FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ARIS LIMASSOL 5-0

EXCLUSIV I-am găsit! Ei sunt blatiștii din meciul lui Dinamo! Punct cu punct: cum a arătat schema aranjamentului și cine sunt personajele ciudate de lângă teren

Articol de , , - Publicat duminica, 21 ianuarie 2018 21:58

Gazeta l-a descoperit pe portarul care s-a făcut de râs la jocul cu Dinamo, dar și pe personajul dubios cu care antrenorul goalkeeper-ului a purtat o discuție ciudată în timpul meciului.

Dinamo a participat vineri, cu sau fără voia sa, la un posibil meci aranjat pentru pariuri. Aris Limassol a pierdut 0-5 în fața "câinilor" după ce în minutul 75 era 1-0. În ultimul sfert de oră, toate atacurile dinamoviste s-au transformat în goluri pentru că un portar neidentificat până acum le-a lăsat voit în plasă.

1233

Gazeta a descoperit identitatea portarului-fantomă. E vorba de Stelios Tentonis, 24 de ani, ultimul din dreapta în poza de mai jos.

3

Conform surselor GSP, acesta nu este înregistrat ca jucător al lui Aris Limassol și a jucat cu Dinamo fiind "în probe". Pe site-ul de specialitate transfermarkt.de, portarul apare în lotul lui AEZ Zakakiou, club cipriot de Liga a doua.

Deși are doar 24 de ani, Tentonis are deja un număr impresionant de formaţii la care a jucat. Asta cel puțin pe hârtie. Primele înregistrări ale goalkeeper-ului grec apar în 2011, la echipa U20 a lui Iraklis Salonic. De acolo a mai bifat alte șapte echipe din ligile inferioare ale Greciei și Ciprului. Interesant este că deși a schimbat multe echipe, portarul care a avut vineri o prestație mai mult decât suspectă a fost mereu cedat gratis.

Prima oară a ajuns în Cipru în 2015, la divizionara secundă AEZ Zakakiou, formație din Limassol, chiar orașul unde Dinamo este cantonată.

N-a mai jucat de 9 luni!

Nu a prins nici măcar un minut pentru ciprioți, așa că a fost trimis împrumut în liga a treia, la APEP. Aici a fost singura dată în carieră când a fost titular, bifând 26 de meciuri din totalul de 30. Ultimul său meci oficial a fost pe 8 aprilie 2017, APEP - Digenis, 3-1.

Tentonis a revenit la AEZ în vară, dar nu a bifat nici de data aceasta vreun meci. În mod surprinzător, a ajuns să dea probe la Aris, echipă de primă ligă, deși el nu s-a impus nici în liga a doua!

Decizia celor de la Aris de a-l aduce în probe pentru meciul cu Dinamo este una cel puțin ciudată şi pentru faptul că ei au deja în lot trei portari. Primul este experimentatul Edin Nuredinoski, 35 de ani, care a bifat 19 meciuri în acest sezon.

Al doilea este Neophytos Michael, de aceeași vârstă cu Tentonis, 24 de ani, și care se anunță un portar de viitor, având deja o selecție la echipa națională. Iar al treilea portar este un puști de 18 ani, Angelos Kananis, care a bifat 5 minute cu Dinamo.

El a fost intermediarul

Gazeta a descoperit și cine este personajul dubios care a coborât din tribune special pentru a merge în spatele porții, unde a purtat o scurtă discuție cu antrenorul de portari ai celor de la Aris. Este vorba despre Savvas Kyprou, fotbalist la Karmiotissa, o divizionară secundă cipriotă pe care Astra Giurgiu a învins-o, 2-0, acum șase zile!

savvas kiprou

Acesta are 35 de ani și a jucat ultimul său meci pe 1 decembrie 2017, Karmiotissa - ENP 0-0. Deşi este atacant, Savvas nu a marcat niciun gol în 4 sezoane petrecute la Karmiotissa!

Interesant este că el a evoluat în sezonul 2014-2015 la AEZ Zakakiou, echipa care l-a adus pe Tentonis în Cipru! Pe contul personal de facebook, Kyprou postează constant bilete de pariuri, fără nicio reticență! 

untitled1

Echipele la care a fost legitimat Stelios Tentonis

Iraklis U20
Epanomi U20
PAS Korinthos
PO Moudanion
Giannitsa
N. Agioneriou
AEZ Zakakiou
APEP Pitsilia

Club istoric controlat de pariori?

Aris este considerat unul dintre cluburile implicate în meciurile suspecte la pariuri: "Aris avea meci pe 21 ianuarie, ce rost avea un amical pe 19 ianuarie, să obosească jucătorii? Au fost trimiși jucători anonimi de pe la echipa a doua sau juniori. Scopul? Pariurile, normal! Aris este unul dintre cluburile din Cipru care se ocupă des cu astfel de lucruri, dar e greu de dovedit", susțin sursele ziarului din insulă.

Aris Limassol a fost înființat în 1930 și este unul dintre membrii fondatori ai Federației Cipriote de Fotbal, fiind unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din Insula Afroditei. Deși este o echipă istorică, Aris a alternat sezoanele din ligile inferioare cu cele din prima ligă și în acest moment este pe 13, penultimul loc din prima divizie cipriotă.

stavros demosthenous patron aris

 *patronul lui Aris

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (43)
mosvasile
mosvasile  •  22 Ianuarie 2018, 18:21

Mai "investigatorii"lui MM!Pai voi scrieti- cu manuta voastra- ca amaratul ala de portar "nu a mai aparat de 9 luni"!Si atunci,cum sa apere bine!Ce sa mai zicem atunci de Emiliam Dolha- portarul lui Dinamo dintr-un meci cu Galatasaray-care a luat 4 goluri intr-o jumatate de ora,toate de la distanta,unele chiar din lateral!Si apoi,ca vi se pare suspect ca a fost introdus tocmai el,cu toate ca mai aveau 3 portari!Pai n-ati scris voi ca era in probe?Si daca nu il introduci intr-un meci de pregatire,atunci cand?De noaptea mintii,cu "elevii"astia ai lui MM!

136478460478050
Ion Dinu  •  22 Ianuarie 2018, 17:34

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1745flo
1745flo  •  22 Ianuarie 2018, 12:17

Si ce treabă are Dinamo, așa cum mizerabil insinuati în titlurile voastre, cu blatistii aia ciprioti?

Vezi toate comentariile (43)
Comentează