FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV În ce constă tratamentul pe care-l va primi Pintilii de la Marijana Kovacevici + Paligora avertiza: „Dacă placenta provine de la un copil infestat cu HIV?!”

Articol de , , - Publicat joi, 11 aprilie 2019 13:08

DEZVĂLUIRI. Mihai Stoica a anunțat că Mihai Pintilii va lipsi trei săptămâni. Internaționalul s-a dus însă la Marijana Kovacevici, „vraciul din Serbia”, pentru a putea juca în derby-ul cu CFR Cluj. Zicu povestește cum l-a reparat medicul controversat de trei ori din patru vizite

„Vrăjitoarea din Belgrad” e implicată și în lupta pentru titlul din Liga 1. FCSB îl mai trimite o dată în Serbia pe Mihai Pintilii, pentru ca Marijana Kovacevici să-l mai repare după o ruptură musculară. Cu tratament normal, convențional, mijlocașul de 34 de ani ar lipsi trei săptămâni. Dar FCSB are nevoie de el duminică!

Trei minuni cu Zicu!

Există șanse reale ca sârboaica să-l pună pe picioare mai devreme decât au estimat medicii? Ea a mai reușit „minuni”.

De câteva a beneficiat Ianis Zicu. „Am fost de patru ori la Belgrad. De trei ori mi se spusese că voi sta pe margine câte o lună. Marijana m-a făcut bun de joc peste trei zile!”, povestește fostul atacant, acum antrenor al juniorilor de la FC Voluntari.

Ianis explică procedura: „Am făcut RMN înainte să plec la Belgrad. «O lună de pauză, cu tratament și cu recuperare» era verdictul. La revenirea de la Marijana, pe rezonanța magnetică nu se mai vedea nici măcar vreo cicatrice rămasă pe mușchi, de la ruptură! De trei ori m-a reparat. A patra oară am revenit de la Belgrad și mai simțeam dureri, am mai stat două săptămâni pe margine.

Ce presupune tratamentul: ea folosește un gel și un aparat cu ace, apasă pe zona afectată și aparatul trimite gelul în mușchi. Consumă cam un tub de gel într-un tratament de două ore”.

ianis zicu

Ce conține gelul?

Marijana nu le spune celor pe care-i tratează, nu spune nimănui, pentru că întreaga afacere și reputația pe care și-a creat-o, de vindecător-minune, depind de secretul rețetei.

„Contra m-a trimis prima oară la Marijana în 2010, când jucam la Timișoara. Pe urmă m-a tratat tot ea și când m-am accidentat la ȚSKA Sofia, și de la Gangwon, din Coreea de Sud, am mers la Belgrad. De fiecare dată am stat trei zile în loc de o lună” Ianis Zicu, fost internațional

Cine e Marijana Kovacevici

  • e licențiată în farmacologie
  • 10 ani a lucrat în mai multe laboratoare și instituții farmaceutice
  • s-a specializat și în fizioterapie
  • în urmă cu 15 ani și-a deschis propriul cabinet, la Belgrad
  • s-a specializat în tratarea accidentărilor, cele musculare în special
  • refuză din start să dezvăluie ce conține substanța care e introdusă în corpul sportivilor, însă nu există niciun risc de dopaj, toți sportivii care au fost testați după ce s-au tratat la ea au ieșit negativ
  • în 2010, Marijana a făcut parte din delegația oficială a naționalei Serbiei, care a participat la Campionatul Mondial

Vedete de afară tratate de Marijana

Diego Costa, Gerard, Lamparda, Dejan Stankovici, Srna, Van Persie, Timoșciuk, Kompany

Jucători români care au fost să se trateze la Marijana

Pancu, Zicu, Trică, D. Coman, S. Paraschiv, Mara, Raț, E. Dică, M. Constantin, Pintilii, Dolha, Stăncioiu

În trecut, Becali s-a opus!

Au mai existat fotbaliști ai FCSB-ului, în anii trecuți, care au dorit să meargă să se trateze la Marijana pentru a încerca să se recupereze în timp record. De fiecare dată însă, cel care s-a opus a fost Gigi Becali. „Alea nu sunt metode lăsate de Dumnezeu, deci eu nu pot fi de acord cu ele. Cum să las eu jucătorii să meargă la o vrăjitoare?” a fost de fiecare dată argumentul prezentat de Gigi Becali.

A fost oaspetele de onoare al CFR-ului

În urmă cu un deceniu, după ce a tratat mai mulți fotbaliști ai grupării din Gruia, șefii CFR-ului i-au trimis o invitație Marijanei Kovacevici pentru a merge câteva zile la Cluj și apoi de a însoți echipa la o deplasare într-un meci de Champions League. „I-am oferit cazare la cel mai luxos hotel şi i-am propus să se mute definitiv în România, dar a spus că preferă să lucreze la clinica sa din Belgrad”, a declarat atunci Iuliu Mureşan, care era președinte al clubului.

Medicul Paligora, împotriva acestui tratament

radu paligora
Medicul Radu Paligora

"De unde să știu că nu folosește placentă care provine de la un copil infestat cu HIV?"

În urmă cu câțiva ani, când era medic al FCSB-ului, Radu Paligora oferea argumente privind reticența pe care clubul roș-albastru o avea față de tratamentul pe care îl aplică Marijana Kovacevici

- Care e adevărul despre Marijana Kovacevici, vraciul din Belgrad?
(Intervine Ovidiu Kurti, kinetoterapeutul Stelei: „Eu am lucrat cu cinci sau șase jucători care fuseseră la Marijana. În unele cazuri a funcționat tratamentul ei, în altele, nu. Am lucrat cu Didi, care a fost la CFR Cluj, a venit la mine cu o ruptură musculară... nu exagerez, avea 15 centimetri ruptura! I-am zis «Tu nu ești de recuperare, tu trebuie să te operezi neapărat!». A mers la Belgrad și a revenit de acolo refăcut. Capetele mușchiului rămăseseră depărtate, dar putea juca! Didi, un tip foarte inteligent. El a jucat în ultima parte a carierei fără ligament la genunchi! Piciorul îi mai funcționa datorită musculaturii, care compensa rolul ligamentului. Bine, efortul era uriaș! Și datorită inteligenței, reușea să joace așa încât să nu-i cedeze genunchiul. Nu mai lovea mingea cu exteriorul, spre exemplu, fiindcă ar fi fost un efort prea mare”).

Revine Paligora: „Eu nu pot să accept să trimit un jucător acolo din moment ce ea nu dezvăluie ce foloseşte. N-am cum să fiu de acord fără să ştiu tratamentul. Etica nu mă lasă. Din moment ce ascunde ceea ce face, mă pot duce cu gândul inclusiv că poate folosi placentă de om. Te întrebi «Dacă, Doamne, ferește, placenta provine de la un copil infestat cu HIV?!».

- Parcă jucătorii români sunt mai fragili, se accidentează mai ușor, se recuperezează mai greu. E o impresie greșită?
- Noi avem noroc la Steaua, că lucrăm totuși cu niște vârfuri, cu cei mai dotați fotbaliști din România, și fizic, și din alte puncte de vedere. Românii sunt mai fragili din cauza regimului alimentar. Dacă un copil mănâncă mezeluri făcute din tot felul de chestii, numai din carne nu, normal că el va ajunge un fotbalist predispus să se accidenteze des. Un german sau un scandinav, mai bine și mai corect hrănit, va fi întotdeauna mai rezistent, clar!

"Am avut o ruptură care, în mod normal, mă ţinea pe margine o lună. Dar după trei zile de tratament la Marijana, în Serbia, alergam deja 30 de minute pe bandă. Mi s-a părut incredibil!" Lucian Sânmărtean

„La mine a funcționat terapia ei. Am avut o ruptură aproape de inghinali, iar la trei zile după ce am fost la ea am început antrenamentele. E greșită imaginea asta a ei că ar fi vraciul din Belgrad. Nu e nici o magie. Este un doctor care tratează cu plasmă şi un aparat, inventat de tatăl ei” Ionuț Mazilu

„Nu m-am împotrivit în niciun fel la treaba asta. Important e ca tipa să nu se bage unde nu se pricepe, ca să nu creeze complicaţii. Un medic simte altfel pericolele conexe unei intervenţii, dar sârboaica a avut destule rezultate bune şi de aceea sportivii merg la ea cu speranţe foarte mari” Pompiliu Popescu, fost medic echipa națională

MM în 2012: „E suspect tratamentul!”

Actualul director sportiv al vicecampioanei nu era de acord în trecut cu ceea ce face Marijana Kovacevici. În 2012, MM a oferit un argument încercând să explice de ce FCSB nu trimite fotbaliști la Belgrad pentru a se reface cu ajutorul metodelor ei. „Marijana nu a explicat niciodată exact ce face, cum procedează și ce folosește, de aceea e suspect tratamentul”, a declarat atunci MM.

MM în 2019: „Toate procedurile sunt convenționale”

Mihai Stoica și-a schimbat radical discursul acum față de cel din 2012. „Vreau să spun ceva despre Marijana. Ea nu e vraci, e farmacistă! Toate procedurile sunt convenționale.

Ea are un gel a cărui compoziție nu e cunoscută foarte bine, dar nu este absolut nimic în neregulă. Substanța respectivă conduce impulsul electric al aparatului mai eficient în țesuturi”, a declarat Stoica marți seară, la TV Digi Sport, după ce a admis că acum FCSB e de acord cu trimiterea lui Pintilii la Marijana.

vezi și:

FCSB - SEPSI // FOTO Mihai Pintilii s-a ACCIDENTAT din nou! Mihai Teja l-a introdus în locul lui pe Olimpiu Moruțan

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează