FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB și Astra, acuzate oficial că “atentează la integritatea Ligii 1”. Motivare dură a Comisiei de Recurs + sancțiunile dictate și cum a scăpat Becali

Articol de - Publicat joi, 07 noiembrie 2019 11:28

Dosarul Împrumuturilor între FSCB și Astra a fost deschis de FRF ca urmare a investigației Gazetei. În iulie, cele două cluburi au fost găsite vinovate și amendate, dar au făcut recurs. Recursul a fost respins, iar motivarea comisiei este foarte dură. Sancțiunile sunt blânde

Pe 18 martie 2019, Gazeta dezvăluia amploarea relației financiare ascunse dintre FCSB și Astra: patru împrumuturi dinspre echipa lui George Becali spre cea a lui Ioan Niculae, în valoarea totală de 1.725.000 de euro.

Unele dintre tranzacții precizau scopul folosirii banilor: “Împrumutul va fi utilizat în mod exclusiv pentru finanțarea cheltuielilor curente ale Împrumutatului (n.red. - Astra) aferente desfășurării activității sale conform obiectului de activitate autorizat”.

Conform regulamentelor FRF, aceste împrumuturi constituiau o imixtiune ilegală din punct de vedere sportiv în administrarea unui club de fotbal.

În iulie 2019, Comisia de Etică și Disciplină penaliza cele două cluburi cu amenzi de 75.000 de lei, însă ambele echipe au făcut recurs.

EXCLUSIV FCSB și Astra, acuzate oficial că “atentează la integritatea Ligii 1”. Motivare dură a Comisiei de Recurs + sancțiunile dictate și cum a scăpat Becali

Judecat în octombrie, recursul a respins acțiunea celor de la FCSB și Astra și a păstrat sancțiunile financiare. Gazeta a intrat în posesia motivării deciziei Comisiei de Recurs și a descoperit câteva formulări extrem de grave în privința culpei cluburilor, în neconcordanță cu amenzile dictate.

 

Verdictul dat de comisia condusă de Claudiu Constantin Dinu este dur:

“Conduita celor două cluburi, Fotbal Club FCSB și AFC Astra Giurgiu, primul de a acorda, iar cel de-al doilea de a primi, în repetate rânduri diverse sume de bani, în baza unor contracte de împrumut, cluburi participante în Campionatul Național de fotbal Liga 1, denotă un comportament care atentează la integritatea competiției Liga 1”
Comisia de Recurs

Membrii comisiei scriu în motivare că „încheierea contractelor de împrumut a întredeschis și conturat posibilitatea de a impune anumite condiții ori de a influența managementul/administrarea clubului împrumutat ceea ce, nota bene, este prohibit de prevederile ROAF”.

Deși fapta, spune motivarea, expune cluburile “celor mai aspre sancțiuni”, comisia a considerat, însă, că nu au existat meciuri trucare între două echipe, în ciuda suspiciunilor apărute în presă în ultimele sezoane. Astfel, amenda e păstrată la jumătatea cuantumului prevăzut de regulamente: 

- 75.000 de lei e amenda, la mijlocul intervalului regulamentar dintre 10.000 și 150.000 de lei.

George Becali, în calitate de finanțator al FCSB, a scăpat de sancțiune întrucât comisia a considerat că „nu se pot aplica sancțiuni disciplinare și față de domnia sa întrucât s-ar ajunge la o dublă sancționare pentru aceeași abatere în condițiile în care contractele sunt încheiare între cluburi”.

Liga, atacată în motivare

Deși împrumuturile urmau a fi returnate de Astra direct din contul LPF, din drepturile TV ce i se cuveneau clubului Astra, comisia a constatat faptul că Liga Profesionistă de Fotbal nu a fost informată despre tranzacțiile financiare neregulamentare dintre cele două cluburi:

„Din verificare documentelor, rezultă faptul că Liga Profesionistă de Fotbal, în calitate de organizator al competiției fotbalistice la care participă cele două cluburi, nu a fost notificată cu privire la încheierea contractelor de împrumut, cu atât mai mult cu cât acesta, în calitate de debitor cedat, trebuia să recunoască toate datele și detaliile tranzacției dintre respective cluburi”.

VEZI AICI DEZVĂLUIRILE GAZETEI DESPRE CULISELE DUBIOASE ALE RELAȚIEI FCSB - ASTRA

INCREDIBIL! Gigi Becali, finanțator principal la Astra. Gazeta a descoperit alte împrumuturi pe ascuns către echipa suspectată că a blătuit meciul cu FCSB de duminică

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (37)
bisisica5
bisisica5  •  08 Noiembrie 2019, 04:04

Clona ficificisibi e o rusine a fotbalului romanesc ar trebui desfiintata mai repede de catre dl Talpan

dvd1
dvd1  •  07 Noiembrie 2019, 19:28

desfiintati FICISIBI imediat iar Becali la puscarie unde ii e locul (si asta pe viata)

spartcapus
spartcapus  •  07 Noiembrie 2019, 19:13

fcsb-ul duhnitor trebuia retrogradat inca de la omenia cu nasul Hagi, daca nu cumva inca de la cazul Valiza! Doar ca se pare ca ciobanul are oamenii lui pe la frf, lpf si toate comisiile!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează