FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV / FOTO 23:59:57 » Povestea și dovada unuia dintre cele mai spectaculoase transferuri din Liga 1! Rezolvat cu 3 secunde înainte de finalul mercato

Foto: Zalgiris
Foto: Zalgiris

Articol de GSP - Publicat joi, 07 septembrie 2017 09:00

Astra Giurgiu, formație antrenată de Edward Iordănescu, a bifat un transfer spectaculos. Togolezul Serge Nyuiadzi, 25 de ani, a ajuns la Astra sub formă de împrumut de la lituanienii de la Zalgiris, cu opțiune de cumpărare definitivă în vară, la prețul de 100.000 de euro.

Povestea transferului este însă una specială. Negocierile s-au purtat până în ultima zi permisă, pe 4 septembrie, iar transferul s-a oficializat cu doar 3 secunde înaintea expirării timpului!!! Iată etapele transferului, pe ore.

Mindaugas Nikoličius, președintele lui Zalgiris, Dani Coman, președinte la Astra, jucătorul, dar și impresarul Bogdan Apostu, s-au luptat cu timpul și au reușit in extremis oficializarea acestui transfer

Iată exact desfășurarea evenimentelor din ultima oră de mercato:

  1. 23:15 Jucătorul si-a dat acordul să plece de la Zalgiris la Astra.
  2. 23:20 A căzut internetul în Lituania și actele nu au mai putut fi trimise spre FIFA
  3. 23:41 Serge Nyuiadzi a conectat calculatorul prin hotspot la telefonul mobil și a trimis înțelegerea scrisă prin care își exprimă dorința scrisă de a ajunge la Astra.
  4. 23:58 Echipele depun toate actele în TMS (Transfer Matching System). Urmează împerecherea documentelor și, apoi, Federația a trimis OK-ul că totul s-a înregistrat la ITC (International Transfer Center).
  5. 23:59:57 Jucătorul african devine oficial jucătorul Astrei, cu 3 secunde înainte de încetarea perioadei de transferuri.
    Serge Nyuiadzi a fost format de francezii de la Nice și a mai evoluat în carieră pentru ȚSKA Sofia, Zalgiris și 1461 Trabzon. 

Bogdan Apostu: "Mai erau 40 de minute și căzuse internetul" :) 

Impresarul Bogdan Apostu a explicat pentru GSP.RO povestea acestui transfer realizat "la mustață". Recunoaște că tensiunea a fost una mare, dar satisfacția de la final a fost pe măsură: 

"A fost o experiență inedită. Probabil cea mai interesantă de când practic această meserie. Trăim într-o lume a vitezei, în care fiecare minut, chiar secundă, contează. Este adevărat, acest trasnfer s-a făcut cu 3 secunde înaintea expirării perioadei de mercato. Fiind un program online, foarte exact, timpul e imposibil de prelungit. 

La 11:20 a căzut internetul în Lituania. Toată lumea a intrat în panică și a trebuit să găsim alte soluții pentru a trimite actele spre FIFA. Am conectat laptopul la un telefon mobil prin hotspot și până la umră am reușit, cu doar câteva secunde înainte de limită.

Satisfacția în acest context este mult mai mare. A fost o presiune mare în ultimele minute pentru toate părțile implicate. Însă am scos-o la capăt până la urmă. Sperăm acum ca Serge să continue pe aceeași linie pe care a început în acest sezon. Să marcheze goluri importante, așa cum s-a întâmplat la Zalgiris". 

Dani Coman: "O secundă peste ora 00:00 și transferul devenea nul"

Președintele Astrei Giurgiu, Dani Coman, laudă achiziția făcută de echipa sa, chiar dacă au fost emoții până în ultimele momente: 

"Din cauza procedurii am ajuns să-l facem în ultimele 3 secunde. Atunci ne-a apărut în calculator că totul este rezolvat. Dacă trecea o secundă peste ora 00:00 totul era nul. El e un jucător pe care noi l-am urmărit mult, e bun, ofensiv. Am văzut meciurile cu Ludogoreț, a dat două goluri, o pasă de gol. Cred că e un jucător care ne va ajuta.

Joacă în bandă, atât în stânga și dreapta, chiar și al doilea vârf. E un jucător care apare la finalizare foarte bine, e pur ofensiv. Stă foarte bine fizic, dar nu va intra în acest weekend. Are nevoie de câteva zile de antrenamente cu echipa, să se adapteze.

Pentru că dacă ar juca prost, în România i s-ar pune imediat o etichetă. E mai bine să-l protejăm puțin și să nu-l introducem așa repede".

Leicester l-a ratat pe Silva pentru 14' secunde!

Un caz asemănător, dar fără final fericit. Leicester nu-l va putea folosi pe Adrien Silva decât în ianuarie. Transferul portughezului de la Sporting a fost refuzat de FIFA, din cauza întârzierii cu 14 secunde a înregistrării contractului, după termenul oficial al închiderii mercato, în sistemul computerizat al forului mondial!

Mutarea de 24 de milioane de euro va deveni operațională abia în 2018. Cu toate că mijlocașul de 28 de ani nu va putea juca deloc, "vulpile" vor fi nevoite să-l plătească! Leicester a anunțat că face recurs. 

INBOX

POLI TIMIȘOARA: Primarul Nicolae Robu a adus 230.400 de euro în club: 200.000 au fost împrumutați de la doi oameni de afaceri, în timp ce 30.400 au fost primiți din sponsorizări. 
CFR CLUJ Kevin Boli, fundaș: "Trebuie să îi mulțumesc lui Hagi pentru că fără el nu aș fi fost aici. CFR a făcut o ofertă și eu am fost de acord". 
GAZ METAN: Răzvan Trif, 19 ani, și-a reziliat contractul cu echipa antrenată de Cristian Pustai și a semnat cu divizionara secundă Luceafărul Oradea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
jalabert
jalabert  •  07 Septembrie 2017, 12:28
Postat de balauru48 pe 07 Septembrie 2017, 10:02

Ahahaaaaaahaaaa cica transfer spectaculos hahaaahhhaaa

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

balauru48
balauru48  •  07 Septembrie 2017, 10:02

Ahahaaaaaahaaaa cica transfer spectaculos hahaaahhhaaa

Vezi toate comentariile (2)
Comentează