FOTBAL  »  LIGA 1  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Giovanni Becali, dezvăluiri desprinse din mafie: „I-am pus cuțitul la gât călăuzei”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 august 2020 20:30

Ioan Becali, cel mai important agent de jucători de după 1990, ulterior condamnat pentru diverse ilegalități făcute în fotbal, a fost invitat la „Prietenii lui Ovidiu” (emisiune difuzată în fiecare miercuri, la ora 20:00, pe GSP.RO). 

Becali a povestit cum a fost la un pas să intre în celebrul clan Camorra din Napoli, dar și cum a fost prins trecând Dunărea când i-a pus cuțitul la gât călăuzei.

- Giovanni, ai avut o viață agitată.
- Eu am avut curaj în viață! Am trecut Dunărea să mă duc în Occident. Să cunosc viața! Să ajung la Turnul Eiffel, la Arcul de Triumf, la Moulin Rouge, la Folies Bergère... Citeam și eu.

- Dunărea cum ai trecut-o?
- E o poveste... M-au prins la Zagreb! Pe timpul ăla, România avea o înțelegere cu sârbii că orice fugaci se dădea înapoi pentru 500 de kilograme de carne. Dunărea am trecut-o cu cauciucul. Cu băiatul unui ambasador, consul. Am plătit prima dată 30.000 de lei ca să trecem și călăuza ne-a dat în primire. Ne-a dat cinci zile de arest la Reșița, apoi ne-a pus liberi și ne-a dat și-o amendă.

- Dar n-ați renunțat.
- A doua oară ne-am întâlnit cu aceeași călăuză care nu făcea decât asta... O serie trecea, o serie o dădea în primire. O preda! Lucra cu oamenii. A doua oară l-am ținut cu cuțitul la gât și ne-a trecut pe partea cealaltă. Dacă ne prindea, făceam pușcărie toți.

- Prin Bulgaria ce afaceri ai făcut?
- Bișniță doi ani. Ovidiu, eu sunt crescut între Patria și Lido, între Patria și Ambasador, între Patria și Athénée Palace. Sunt crescut pe Franklin. Dezvoltarea mea s-a produs în Germania... Intelectuală și civică. Viața pe care o aveam nu avea viitor... În Germania, cu tupeul meu am ajuns să progresez.

- Ai cerut cetățenie parcă?
- Da, dar mie nu mi-au dat-o. Am cerut-o de mai multe ori și m-au amânat. Renunțasem la cea românească pentru cea germană, dar n-am primit-o. Stoica de la PNL mi-a dat cetățenia română înapoi. Soția și fetele mele au cetățenie germană. Două fete sunt acum la Londra, iar o fată de-a mea este aici, cu mine. Tot neamul nostru are numai fete, doar Victor are un nepot băiat. Când mergeam la nunți, toți trei mergeam ca arabii și fetele după noi.

"Clanul Camorra avea gânduri frumoase cu mine. Să mă îmbrace, să vorbesc frumos, adică să fiu un domn, după aia urmau alții ce au de făcut. Noi când am trecut în Italia am furat o mașină și n-am mai oprit-o până la Napoli. Cu contractul, cu astea. Aventuri!"
Giovanni Becali, fost impresar

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU GIOVANNI BECALI

  • Ioan Becali (68 de ani) a fost primul agent de jucători din fotbalul românesc, intrând pe piață după 1989, împreună cu fratele său, Victor Becali. În 2006 a fost președinte și acționar al clubului Dinamo.
  • În martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii mai 2018, după ce a ispășit aproape 3 de închisoare.
  • A fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 4 luni închisoare, în dosarul în care este acuzat că i-a dat mită judecătoarei Geanina Terceanu. Din pedeapsă i s-au scăzut 2 ani și 6 luni executați în precedenta condamnare.

CITEȘTE ȘI:

GALERIE FOTO Ea e BOMBA sexy pentru care Adi Popa a divorțat! Imagini incendiare din vacanță, de pe o insulă pustie

EXCLUSIV Ce țeapă de zile mari și-a luat Duckadam: „Mașina avea de fapt 100.000 de kilometri, iar furtunele erau legate cu sârmă!”

Playtech: BOMBĂ! italienii au făcut anunțul astăzi despre Ianis Hagi. Acum e totul clar


Comentarii (32)
425031388372289
Mihail Manastireanu  •  18 August 2020, 16:17
Postat de Ioan Trisi pe 17 August 2020, 22:11

Daca asta poate fi un model de viata, promovati-l in continuare, pe el si pe verii lui! Nu va deosebiti cu nimic de restul mass-media care promoveaza aceleeasi ***!Bravo gsp(cu litere mici)!

Da' tu credeai că Ioanitoaia este vreun intelectual ??? Ăsta este nivelul lui maxim, pe care îl arată de atâția ani ...

1260234347346768
Ioan Trisi  •  17 August 2020, 22:11

Daca asta poate fi un model de viata, promovati-l in continuare, pe el si pe verii lui! Nu va deosebiti cu nimic de restul mass-media care promoveaza aceleeasi ***!Bravo gsp(cu litere mici)!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

trink
trink  •  17 August 2020, 19:47

peste branza branza peste si tot asa!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează