FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ianis Zicu, dezvăluirea carierei: „Am vrut să joc la Steaua! Ce, Zlatan n-a făcut la fel?”

Articol de GSP - Publicat marti, 02 februarie 2021 22:00

Ianis Zicu (37 de ani), antrenorul celor de la Farul, fost atacant al lui Dinamo și Rapid, a participat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Ianis Zicu vorbește deschis despre negocierile pe care le-a avut cu cei de la FCSB de-a lungul carierei, dar și despre situația din acest moment de la Dinamo.

- Dar tu ce echipă ai mai mult în suflet?
- Dinamo mi-a oferit aproape tot în fotbal. Și sunt recunoscător. Sunt suporterul acestei echipei oricând.

- Înțelegi ceva din ce se întâmplă acum?
- Nimic! Eu cred că cei care au venit nu au niciun ban și au adus acești jucători ca să-și ia comisioane, doar dacă va veni cineva și le va plăti banii jucătorilor. Aduci un portar de 38 de ani care n-avea în Spania mai mult de 10.000 de euro pe lună și îi faci 25.000 contract. Eu nu-mi explic!

- Vezi un interes?
- Doar al celui care-i aduce. Când iei un jucător care n-a câștigat niciodată mai mult de 10.000 de euro, tu îi dai 20.000 și el se lasă... E păcat, fără aceste cluburi fotbalul nu mai e cum era acum 20 de ani.

Ianis Zicu, aproape de FCSB: „Steaua mi-a făcut două oferte”

- Ianis, ai jucat la Dinamo, la Rapid. N-ai avut nicio ofertă de la Steaua?
- Am avut discuții și cu Steaua. O dată au discutat domnul Giovanni cu domnul Gigi Becali, dar nu s-a materializat. Și am mai avut eu o dată cu MM Stoica, dar nu s-a concretizat.

- Dar nu crezi că era o problemă să joci și la Steaua?
- Odată ce-am jucat la Dinamo și la Rapid, probabil că, dacă lucrurile erau în regulă, jucam și la Steaua. Este un lucru bun să treci pe la toate echipele mari din fotbalul românesc. Zlatan n-a jucat la Inter, la Milan, la Juventus? A lăsat o impresie bună peste tot. Îmi doream să joc și eu la cât mai multe echipe bune, nu doar la Steaua.

Ianis Zicu a debutat în Liga 1, în 2001, la Dinamo. Și a bifat 26 de goluri și 112 meciuri în trei perioade diferite. Mijlocașul a petrecut și un sezon la Rapid, 2006/2007, când a marcat 12 goluri în 30 de meciuri.

Ce-a fost la Tg. Mureș când am pierdut titlul? Ceva a fost. Dacă se fac aceste discuții, probabil a fost. Eu nu pot să zic pentru că nu știu. Dacă știam spuneam. N-am fost implicat, sunt relaxat și liniștit. În situații din astea cu blaturi, cu atacanții nu vorbea nimeni. Vorbeau cu portarii și cu apărătorii. Eu am fost ferit, nu m-a abordat nimeni niciodată. Au fost unele meciuri, am simțit că fundașii erau mai ușor de driblat decât în altele
Ianis Zicu

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU IANIS ZICU

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Fotbalistul român care i-a făcut viața un calvar lui Marius Niculae: „Eram vânăt... Aveai impresia că m-au bătut la poliție!”

EXCLUSIV Planul secret pus la cale de Ionuț Negoiță: „El n-a vrut stadion, ci doar să dea cel mai mare tun imobiliar!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
1763887750508605
Calin Francu  •  03 Februarie 2021, 06:48

Dar la Dinamo cum era cînd declara Borcea ca și firele de la iarba le cumpara . Acolo nu avea-i senzația că prea usor marcați goluri în anumite partide ?.

212615283607296
Ioan Rata  •  02 Februarie 2021, 21:38

Nu e tarziu,iti lasam o vesta la capsatul lui 41 ,eu cred ca ti sta bine

luciann
luciann  •  02 Februarie 2021, 21:20

Sunt toti stelisti de mici:)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close