FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR, DUMINICĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK ȘI LIVETEXT PE GSP.RO

EXCLUSIV Informație-bombă înainte de derby-ul pentru titlu! CFR a aflat prima că vine omul care "a masacrat-o" pe FCSB

Istvan Kovacs se află la meciul 20 în ediţia curentă și al 223-lea în Liga 1. În actualul sezon competițional a dat 7 cartonașe roşii şi 6 penalty-uri
Istvan Kovacs se află la meciul 20 în ediţia curentă și al 223-lea în Liga 1. În actualul sezon competițional a dat 7 cartonașe roşii şi 6 penalty-uri

Articol de - Publicat sambata, 28 aprilie 2018 23:34

Istvan Kovacs, arbitrul cu cele mai multe greșeli din actuala stagiune, va conduce azi FCSB-CFR.

"Centralul" a fost anunțat abia vineri seară că va oficia acest meci, deși CCA îi informează pe cei delegați începând din ziua de marți. Mai grav, clujenii știau cu 48 de ore înainte de delegarea lui Kovacs, informația ar fi venit în club pe axa Alexandru Deaconu - Miklos Nagy.

  • FCSB - CFR e duminică, de la 20:45, liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport, TV Digi Sport și Look TV.

Istoria ultimilor ani spune că arbitrii sunt cei care decid în mare măsură ceea ce se întâmplă atunci când FCSB și CFR Cluj se află față în față! Așa s-a întâmplat și la meciul tur dintre cele două echipe, atunci când Ovidiu Hațegan a făcut un meci dezastruos, având trei decizii greșite, două pro-CFR și una contra echipei din Gruia!

Și așa se poate întâmpla și acum, când Comisia Centrală a Arbitrilor, condusă de președintele Kyros Vassaras, dar și de vicepreședintele Alexandru Deaconu, l-a delegat la derby-ul de diseară pe Istvan Kovacs, arbitrul cu cele mai multe greșeli din actualul sezon, nouă!

A aflat CFR delegarea de la Deaconu?

Deși protocolul obișnuit era ca "centralul" și asistenții care au meci duminică să fie informați cel târziu până joi la prânz că urmează să aibă meci, acest lucru nu s-a întâmplat și în cazul lui Kovacs și al celor din brigadă.

Vassaras l-a sunat personal pe Istvan să-l informeze direct că e trimis la FCSB-CFR Cluj, abia vineri. Dar scandalul acum începe! Surse din cadrul clubului CFR au dezvăluit pentru Gazetă că oficialii echipei i-ar fi anunțat încă de vineri seară pe Dan Petrescu și pe jucători că aproape sigur urmează să fie arbitrați de Istvan Kovacs!

Sursele ziarului din interiorul clubului dezvăluie că informația ar fi fost aflată de la Miklos Nagy, fost arbitru asistent FIFA, care la începutul anului a fost cooptat în organigrama administrativă a CFR-ului. Nagy ar fi avut "intrare" la CCA prin Alexandru Deaconu, vicepreședintele Comisiei, singurul în afara lui Vassaras care știa numele celui delegat! Contactat de Gazetă, Alexandru Deaconu a refuzat să comenteze această informaţie.

"CCA își bate joc! Desconsideră competiția"

Informațiile pe care clujeni le-au avut s-au confirmat oficial ieri, la ora 16:20, când pe siteul frf-cca.ro Istvan Kovacs a apărut delegat la acest meci! Alături de arbitrul din Carei, din brigadă mai fac parte asistenții Octavian Șovre și Valentin Avram.
Cu această delegare a lui Kovacs, CCA și-a încălcat un principiu de bază: un arbitru care comite o gravă eroare să fie delegat etapa imediat următoare!

"Centralul" de 33 de ani a greșit decisiv la Dinamo - Timișoara, 1-0, când n-a dictat un penalty clar pentru oaspeți în minutul 88, după un fault al lui Torje asupra lui Ciucur. A fost a 9-a greșeală gravă a arbitrului de 33 de ani în actualul sezon, fiind liderul gafelor, alături de Hațegan!

Dar cum s-a ajuns să fie Kovacs delegat după ce-a greșit? Explică Ion Crăciunescu, fost arbitru internațional și fost șef al Comisiei: "CCA desconsideră competiţia, îşi bat joc. Cred că stau şi zic «Să arbitreze, bă, oricine!».

