FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

EXCLUSIV „Golgeterul” Mircea Bornescu, despre Mirko Pigliacelli: „Nu m-a surprins, portarii lovesc cel mai bine mingea”

Mirko Pigliacelli este cel de-al 27-lea portar care a marcat cel puțin un gol într-un meci oficial din Liga 1
Mirko Pigliacelli este cel de-al 27-lea portar care a marcat cel puțin un gol într-un meci oficial din Liga 1

Articol de , , - Publicat marti, 26 februarie 2019 11:17

Mircea Bornescu, ultimul goalkeeper care marca în Liga 1, acum 13 ani, într-un meci Craiova -  Pandurii, analizează reușita lui Mirko Pigliacelli în poarta FCSB-ului.

Era minutul 36:32 al partidei FCSB - CS U Craiova 3-2 când Mihai Pintilii l-a faultat pe Nuno Rocha, iar arbitrul Marius Avram a arătat punctul de la 11 metri. Mangia sare de pe bancă și îi face semn lui Pigliacelli să se ducă să bată penalty-ul.

Goalkeeperul ia mingea, și-o așază liniștit, trage perfect, sus, în stânga lui Bălgrădean. Mirko fuge din poartă-n poartă, își pune mâinile la urechi și se bucură alături de cei 3.500 de fani veniți din Bănie.


*După ce-a marcat, Mirko Pigliacelli i-a rupt ochelarii lui Devis Mangia // FOTO: Raed Krishan (GSP)

"Simțim foarte bine la penalty-uri"

Dacă Mitriţă, Koljici sau Fedele au ratat în această stagiune, Pigliacelli n-a avut nicio emoție. Iar Mircea Bornescu, fostul portar al Universității, ultimul goalkeeper care a înscris în Liga 1, într-un meci jucat pe 27 octombrie 2006, analizează execuția lui Mirko.

"Am văzut meciul și nu m-a surprins decizia de a bate Pigliacelli. În general portarii lovesc mult mai bine mingea decât restul jucătorilor. Iar Mirko e un portar căruia îi place asta, mai ales că are tot felul de momente când iese cu mingea la picior, aleargă mult, și mai dă și câte o pasă decisivă din când în când, așa cum s-a întâmplat de curând.

Portarii simt foarte bine cum să bată un penalty, iar el a făcut-o foarte bine!", spune Bornescu pentru GSP.ro. 

"Eram golgeter în L2"

Mircea dezvăluie cum a început să bată loviturile de la 11 metri. "Eu eram în Liga 2 și chiar de ziua mea, într-un meci, m-a pus antrenorul să bat. M-am dus și-am dat gol direct. De-atunci am tot exersat la antrenamente și când aveam ocazia băteam fără probleme.

 La un moment dat ajunsesem la Caracal să fiu golgeterul seriei, băteam numai eu, nu aveam nicio emoție. Eu am două goluri în Liga 1, cu Urziceni și Pandurii, și unul în Cupă. În Liga 2 am vreo 16, cred. Devenise ceva obișnuit să bat, îmi plăcea, stăteam după antrenamente și exersam. Am avut meciuri cu megapresiune! Am marcat golul de 2-1 cu Pandurii în minutul 89 și golul de 1-1 cu Urziceni", dezvăluie Mircea Bornescu. 


Mircea Bornescu, executând un penalty pentru Craiova în remiza cu Pandurii, 2-2, din octombrie 2006 / Sursă foto: GSP

"Pigliacelli e mai nebun, ați văzut că iese şi pe la jumătate, zici că e mijlocas central. Înseamnă că au încredere în el şi atunci e normal să îl pună să bată și penalty-uri. Şi noi dacă am avea încredere în Bălgrădean, atunci probabil era şi el pus primul să execute"
Mihai Pintilii, mijlocaș FCSB

"Nu vreau să comentez că a bătut portarul... Surprinzător şi un pic peste picior, aşa. Vii şi pui portarul să bată 11 metri. Mi se pare puţin cam de sus, o aroganţă. Nu mă interesează pe mine cine trebuie să bată, dar mi s-a părut puţin la mişto"
Mihai Bălașa, fundaș FCSB

"Mirko știa că dacă avem penalty o să bată el. I-am spus încă de sâmbătă. Am mers pe mâna lui și mi-a ieșit. Nu știu dacă o să mai tragă și în alte partide, vom vedea"
Devis Mangia, antrenor Craiova

"A fost o idee bună să execute Mirko, a avut o execuţie foarte bună. De altfel, el are calităţi pentru a bate asemenea lovituri, posedă un joc foarte bun cu ambele picioare, oferă pase foarte bune"
Silviu Lung sr., fost portar Craiova

"Îmi doream să marchez din penalty!"

Imediat după meciul cu Hermannstadt, Mirko Pigliacelli i-a dat primul semnal antrenorului Mangia:

"Eu fac tot ce pot să-mi ajut echipa, cred că în fotbalul de astăzi portarul trebuie să aibă un bun joc de picior, am dat și un assist, mi-aş dori să marchez, dar nu mă gândesc să execut penalty-uri decât dacă sunt solicitat de către antrenor".

În săptămâna premergătoare meciului de la București, Pigliacelli a exersat la antrenamente loviturile de la 11 metri. Mangia a ajuns la această soluție după ce atât Mitriță, cât și Fedele sau Koljici, în două rânduri, au irosit penalty-uri în acest sezon!

"Mister a decis ca eu să execut penalty-ul, îmi place să bat lovituri, dacă mi se dă șansa! FCSB e o echipă mare, însă cred că a avut și foarte mult noroc! A fost un meci excelent, păcat că n-am reușit să câștigăm!", a spus Mirko după meciul de duminică

Citește și: Pigliacelli intră în istorie! E al 27-lea portar care marchează în Liga 1! Cine e golgeterul

Vezi și: Motivul pentru care Alexandru Ioniță și Ibrahima Tandia nu au ajuns la CS U Craiova: „Am primit un mesaj de la Mihai Rotaru”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
prazburg1948
prazburg1948  •  26 Februarie 2019, 16:52

Balasa, tipic fc5bist: "Nu vreau sa comentez..." dar tot a comentat. Era aroganta daca nu ratau atacantii prostu satului.

doze
doze  •  26 Februarie 2019, 12:45

cine-i bornescu sa-si dea cu parerea? un fost jucator mediocru, in termeni laudativi!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează