FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

EXCLUSIV Interviu cu atacantul din Liga 1 care a cucerit Champions League: "Am greșit când l-am înfruntat pe Benitez. Acum mă bucur când echipa lui pierde"

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2017 18:44

Anthony Le Tallec, atacantul francez al Astrei Giurgiu, a mărturisit într-un interviu pentru Gazeta de luni că are un singur regret în carieră: momentul în care i-a cerut lui Rafa Benitez să îl lase să plece împrumut de la Liverpool la St. Etienne. După acel moment a aflat că a ajuns a șaptea opțiune la echipă. 

Le Tallec a făcut parte din lotul lui Liverpool care a câștigat Liga Campionilor în sezonul 2004-2005. 

- Anthony, crezi că a fost bine că ai ajuns atât de tânăr la Liverpool?
- Nu vreau să am regrete! A fost o experiență excelentă. Am jucat în Europa League, în Champions League, am fost zi de zi printre superfotbaliști. Poate că am greșit în fața lui Benitez. L-am rugat să mă lase să plec împrumut pentru că am fost speriat atunci când a venit el la Liverpool. Când am venit la club, antrenor era Gerard Houllier. Am jucat bine cu el, eram mereu în lot, iar când Benitez a semnat, a venit cu 6-7 jucători spanioli în atac și am spus că s-a zis cu mine! Credeam că nu o să joc niciodată cu el. Așa că m-am dus la biroul său, am bătut la ușă și i-am spus că am nevoie să joc, sunt tânăr și St. Etienne mă voia, iar un agent m-a împins spre echipa franceză. Cred că a fost o mare greșeală!

- Ce s-a întâmplat după?
- Benitez mi-a spus că dacă rămân voi juca, dar n-am crezut. Poate că aș fi jucat. Am plecat în Franța, dar m-am întors pentru că erau mulți accidentați în atacul lui Liverpool: Cisse și-a rupt piciorul, Morientes nu putea juca în Champions League. Era 2005, sezonul în care am câștigat CL. Am jucat câteva meciuri sub comanda lui Benitez pentru că eram singurul atacant valid. Am câștigat Champions League, am jucat bine și am decis să vorbesc iar cu spaniolul despre situația mea la club. Benitez mi-a zis «Ești nebun pentru că ai vrut să pleci împrumut! Nu ești pasionat! Acum ai ajuns opțiunea a șaptea în atac. Dacă nu erai nebun, poate că erai a doua sau a treia opțiune!». Mi-am spus: ce-i asta? A șaptea opțiune? Mi-a zis că pot să plec iar împrumut și am plecat. Poate că a fost greșeala mea, dar este OK, mi-am urmat cariera și fără el.

- Te bucuri de fiecare înfrângere a lui Newcastle cu el pe bancă?

- Da! (râde).

Citește în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor (AICI) interviul integral cu Le Tallec, în care vorbește detaliat de perioada petrecută la Liverpool, dar și despre alte subiecte foarte interesante din cariera sa!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close