În mod normal, la un astfel de derby îl delegi pe cel mai bun, dar pe Haţegan l-au ascuns o lună, vreo două etape l-au trimis în play-out şi-acum, când l-au pus la play-off, iar s-a dat în spectacol. Ei trebuiau să gândească și să aibă două variante bune pentru un astfel de meci... Dar nu i-a interesat absolut deloc". 

95% din meciurile CFR-ului arbitrate de Kovacs, 18 din 19, s-au terminat fără înfrângere pentru trupa din Gruia

72% din partidele FCSB-ului conduse de Kovacs, 15 din 21, s-au terminat fără ca roș-albaștrii să piardă

Cum au comentat Dică și Petrescu arbitrul de la derby

"Eu îmi doresc un arbitraj corect, niciodată nu am comentat arbitrajul, pentru că nu mă preocupă această treabă. Important este ca arbitrul care va fi la meciul cu CFR Cluj să arbitreze foarte bine. Eu aflu arbitrul în ziua meciului sau la stadion, pentru că nu întreb, nu mă interesează cine mă arbitrează"  Nicolae Dică, antrenor FCSB

"În acest play-off, CFR Cluj, în 4 din cele 6 runde, a fost dezavantajată de arbitri! E greu să câștigi campionatul așa! Nu spun că s-a greșit intenționat. Sperăm și noi ca la un meci să greșească arbitrii și în favoarea noastră. Cred că băieții noștri ar merita mai mult respect, am fost foarte dezavantajați" Dan Petrescu, antrenor CFR

Kovacs a masacrat-o pe FSCB în 2014!

În urmă cu 3 ani şi jumătate, Kovacs a provocat unul dintre cele mai mari scandaluri de arbitraj. A avut o manieră anti-FCSB la meciul disputat de roş-albaştri în deplasare cu ASA Tg. Mureş. S-a terminat 1-0 pentru gazde, însă Kovacs a produs nu mai puţin de 5 erori grave, toate împotriva Stelei:

1. Nu l-a eliminat pe N’Doye, care l-a lovit cu genunchiul în cap pe Claudiu Keşeru;

2. Nu l-a eliminat pe Gabi Mureşan, care l-a lovit cu cotul în figură pe Raul Rusescu, căruia i-a provocat o fisură a osului zigomatic;

3. N-a acordat penalty pentru FCSB la un fault clar făcut de Stăncioiu asupra lui Cristi Tănase;

4. Nu l-a eliminat pe Stăncioiu, portarul lui ASA Tg. Mureş, la faza la care ar fi trebuit să dicteze 11 metri pentru FCSB;

5. Nu i-a acordat lui Sepsi al doilea cartonaş galben, ar fi fost eliminat, pentru un fault dur asupra lui Sânmărtean.

0 a fost nota pe care Kovacs a primit-o din partea Gazetei Sporturilor pentru prestaţia la acel meci ASA - FCSB 1-0

4 luni a fost suspendat Istvan Kovacs după acea prestaţie, între octombrie 2014 şi februarie 2015 n-a condus niciun meci de Liga 1

2 ani şi 6 luni Kovacs n-a mai arbitrat niciun meci al FCSB-ului în campionat după acel moment de la Tg. Mureş, a revenit abia în aprilie 2017, la derby-ul FCSB - Dinamo 2-1

Gigi acuzat de xenofobie

Pe masa Comisiei de Disciplină a FRF există un memoriu făcut de CFR împotriva patronului de la FCSB, pentru afirmaţii xenofobe. Gigi Becali a făcut în acest an câteva declaraţii extrem de dure la adresa CFR-ului: "Orban din Ungaria vrea ca ungurii din România să câştige titlul, dar arbitrii din România nu vor accepta ca ungurii să câştige campionatul în anul Centenarului României". Prima decizie la Comisie a fost că trebuie reanalizat cazul!

CCA alege un "central" de origine maghiară

În acest plin scandal, Comisia Centrală a Arbitrilor a decis să delege la FCSB - CFR un "central" de origine maghiară. Istvan Kovacs s-a născut în Carei, un orăşel în care componenţa etnică, din anul 2011, arăta că maghiarii sunt majoritari, peste 51%, iar românii sub 40%.

Istvan Kovacs a avut dificultăţi majore, în urmă cu 8-10 ani, atunci când a trebuit să susţină testele teoretice la CCA, din cauza faptului că nu stăpânea bine limba română. Chiar Gheorghe Constantin, preşedintele CCA de atunci, a dezvăluit că a trebuit să treacă cu vederea greşelile majore pe care Kovacs le făcea în exprimare şi în scris din cauza faptului că nu ştia să vorbească bine în limba română. 

Cele 9 greșeli făcute de Kovacs în actualul sezon

Meciul - Comentariu
U Craiova - Botoșani 1-0 nu l-a eliminat pe Barthe de la Craiova
U Craiova - Botoșani 1-0 nu a acordat penalty pentru Craiova
CFR - Botoșani 0-0 nu a acordat penalty pentru Botoșani
Chiajna - Astra 1-2 nu l-a eliminat pe Polczak de la Astra
Chiajna - Astra 1-2 nu l-a eliminat pe Al. Ioniță II de la Astra
U Craiova - CFR 2-1 a acordat eronat un corner din care Craiova a deschis scorul
U Craiova - CFR 2-1 a validat eronat golul CFR-ului marcat cu mâna de Vera
U Craiova - CFR 2-1 nu l-a eliminat pe Omrani de la CFR
Dinamo - ACS Poli 1-0 nu a acordat penalty pentru timișoreni

Topul gafeurilor în actualul sezon

Arbitru Nr. greșeli
1-2. Istvan Kovacs 9
Ovidiu Hațegan 9
3-6. Iulian Călin 7
George Găman 7
Marius Avram 7
Adrian Comănescu 7

FCSB cu Kovacs în actualul sezon

5 jocuri: 4 victorii - 1 remiză - 0 înfrângeri
FCSB - U Craiova 1-1
FCSB - Dinamo 1-0
U Craiova - FCSB 2-5
Steaua - Viitorul 2-1
Steaua - U Craiova 2-0

CFR Cluj cu Kovacs în actualul sezon

3 jocuri: 1 victorie - 1 remiză - 1 înfrângere
CFR - FC Botoșani 0-0
U Craiova - CFR 2-1
Viitorul - CFR 1-2

VICIERE

Balaj și Hațegan au distrus cele mai multe FCSB - CFR!

Gazeta a monitorizat ultimele 15 confruntări directe dintre cele două echipe, iar acestea au fost influenţate din plin de intervenţia greșită a "centralilor" și asistenţilor. Mai mult de jumătate dintre partide au conţinut erori grave de arbitraj, iar pe lista celor care au comis greșeli sunt aproape numai arbitri care au ecuson FIFA.

Cristi Balaj e cel care a greșit flagrant în două meciuri și în ambele deciziile lui au fost doar în favoarea clujenilor. În aceeași situație se află și Ovidiu Hațegan, care a distrus două meciuri, având 5 greșeli pro-CFR și doar două pentru FCSB. Pe lista erorilor grave se mai află Adrian Cojocaru, George Găman și Andrei Chivulete. 

ECHIPELE PROBABILE DE START

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planic, Bălașa, Momcilovic - Pintilii, Filip - Man, Budescu, Tănase - Gnohere.

CFR Cluj: Arlauskis - Cr. Manea, Vinicius, Boli, Camora - Djokovic, Hoban, Culio - Deac, Țucudean, Omrani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
1615275382087697
Yuri Firsov  •  29 Aprilie 2018, 13:27

MINCIUNI!!!EI CEI DE CLUJ L_AU VRUT PE KOVACS IAR BURLEANU CA SA NU PIARDA ""PESCHESUL""PROMIS (cca 300.000EUR)S_A CONFORMAT!!!!ERA NORMAL SA STIE CU MULTE ZILE IN URMA!!!DAR S-AR PUTEA SA FIE ULTIMUL MECI ARBITRAT DE KOVASC IN ""LIBERTATE!!!!SUNT NISTE CASETE CARE IL DUL PE EL SI PE ALTII LA...""MITITICA"""!!!!!

1198766430181192
Abigail Laslas  •  29 Aprilie 2018, 09:34
Postat de nebraska pe 29 Aprilie 2018, 08:27

Tare prost, la fel ca tine.

uac uac

para.para
para.para  •  29 Aprilie 2018, 09:05

Doar publicul tinta al acestei hartii nu observa xenofobia promovata de cancanul sporturilor in acest asa zis articol.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează