerea era valabilă până în vara lui 2022. Mijlocașul, adus în iarnă de la Crotone pentru a întări lotul în lupta pentru titlu, a jucat doar 100 de minute în tricoul echipei lui Teja.

 Pe 15 ianuarie 2019, FCSB îl transfera pe Stoian din Italia, la recomandarea lui Mihai Stoica. Clubul finanțat de George Becali reușea să obțină semnătura unui jucător experimentat, dorit în acel moment și de rivalele CFR Cluj și CSU Craiova.

Fotbalistul obținea un salariu de 20.000 de euro pe lună și bonusuri obligatorii în valoare totală de 90.000 de euro. 

1.800.000 €era cota de piață a lui Stoian în momentul în care a semnat cu FCSB

"Sunt foarte fericit pentru că voi avea ocazia să joc pentru cel mai mare club din România. Vin aici cu gândul de a-i ajuta pe băieţi şi clubul să-şi atingă obiectivele. Sper să fiu campion la vară şi să jucăm în grupele unei competiţii europene”, declara mijlocașul în momentul prezentării oficiale.

La doar două săptămâni distanță, Stoian era schimbat în minutul 51 al meciului său de debut, în egalul (1-1) cu Dunărea Călărași. La final, era luat la țintă de Becali, în direct la TV:

“Cum să iei campionatul cu ăla din Italia (n.r. - Adrian Stoian), eu habar nu aveam de el. Nici în față, în spate nimic. Nu ai cum să iei campionatul așa”
George Becali, 2 februarie 2019

Din acel moment, Stoian a dispărut dintre titularii FCSB. El a mai jucat 49 de minute în egalul (2-2) cu FC Voluntari, intrând în locul accidentatului Pintilii.

Ignorat de antrenor la cererea finanțatorului, jucătorul le-a mărturisit apropiaților că este frustrat și că ia în calcul să plece. Sâmbătă, 27 aprilie, în timp de colegii săi se pregăteau de partida cu Astra din ziua de Paști, Stoian a plecat la Craiova împreună cu familia.

La întoarcere, zilele trecute, fotbalistul și clubul au demarat negocierile pentru rezilierea contractului de comun acord. Înțelegerea expira în iunie 2022, însă ea va fi reziliată în următoarele ore.

Stoian va aduce înapoi echipamentul primit de la club în momentul semnăturii, iar FCSB se obligă să-i plătească o suma de reziliere de aproape 100.000 de euro. 

Cu 80.000 de euro încasați din cele patru salarii, cu bonusul de 40.000 de euro luat la semnătură plus clauza de reziliere, Stoian va câștiga 220.000 de euro pentru cele 100 de minute jucate. 

Un calcul simplu arată că mijocașul respins cu vehemență de Becali trebuie să încaseze 2.200 de euro pentru fiecare minut jucat în tricoul FCSB! 

"Pe Stoian l-am simțit ca și dumneavoastră, frustrat. Stoian e normal că e supărat când nu joacă. Își doreste să arate mult mai mult, să joace cât mai mult, pentru că jocurile te fac mai puternic. Îmi pare rău să las pe cineva pe bancă sau în afara lotului, dar avem un lot de 23-24 de jucători. E decizia mea, e inspirația mea”
Mihai Teja, aprilie 2019

Vestea rezilierii premature a contractului dintre FCSB și Stoian a ajuns deja și la urechile șefilor de la CFR Cluj și CSU Craiova. În următoarele zile, impresarul Pietro Chiodi va discuta cu cluburile interesate, însă salariul mare al lui Stoian la FCSB reprezintă un impediment.

Niciunul dintre cluburile de Liga 1 nu este dispus să ofere un salariu mai mare de 15.000 de euro pe lună.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (45)
196183091137981
Sorin Ionescu  •  04 Mai 2019, 18:04

As dori ca niciun jucător roman sa nu mai semneze cu echipa ciobanului

1615275382087697
Yuri Firsov  •  04 Mai 2019, 08:28

NU CRED CA GEGEL ESTE ASA DE *** CA SA OIARDA CEL MAI BUN JUCATOR DIN LOT!!!TOTUSI CRED CA SUNT SI ALTE ""PROBLEME""LA MIJLOC DE S_A AJUNS LA ACEST DIVORT TIMPURIU!!!ALTFEL NU VAD O EXPLICATIE LOGICA DECAT *** UNIA CA ...GEGEL!!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dragos_chiva
dragos_chiva  •  03 Mai 2019, 21:47

Dacă rezilierea contractului este a lui Adrian Stoian, atunci de ce prezentați ca fotografie atașată titlului articolului (pe site) una care îi are ca subiecți pe Gigi Becali și Teja? Ăsta este jurnalism sportiv de ținută?

Vezi toate comentariile (45)
Comentează