FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - VIITORUL, DUMINICĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP

EXCLUSIV Gică Hagi, decizie controversată înainte de finala cu CFR Cluj » 3 jucători au șanse infime să evolueze

Mățan se simte cel mai bine în postul de extremă stânga // FOTO: Cristi Preda
Mățan se simte cel mai bine în postul de extremă stânga // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 18 mai 2018 14:02

Gheorghe Hagi, antrenorul Viitorului, combină planurile din campionat cu cele din liga juniorilor sub 19 ani. Tudor Băluță, Mățan și Drăguș ar putea să joace doar în partida copiilor, nu și în jocul de seniori. 

Gică Hagi trebuie să scoată trei puncte din meciul cu CFR Cluj dacă vrea locul al treilea, dar își face planurile în funcție de Liga Elitelor sub 19 ani, campionatul juniorilor mari. Viitorul are programată semifinala campionatului sâmbătă, tot pe terenul lui CFR și la acest nivel de vârstă.

Scorul din meciul tur a fost confortabil în favoarea dobrogenilor, 4-1, însă Gică tratează cu precauție manșa a doua și se gândește să împartă lotul așa încât să-și asigure calificarea în ultimul act. Chiar cu prețul șubrezirii primei echipe pe care o va trimite împotriva lui Dan Petrescu. Tudor Băluță, Mățan și Drăguș sunt jucătorii pe care Hagi ia în calcul să-i retrogradeze la formația de tineret. Miza din Liga Elitelor e foarte mare, crede "Regele", pentru că victoria pe plan intern i-ar permite să participe în Youth League, versiunea pentru juniori a Champions League.

Mai mult contează Youth League

O scenă pe care Gică vrea să-și expună tinerii contra celor mai mari formații din Europa de la acest nivel. În 2017, Viitorul a ajuns în optimi de finală, unde a fost învinsă de FC Porto. Anterior trecuse de FC Copenhaga, campioana Danemarcei. Hagi a fost încântat de experiență și speră să revină în competiție după un an în care participarea i-a fost refuzată de Dinamo.

"Câinii" au cucerit titlul la nivelul sub 19 în sezonul trecut, în urma unei finale în care i-au învins pe constănțeni la loviturile de departajare.

Se bate tot cu "câinii"

Sunt șanse mari ca finala să conțină și anul acesta afișul Viitorul-Dinamo, pentru că roș-albii se află și ei în semifinale și au câștigat chiar mai clar partida tur, 4-0 la București cu Ardealul Cluj. "Câinii" sunt antrenați de Laurențiu Diniță, fostul atacant de la Sportul Studențesc și de la Steaua, și au învins-o deja pe echipa lui Hagi în semifinala de Cupă în care s-au întâlnit.

Finala Cupei va fi Dinamo-FCSB, un prim semn al ascensiunii centrului de tineret în care Becali a investit în ultima vreme, de când FRF a obligat cluburile să orienteze către juniori 10 la sută din sumele încasate din transferuri. 

Sunt importanți toți

Băluță, Mățan și Drăguș nu ar constitui pierderi decisive, adică lipsa lor din formula echipei mari nu i-ar transforma pe dobrogeni în victime sigure în fața lui Petrescu, dar toți trei au jucat destul de mult în acest sezon din Liga 1.

Băluță are 23 de partide, Drăguș a bifat 14, iar Mățan, 13. Mai ales Băluță a fost important, mijlocașul defensiv titular, și e revelația acestui sezon. Hagi l-a folosit în locul lui Dragoș Nedelcu, pe care l-a vândut la FCSB cu două milioane de euro, și Tudor s-a impus instant. Jucători de atac, Mățan și Drăguș au câte un gol.

Primul a fost printre liderii naționalei U19 care a ratat la limită calificarea la Campionatul European, învinsă de Ucraina în meciul decisiv din cauza unui gol încasat în ultimele secunde. 

Gigi l-a bănuit de blat

Viitorul a pierdut partida tur cu CFR, 1-2 la Ovidiu, și oamenii lui Petrescu au luat punctele mai ușor decât indică rezultatul strâns. Clujul a condus cu 2-0, cu două goluri înscrise devreme, și a controlat partida. Becali s-a mirat de distribuția pe care a ales-o Hagi. Nu a acuzat direct că felul cum a ales Gică titularii ar fi ajutat-o pe CFR, dar asta a sugerat:

"Mă așteptam să joace Ghiță, Mățan și Vână. Ultimii doi sunt cei mai buni din echipă". Hagi s-a enervat: "E o comedie! Vă dați seama cât de rău am ajuns dacă un om dintr-un alt club îmi zice mie cum să joc, ce jucători să folosesc? M-aș putea întreba și eu de ce nu joacă Nedelcu și Coman, că eu i-aș vrea pe ei pe teren!".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
mosvasile
mosvasile  •  19 Mai 2018, 09:13

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ando89
ando89  •  18 Mai 2018, 17:20

Oare TAS nu se poate autosesiza?

fangigi
fangigi  •  18 Mai 2018, 16:19

Continua lamentarile si milogeala fata de nasu, poate-poate face el o minune pt fcsb!:))) RUSINE!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează