FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Horia Sabo dă toate detaliile legate de scandalul de la Iași: ”Ei când își dădeau prime de instalare, îi întrebau pe suporteri?”

Articol de - Publicat luni, 17 decembrie 2018 17:59

Directorul general de la Poli Iași, Horia Sabo, insistă că el și-a respectat angajamentele specificate în contractul semnat în vară: ”Am făcut business-ul funcțional. Clubul nu are datorii la stat, salariile sunt la zi, executări silite nu sunt. Am avut o înțelegere în acest sens de la început. Să se uite în contract. L-am făcut cu ei, nu singur”.

- Bună ziua. Care mai e situația pe "frontul" de la Iași?
- Nu mai știu nimic din club. Tot fluxul financiar e întrerupt. Eu nu sunt obligat să respect un contract pe care partea cealaltă nu-l respectă. Dar eu vreau să-l respect. Vreau să dau banii jucătorilor și pe noiembrie, dar să fiu lăsat s-o fac. Problema e că eu nu mai știu exact situația financiară, nu mi s-a mai pus niciun act la dispoziție, nu știu ce plăți s-au făcut în ultimele două săptămâni. Nu se mai închide cercul managerial. Iar un vid de management e mai rău chiar și decât o proastă organizare.

"N-au cum să-mi blocheze semnătura"

- Vă simțiți izolat după ce vi s-a blocat și dreptul la semnătură?
- N-au cum să-mi blocheze semnătura. Trebuie să modifice statutul, în care scrie că structura e condusă de directorul general, care are puteri depline, interne și în relațiile cu terți. Eu sunt directorul general. Iar statutul poate fi modificat doar în instanță, nu printr-un document intern. Eu sunt numit prin statut. Eu mi-am asumat bugetul pe tot anul și e firesc să decid.

- Ce aveți de gând?

- I-am chemat miercuri la o întâlnire pe cei din Comitetul Director. Să terminăm cu lipsa asta de comunicare, să vedem care sunt problemele. Nu așa, că nu ne mai place și denunțăm contractul. Nici mie nu-mi mai place, dar nici eu nu pot denunța contractul. Putem sta într-o stare de anormalitate, în care ambele părți nu respectă contractul, sau într-o stare de normalitate, în care fiecare își face treaba.

"Când își dădeau prime de instalare întrebau fanii?"

- Din auditul făcut, rezultă că ați adus numai 40.000 de lei în club, și aceștia sub formă de împrumut...
- Păi numai așa se poate. Prin aport de capital sau împrumut. Dacă ești acționar, faci aport de capital, care-i tot un împrumut, că ți-l scoți afară din firmă, în scopul de a urmări un profit. Profitul respectiv se împarte, ăsta-i scopul unei afaceri, profitul. În contractul de asociere, care a fost făcut public, scrie clar că pot atrage fonduri şi din împrumuturi. Dacă va fi respectat contractul de asociere, voi asigura stabilitatea financiară a clubului, aşa cum m-am angajat. Bugetul va fi asigurat, în afara împrumuturilor şi drepturilor TV, în special de fondurile obţinute din contractele de publicitate pe care le-am atras şi vânzare de jucători.

- Concluzia primarului Chirica e că până acum ați fost un consumator, nu investitor. Că ați consumat 988 000 de lei de când ați venit la Iași.
- Am auzit. Cu bonuri de motorină decontate și altele....Păi nu suntem instituție publică. Aici nu sunt în joc bani publici. Eu nu dau socoteală contribuabilului. Toată chestiunea asta, de proces public, este orchestrată. Păi ce, ei când își dădeau prime de instalare, îi întrebau pe suporteri sau pe altcineva dacă e ok?

"Clubul va face profit dacă ne vedem de treabă"

- Care a fost înțelegerea în vară, când ați venit?
- Mi s-a spus că ei nu mai pot să gestioneze, fiindcă nu mai au bani. Iar eu le-am explicat care sunt condițiile. Din capul locului. Am făcut o ofertă către club. Pe care Comitetul Director a acceptat-o și s-a concretizat într-un contract. Eu atâta vreau, să ne respectăm contractul. Nu ambiții personale, jocuri de culise. Dacă fiecare își face treaba, Poli va performa nu doar pe teren. S-ar putea autogestiona și ar face profit.

- Până la urmă, ați adus sau nu bani în club?
- Nu asta e discuția. Și dacă n-aș fi adus, care-i problema? Am făcut business-ul funcțional? Clubul nu are datorii la stat, salariile sunt la zi, executări silite nu sunt. Deci mi-am făcut treaba. Am avut o înțelegere în acest sens de la bun început. Să se uite în contract. L-am făcut cu ei, nu singur.

556.000 €susține Sabo că ar fi adus până acum în club, sub diferite forme

"Investitorul nu a fost investitor, ci consumator! Noi, de la Primărie, suntem investitori, prin banii pe care-i dăm Centrului de Copii şi Juniori şi prin infrastructura pusă clubului la dispoziţie. Şi Costel de la sculărie putea împrumuta clubul. Dacă nu se va rezilia pe cale amiabilă, probabil se va merge în justiţie"
Mihai Chirica, primarul Iașiului

"Nu mai e cale de întoarcere. Îl rugăm public pe domnul Sabo să ia act de dorința jucătorilor, a suporterilor și să ne lase în sărăcia noastră. A creat un prejudiciu grav imaginii clubului"
Adrian Ambrosie, președinte executiv Poli Iași

Citește și

EXCLUSIV Rednic a ochit un fotbalist de la Poli Iași » Reacția clubului: "Suntem deschiși la negocieri"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează