FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV // GSP LIVE VIDEO Discuție dură pe WhatsApp între Mihai Stoica și Denis Alibec: „Ești prea obraznic” + Reacția atacantului: „Nu mai are motive să apară la televizor?”

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 octombrie 2019 09:34

În septembrie 2017 a ieșit în presă un scandal de proporții de la FCSB între Denis Alibec și managerul de atunci Mihai Stoica. Roș-albaștrii pierdeau pe terenul Viitorului, iar MM Stoica i-ar fi reproșat lui Alibec faptul că era absent din joc: „Coboară, bă, să iei mingea!”. Atacantul i-a răspuns imediat: „Mai lasă-ne, bă, dracului în pace!”. 

După meci, cei doi au avut un dialog dur pe WhatsApp, pe care Gazeta Sporturilor vi-l prezintă în exclusivitate exact așa cum a fost scris de cele două personaje. Conversația a avut loc la data de 9 septembrie 2017 și a făcut referire și la experimentele lui Nicolae Dică de la acea vreme.

Conversația dintre MM Stoica și Denis Alibec

MM Stoica: Denis, în 25 ani de fotbal n-a avut niciun jucator tupeul să-mi vorbească așa. Cred că mă confunzi cu Matei de la Astra (n.red. - Mihai Matei, team-manager Astra) sau cu cine știe cine. Eu așa ceva nu permit, atât îți spun!

Alibec: Păi cum adică? Tu țipi la mine să vin la primit, când eu cer mingea în adâncime? Dacă nu vă convine cum joc și ce fac în teren băgați pe altul. Dar nu mă învățați fotbal! Că știu prea mult...

MM Stoica: Te-ai mișcat prea puțin, Denis.

Alibec: Eu m-am mișcat puțin? 😂😂 Păi voi vedeți ce se joacă? Că nu primesc o pasă unde cer minge. Să fim serioși, cu experimentele astea o să ne bată toți.

MM Stoica: Asta e altceva.

Alibec: Am venit la primit, am plecat în adâncime. Nu mi-o dau! Ce să fac? Să mă duc la fundaș central să iau mingea? O să mă duc și acolo.

MM Stoica: Dar tu ai tupeul să-mi spui că vorbesc eu de fotbal?

Alibec: Mă refeream strict la persoana mea. Când eu știu că am dreptate nu mă interesează cine e.

MM Stoica: Ok, doar că îți atrag atenția că eu nu permit așa ceva. Ai jumătate din vârsta mea, ca să nu mai vorbim de funcție.

Alibec: Păi și atunci hai că o să stau să mă înjurați cât vreți și aia e. Că noi suntem jucării, fiecare face ce vrea cu noi. Noi nu avem un cuvânt de spus în nimic! În fine, nu mai zic nimic că nu are rost.

MM Stoica: Normal era să-ți ceri scuze, dar văd ca ești prea obraznic.

Alibec: Ok, îmi cer scuze că mi-am spus punctul de vedere. Nu o să mai zic nimic de acum.

„MM nu mai are motive să apară la televizor?”

Denis Alibec a intrat în direct în această dimineață la GSP Live unde a confirmat discuția avută pe WhatsApp cu Mihai Stoica și a explicat ce s-a întâmplat atunci.

„A fost în alt mod acea fază. El mi-a reproșat că n-am venit la pasă, că eu plecasem în adâncime. Eu i-am spus să nu-mi zică ce să facă în teren și dacă vrea să intre el în teren. Uitasem de discuția asta pe WhatsApp. M-a deranjat cum mi-a spus, dacă-mi zicea pe un ton frumos nu mă deranja. 

Nu știu de ce apare treaba asta după doi ani, nu mai are motive să apară la televizor? Trebuia să dea discuția de pe WhatsApp? N-am mai avut asemenea dialoguri cu conducătorii, dar cu antrenorii da, însă nu la acest nivel să stau să mă cert pe teren”, a declarat Denis Alibec.

MM a recunoscut 

De altfel, Mihai Stoica a recunoscut conflictul cu Denis Alibec și în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe site-ul GSP.ro: „M-au mai sunat din băieți chiar și în zi de meci «Întoarce-te!» sau «Întorceți-vă!». În funcție de jucători. Eu am avut foarte puține probleme cu jucătorii în decursul timpului. Dacă stau bine și mă gândesc, cu excepția lui Alibec, care a avut o atitudine mai mult decât ciudată față de mine... Probabil a fost influențat și i s-a băgat în cap că nu eu nu l-am vrut la Steaua sau chestii de genul ăsta”. (Detalii AICI)

„Alibec și-a dat seama de haosul din jocul Stelei”

Antrenorul Ionuț Chirilă a vorbit despre acest subiect în această dimineață la GSP Live.

„Lucrurile erau foarte clare. Dialogul nu mi se pare... a fost un dialog normal între un conducător și un jucător. E clar că, aici, Alibec greșește pe de o parte și are dreptate pe de altă parte. În Italia, dacă un jucător e obraznic cu directorul sportiv, e exclus imediat. Sunt lucruri clare. 

Alibec însă are dreptate când vorbește despre haosul din jocul Stelei, pe care el l-a simțit. El și-a dat seama că e o neconcordanță în ceea ce joacă el și ce joacă echipa. Eu cred că antrenorul trebuie să dea indicațiile. Mihai Stoica trebuia să fie atent pentru că Alibec e un tip cu personalitate foarte mare. 

Probabil Mihai Stoica a văzut că sunt niște carențe de joc și a încercat să ajute când i-a spus lui Alibec să coboare. La mine niciodată un conducător nu va spune așa ceva jucătorilor. La mine vorbește un singur om pe bancă”, a spus Ionuț Chirilă la GSP Live.

Vezi și:

EXCLUSIV // VIDEO Mihai Stoica, dezvăluiri în studioul GSP » Cine au fost jucătorii de la FCSB care l-au persiflat: „Alibec a avut o atitudine ciudată față de mine”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
markksson
markksson  •  11 Octombrie 2019, 19:06

Chirilă are dreptate 100%. MM e plutaș la capitolul fotbal și nu avea nici o autoritate să spună jucatorilor ce sa facă in teren. Jucătorii trebuie să iși gestioneze energia pentru a putea fi percutanți cand au ocazia, nu să "coboare" și să "urce" la nesfărșit ca să acopere neputințele altora sau lipsa de orizont tactic! E ușor să te joci de pe margine de-a "țintarul" cu jucătorii - și sa faci pe deșteptul.

dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  11 Octombrie 2019, 13:33

mm nu stie inca nici la varsta asta ca respectul se castiga, nu tine de ce varsta ai. daca esti *** si nedem de respect poti sa ai si 200 de ani tot zero respect o sa primesti. e om mic mm asta. mic de tot.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jacques_collin
jacques_collin  •  11 Octombrie 2019, 12:31

MM Stoica e un băgător de seamă. Tot apare în presă de vreo săptămână. Toți sunt disperați ca Memelusha să se întoarcă la FC FCSB. Se știe că el e sursa principala de știri pt Craitoiu & Co. MM înapoi de urgență!!! :))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează