FOTBAL  »  Superliga  »  REGULA U21

EXCLUSIV Gazeta a aflat verdictul Consiliului pentru Combaterea Discriminării, în cazul regulii U21!

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 17 septembrie 2016 11:58

CNCD consideră că regula care obligă cluburile să utilizeze un jucător sub 21 de ani nu constituie o discriminare pe criteriul vârstei, doar un tratament diferențiat justificat de interesul național.

După ce și-a pierdut locul de titular în echipa Stelei din cauza faptului că echipele din Liga 1 sunt obligate să utilizeze un jucător sub 21 de ani, Florin Niță intenționa să se adreseze Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Între timp, Steaua i-a achiziționat pe Dennis Man și Florin Tănase, iar Cojocaru, înlocuitorul lui Niță în poarta roș-albaștrilor, a fost cedat la Crotone, în Italia, așa că goalkeeperul de 29 de ani și-a recăpătat locul de titular. 

Gazeta s-a adresat Consiliului, i-a descris regula pe care a introdus-o FRF și a întrebat dacă e vorba despre discriminare sau nu. Conform CNCD, "nu constituie discriminare directă, ci un tratament diferențiat justificat obiectiv și rezonabil de un scop legitim, iar modalitatea de atingere a scopului este una adecvată și necesară."

Astra suferă, Steaua s-a acoperit

Politica din mercato a cluburilor s-a adaptat la regula pe care a creat-o FRF. Fiecare a căutat jucători tineri, în limitele economice în care a trebuit să se încadreze. Steaua a făcut cel mai mare efort, a plătit 1,5 milioane de euro pentru Florin Tănase, un atacant disponibil pentru "naționala" de tineret.

Mai rău se descurcă Astra. Campioana îl folosește constant pe Alex Ioniță, o rezervă din sezonul trecut. Ex-rapidistul nu a progresat deocamdată, e printre cei mai slabi oameni ai lui Șumudică.

Justificarea completă oferită de CNCD poate fi citită în ediția tipărită a Gezetei și în cea digitală!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
ortega
ortega  •  17 Septembrie 2016, 20:01
Postat de ungurul_vesel pe 17 Septembrie 2016, 19:14

Debitezi tampenii cat casa. Indiferenta daca e vorpa de persoana fizica, juridica, daca e societate privata sau de stat ea este obligata sa se supuna regulilor din domeniul in care activeaza. Tu poti sa faci ce vrei doar la tine in curte , cu conditia sa nu-ti deranjezi vecinul, in momentul in care ai pus piciorul afara din curtea ta esti obligat sa te supui regulilor societatii!

N-ai priceput nimic ... Nu mă mir ... *** , *** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  17 Septembrie 2016, 19:20
Postat de gerulozaurus pe 17 Septembrie 2016, 13:59

si cam cati jucatori U21 ar trebui sa aibe un club din liga 1 ca sa acopere toate scenariile posibile ?poate ca cel mai negru scenariu ar fi asta, daca 2/3 jucatori U21 sunt accidentati, alti 2/3 sunt suspendati si vreo inca 2 implinesc luna asta 22 de ani, tu ca club cati jucatorti U21 ar trebui sa ai in echipa, 20 si daca maine implinesti 22 de ani, gata esti PENSIONAR, nu mai poti fi folosit ca ai 22 de ani ?! o regula tampita rau la fel ca cel care a gandit-o

Toate echipele din vest au jucatori sub 21 care joaca constant in primul 11, doar la noi a fost nevoie de regulament ca echipele sa inceapa sa foloseasca jucatori sub 21. Tembelii care conduc cluburile de azi distrug fotbalul romanesc iar indivizi ca tine ii incurajeaza.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  17 Septembrie 2016, 19:14
Postat de ortega pe 17 Septembrie 2016, 15:25

*** ăsta cu U21 , care e de fapt U22 sau chiar U23 e strigător la cer ... La un club privat nu poți tu , federație să-i impui cum să-și drămuiască banii ... Așa stupizenie numai *** de Burleanu pUtea s-o legifereze ... Ia să vedem dacă NICI O ECHIPĂ nu respectă aberația asta a burlicului ... Joacă el la Digi ?

Debitezi tampenii cat casa. Indiferenta daca e vorpa de persoana fizica, juridica, daca e societate privata sau de stat ea este obligata sa se supuna regulilor din domeniul in care activeaza. Tu poti sa faci ce vrei doar la tine in curte , cu conditia sa nu-ti deranjezi vecinul, in momentul in care ai pus piciorul afara din curtea ta esti obligat sa te supui regulilor societatii!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează