FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV GSP Brandan vorbeşte în premieră despre oferta din China: "Un milion de euro e prea mult!"

Brandan părăseşte Steaua după ceva mai mult de un an de zile
Brandan părăseşte Steaua după ceva mai mult de un an de zile

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 21 ianuarie 2012 22:46

Argentinianul susţine că suma pe care Gigi Becali o cere în schimbul său nu e realistă şi îşi doreşte ca pînă marţi să se decidă dacă rămîne sau pleacă în Asia.

Transferul lui Brandan în China încă nu e finalizat. Steaua aştepta ieri răspunsul asiaticilor la solicitarea lui Gigi Becali: un milion de euro. Bogdan Mara, cel care intermediază tranzacţia, a luat legătura cu oficialii celor de la Tianjin Teda şi le-a solicitat să facă o propunere în scris de un milion de euro sau cît mai apropiată de această sumă.

Brandan aşteaptă şi el finalizarea transferului. Ieri dimineaţă s-a antrenat pentru ultima dată în zăpada de la Poiana Braşov, după-amiază a revenit în Bucureşti şi are liber două zile, marţi fiind programată plecarea în al doilea stagiu, în Antalya. Gazeta l-a găsit aseară la telefon pe sud-american, care a vorbit în premieră despre această oportunitate, dar şi despre ultimele declaraţii ale lui Becali, referitoare la faptul că "Brandan nu e indispensabil echipei, dar cer pe el un milion de euro".

- Pablo, salut, te-am sunat ca să lămurim problema care a apărut cu oferta pentru tine din China.
- Da, e bine că nu duc lipsă de oferte. Am avut mereu, am şi acum, ele continuă să apară, însă pînă nu se finalizează ceva, ce putem discuta?

- De exemplu, dacă tu îţi doreşti să pleci?
- Eu îmi doresc ce e mai bine pentru mine şi familia mea, iar propunerea din China e foarte avantajoasă. Discuţiile sînt foarte avansate, acum aştept să se înţeleagă cluburile.

"Mă deranjează ce se cere atît"

- Gigi Becali a zis că vrea un milion de euro.
- Am auzit şi, sincer, suma mi se pare puţin cam ridicată. Pînă la urmă, eu nu sînt nici atacant, nici mijlocaş ofensiv, care să marcheze goluri. Eu sînt un fundaş sau, hai să zicem şi mijlocaş. Aşa mi se pare mie, o sumă prea mare şi mă cam deranjează că s-a cerut atît de mult.

- Probabil că Steaua vrea să recupereze ce a dat pe tine...
- OK, m-a luat pe 800.000 de euro de la Urziceni, acum cere mai mult decît a dat. Eu cred că dacă nu se face acum acest transfer, nici domnul Becali nu mai are siguranţa că îşi poate recupera investiţia în mine. Nu se ştie ce va fi peste 6 luni. Oricum, m-am liniştit după ce am văzut ce a declarat patronul despre mine.

- Adică?
- A zis că nu sînt indispensabil echipei, asta m-a liniştit. Deci am văzut că nu sînt aşa de important pentru Steaua, deci pot pleca în China.

"Are dreptate, are soluţii în locul meu"

- E şi ironie în ce zici? Adică te-a deranjat că a zis despre tine că nu eşti indispensabil?
- Nu, chiar nu mă simt deranjat! Are dreptul să zică aşa ceva. A luat jucători tineri şi de mare valoare în această iarnă. În plus, are soluţii pe partea mea, în stînga. Latovlevici a jucat multe meciuri şi a făcut-o bine, a venit şi Pîrvulescu... Apoi, şi la mijloc sînt multe soluţii, deci plecarea mea nu e o problemă pentru Steaua.

- Bun şi cînd se va decide dacă pleci sau nu?
- Asta chiar vreau să se întîmple repede, ca să fiu şi eu liniştit, să nu înnebunesc din cauza acestui transfer. Pînă marţi, cînd echipa pleacă în cantonament în Antalya, vreau să ştiu clar încotro să merg! Dacă rămîn, voi fi sută la sută cu mintea la meciul cu Twente.

"Am ratat şi Stuttgart-ul şi n-am înnebunit"

- Bun, dar n-ai avea o frustrare că n-ai plecat?
- Hai să te întreb ceva. Dacă tu primeşti ofertă din altă parte de 3 ori mai mare faţă de ce ai la Gazeta Sporturilor, cum te-ai simţi dacă nu te-ai putea duce?!

- Probabil că nu foarte bine.
- Păi, vezi?! Totuşi, dacă voi rămîne, va depinde de mine cît de profesionist voi fi ca să trec peste aşa ceva. De fapt, eu am mai păţit la fel şi cînd am avut ofertă de la Stuttgart, acum vreo doi ani şi jumătate, iar cei de la Urziceni nu m-au lăsat să plec. Mi-a părut rău, însă am rămas şi am demonstrat că sînt profesionist.

Reverenţă pentru Stan

- Cu Ilie Stan ai vorbit despre acest subiect?
- Da, normal. El mi-a zis că şi-ar dori să rămîn fiindcă are mare nevoie de mine, dar dacă e bine pentru mine, atunci mă înţelege şi mă lasă să merg în China. Coach e printre puţinii antrenori cu care am lucrat care nu se gîndesc doar la ei. Tot ceea ce face el e pentru a fi bine jucătorilor, staff-ului său, nu doar lui, asta chiar e o mare calitate pe care o are.

- Nu te sperie o aventură în China?
- Un pic, da, că nu ştiu exact ce m-ar aştepta acolo, însă eu peste tot pe unde am fost cred că am dovedit că am făcut ceva bun şi am fost apreciat. Am capacitatea de a mă adapta la orice situaţie ca să fiu profesionist sută la sută.

"Pentru mine ar fi o oportunitate să plec în China. La începutul lui martie fac 29 de ani, e o vîrstă, nu cred că se va mai ivi vreo situaţie pentru Steaua să ia bani pe mine" (Pablo Brandan)

"Dacă transferul s-ar face şi cele două cluburi s-ar pune de acord ca eu să joc meciurile cu Twente, după care să plec în China, aş accepta cu cea mai mare plăcere" (Pablo Brandan)

6,08 e media notelor GSP ale lui Brandan în acest sezon, fiind numărul 1 între toţi jucătorii Stelei

180.000 de euro e contractul anual al lui Brandan la Steaua. În China ar lua 400.000 E numai din salariu, plus alte bonusuri de performanţă

Ce a zis Becali vineri, la GSP TV

"Brandan mi-a zis că are ofertă, că îşi doreşte să plece, aşa că eu sînt de acord şi, dacă primesc un milion de euro, e liber să se transfere"

"Nu e indispensabil echipei, nu e ca Tănase, Bourceanu, Gardoş, Chiricheş şi Chipciu, ăştia sînt netransferabili. Brandan poate să plece, avem soluţii în locul lui"

Ce a zis Becali ieri, la GSP TV

"Dacă suporterii nu vor ca Brandan să plece, nu-l mai las în China! Eu fac doar ce zic fanii. Să se transfere la vară dacă vrea, nu acum!"
"De ce să plece? Îşi dă viaţa pe teren, contează şi carisma, e băiat drăguţ, vorbeşte şi frumos, joacă pe orice post. Cînd a fost folosit stoper, a fost cel mai bun de pe teren"

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (298)
sergyo24
sergyo24  •  23 Ianuarie 2012, 00:34

In opinia mea daca i-ar da drumu si pentru un milion de euro ar fi o suma cam mica pentru cea mai galonata echipa din Romania sa dea jucatori in strainantate pe acesta suma mica. De ce zic ca este mica, deoarece acest club produce bani si are si rezultate in europa de unde deasemenea vin bani. Din vanzarea biletelor de pe Arena Nationala deasemenea intra in conturile lui Becali bani buni. Fara jucatori care si-au confirmat de cateva sezoane postul si valoarea in echipa niciodata nu se poate face performanta cu noi veniti.

suporter_fotbal
suporter_fotbal  •  22 Ianuarie 2012, 16:21

cum se ridica un jucator putin peste restu....gata sa-l vindem! asa s-a procedat si cu stancu!

terminatorul2
terminatorul2  •  22 Ianuarie 2012, 14:21

Nu are rost sa mai comentam daca pleaca sau nu. Brandan NU pleaca .

Vezi toate comentariile (298)
Comentează